نقاشی کودک، یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توان از طریق آن به عمیق‌ترین احساسات، رؤیاها، آرزوها و هیجانات او پی برد؛ زیرا افزون بر سرگرمی و نوعی بازی، وسیله‌ای برای انتقال پیام است و مطالبی را که در دل دارد و نمی‌تواند یا نمی‌خواهد با زبان خود بگوید، با نقاشی منتقل می‌سازد. فشار کودک بر نوک مداد و برعکس، چگونگی ترسیم خطها، خط خوردگی، استفاده از رنگ‌ها، فقدان رنگ در قسمتی یا تمام نقاشی، کوچک و بزرگ بودن نقاشی، استفاده از تمام فضای صفحه یا استفاده از گوشه آن، حتی استفاده از فضاهای مختلف (بالا، پایین، چپ و راست)، الفبایی برای بیان دنیای هیجانی و احساسی، مشکلات عاطفی، شخصیت و تعارض‌های عمیق او هستند. از طریق نقاشی کودک می‌توان به دغدغه‌های او (تبعیض، مقایسه، تنبیه بدنی، نامهربانی و بی‌توجهی والدین، احساس گناه، خودکم‌بینی، خودبزرگ‌بینی ترس، نفرت از جنس خود، حسادت به فرزند دوم یا خواهر و برادر) پی برد. این ابزار، امروزه آنقدر اهمیت یافته که با استفاده از آن، افزون بر شخصیت کودک، میزان هوش او را نیز می‌توان دریافت. با استفاده از تست‌های نقاشی از جمله تست ترسیم خانواده و تست گودیناف (Goodenough) که به تست (آدمک) معروف است می‌توان به این نتایج رسید. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
نقاشی کودک، یکی از بهترین راههایی است که میتوان از طریق آن به عمیقترین احساسات، رؤیاها، آرزوها و هیجانات او پی برد؛ زیرا افزون بر سرگرمی و نوعی بازی، وسیلهای برای انتقال پیام است و مطالبی را که در دل دارد و نمیتواند یا نمیخواهد با زبان خود بگوید، با نقاشی منتقل میسازد.
فشار کودک بر نوک مداد و برعکس، چگونگی ترسیم خطها، خط خوردگی، استفاده از رنگها، فقدان رنگ در قسمتی یا تمام نقاشی، کوچک و بزرگ بودن نقاشی، استفاده از تمام فضای صفحه یا استفاده از گوشه آن، حتی استفاده از فضاهای مختلف (بالا، پایین، چپ و راست)، الفبایی برای بیان دنیای هیجانی و احساسی، مشکلات عاطفی، شخصیت و تعارضهای عمیق او هستند.
از طریق نقاشی کودک میتوان به دغدغههای او (تبعیض، مقایسه، تنبیه بدنی، نامهربانی و بیتوجهی والدین، احساس گناه، خودکمبینی، خودبزرگبینی ترس، نفرت از جنس خود، حسادت به فرزند دوم یا خواهر و برادر) پی برد.
این ابزار، امروزه آنقدر اهمیت یافته که با استفاده از آن، افزون بر شخصیت کودک، میزان هوش او را نیز میتوان دریافت. با استفاده از تستهای نقاشی از جمله تست ترسیم خانواده و تست گودیناف (Goodenough) که به تست (آدمک) معروف است میتوان به این نتایج رسید.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] عمده استفادههایی که از قرآن کریم به صورت عملی میتوانیم ببریم را بیان فرمایید.
- [سایر] آیا با عقل می توانیم به وحی الهی بودن قرآن پی ببریم؟
- [آیت الله علوی گرگانی] با توجّه به اهمیّت آبروی مؤمن در اسلام که از احترام خانه خدا بالاتر است آیا میتوانیم برای ارتکاب به جرمی آبروی مؤمن را ببریم؟
- [سایر] نقاشی کودکان چه مفهومی دارد و والدین چگونه میتوانند به این مفاهیم پی ببرند؟
- [سایر] با وجود این همه مشکلات در کشور چطور می توان به حقانیت مقام معظم رهبری پی ببریم و بر ما ثابت شود که ایشان برحقند؟
- [سایر] با وجود این همه مشکلات در کشور چطور می توان به حقانیت مقام معظم رهبری پی ببریم و بر ما ثابت شود که ایشان برحقند؟
- [سایر] چند روز پیش دخترم از من پرسید که خدا چیست و آیا ما میتوانیم او را ببینیم؟ جواب دادن به این سؤال برای کودکان بسیار حساس میباشد، لطفاً راهنمایی فرمائید.
- [سایر] چگونه میتوانیم هوشمندانهتر کار کنیم؟
- [آیت الله اردبیلی] در مواردی که استعمال چیزی مشروط به طهارت آن است و شک در طهارت آن چیز داریم و به راحتی میتوانیم به پاک یا نجس بودن آن پی ببریم، آیا جستجو کردن از پاکی و نجاست آن واجب است یا میتوانیم بنا را بر پاکی گذاشته و آن چیز را مورد استفاده قرار دهیم؟
- [سایر] من می خواهم بدانم که در جامعه امروزی ایران که حرفهای ضد و نقیضی نسبت به حکومت می شنویم، چگونه راست را از دروغ تشخیص دهیم و برای اینکه به حقیقت پی ببریم، چگونه منابعی را جمع آوری و مطالعه کنیم؟
- [آیت الله سبحانی] کسی که می خواهد دو ماه کفّاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیه آن پی در پی نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که می خواهد دو ماه کفّاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد، و اگر بقیّه آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که میخواهد دو ماه کفارهی روزهی رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیة آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [امام خمینی] کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد، و اگر بقیه آن پی در پی نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که شغلش مسافرت نیست، اگر مثلاً در شهری یا در دهی جنسی دارد که برای حمل آن مسافرتهای پی در پی میکند، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر به عهد خود عمل نکند باید کفاره بدهد یعنی یک بنده ازاد کند یا شصت فقیر را سیر کند یا دو ماه پی در پی روزه بگیرد
- [آیت الله خوئی] کسی که شغلش مسافرت نیست، اگر مثلًا در شهری یا دهی جنسی دارد که برای حمل آن مسافرتهای پی در پی میکند، باید نماز را شکسته بخواند.
- [امام خمینی] کسی که شغلش مسافرت نیست، اگر مثلا در شهری یا دهی جنسی دارد که برای حمل آن مسافرتهای پی در پی می کند باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که شغلش مسافرت نیست، ولی در شهر یا دهی جنسی دارد که برای حمل آن مسافرتهای پی در پی می کند باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که باید پی در پی روزه بگیرد، اگر در بین آن بدون عذر یک روز روزه نگیرد، باید روزهها را از سر بگیرد.