توانمندی کودکان در سنین مختلف برای نقاشی کردن در چه حدی است؟
کودک از 1 سالگی شروع به خط خطی کردن می‌کند و در 5 / 1 سالگی خطوط مستقیم و دایره‌وار و فنری شکل می‌کشد که شبیه دایره است. حدود 5 / 2 سالگی با استفاده از یک گردی، آدمکی را رسم می‌کند که به آن‌ها دو میله (دو پا) و غالبا دو میله دیگر (دست‌ها) متصل است و در 4 سالگی برای آن، چشم و دهان و ناف هم می‌گذارد. حدود 5 سالگی به بعد، گردی دومی را به آن شکل می‌افزاید که بازوهایی بدان متصلند. در این سن می‌تواند جزئیات چهره را به اندازه کافی در نقاشی‌هایش مشخص کند؛ اما قادر به کشیدن چهره به صورت نیمرخ نیست. او از 5 سالگی به بعد به تدریج از شکل‌های هندسی دیگر مثل مربع، مثلث، لوزی و شکل‌های پیچیده‌تر در نقاشی‌هایش استفاده می‌کند. در 6 سالگی بدن کامل و دارای مفاصل را رسم می‌کند. براساس پژوهش‌ها، اکثر کودکان در 8 تا 12 سالگی نقاشی را کنار می‌گذارند. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

توانمندی کودکان در سنین مختلف برای نقاشی کردن در چه حدی است؟


پاسخ:

کودک از 1 سالگی شروع به خط خطی کردن می‌کند و در 5 / 1 سالگی خطوط مستقیم و دایره‌وار و فنری شکل می‌کشد که شبیه دایره است.
حدود 5 / 2 سالگی با استفاده از یک گردی، آدمکی را رسم می‌کند که به آن‌ها دو میله (دو پا) و غالبا دو میله دیگر (دست‌ها) متصل است و در 4 سالگی برای آن، چشم و دهان و ناف هم می‌گذارد.
حدود 5 سالگی به بعد، گردی دومی را به آن شکل می‌افزاید که بازوهایی بدان متصلند. در این سن می‌تواند جزئیات چهره را به اندازه کافی در نقاشی‌هایش مشخص کند؛ اما قادر به کشیدن چهره به صورت نیمرخ نیست. او از 5 سالگی به بعد به تدریج از شکل‌های هندسی دیگر مثل مربع، مثلث، لوزی و شکل‌های پیچیده‌تر در نقاشی‌هایش استفاده می‌کند.
در 6 سالگی بدن کامل و دارای مفاصل را رسم می‌کند.
براساس پژوهش‌ها، اکثر کودکان در 8 تا 12 سالگی نقاشی را کنار می‌گذارند.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین