فرزند نوپای 15 ماهه‌ای دارم که در برابر لباس پوشیدن مقاومت می‌کند و می‌گرید. علت آن چیست و چگونه می‌توانم مقاومت او را از بین ببرم؟
در خرید لباس برای فرزندتان دقت کنید. یکی از مهمترین علل مقاومت نوپای شما در لباس پوشیدن، جنس و نوع و اندازه لباس است. معیارتان در خرید لباس برای نوپا، راحتی او باشد و نه پیروی از مد. 1. جنس لباس: لباس مناسب برای فرزندتان از جهت جنس، لباسی است که از الیاف طبیعی تهیه شده باشد؛ بنابراین، لباس‌هایی با درصد بالای نخ طبیعی برایش بخرید. این گونه لباس‌ها باعث می‌شوند تا تنظیم دمای بدن کودک به راحتی صورت گیرد و خاطره تلخی از گرما یا سرما در ذهن او نقش نبندد. بهتر است لباس‌های زیر کودک از جنس پنبه‌ای یا کتانی نرم باشد تا بدنش اذیت نشود. اگر از لباس‌هایی یا جنس مواد نایلونی و مصنوعی استفاده می‌کنید، مراقب حساسیت بدن کودک به آن‌ها باشید. 2. نوع لباس: لباس‌های با دکمه‌های زیاد، وقت بیشتری را می‌گیرد و تحمل آن برای فرزند نوپا که حاضر نیست لحظه‌ای بازی‌اش قطع شود، سخت است؛ پس لباس‌هایی با دکمه‌های کمتر بخرید. 3. اندازه لباس: در خرید لباس، به اندازه آن توجه کنید. لباس نوپای شما (خود لباس، یقه آن و آستین‌ها) باید گشاد باشد. لباس‌های تنگ به سختی به تن او می‌روند و باعث آزارش می‌شوند. لباس‌های با یقه‌های تنگ، جلو تنفس او را می‌گیرند و وحشت ایجاد می‌کنند. بهترین لباس برای کودک به ویژه در این سن آن است که راحت‌تر پوشیده شود. میزان لباس، زمان مناسب تعویض، و چگونگی تعویض لباس نیز در شکستن مقاومت او مؤثرند. 1. میزان لباس: لباس زیاد باعث گرما و احساس خفگی در کودک می‌شود و خاطره ناخوشایندی را از آن در ذهنش ایجاد می‌کند. 2. زمان مناسب: توجه داشته باشید که فرزندتان برای تعویض لباس، حال خوشی داشته باشد. هنگام مشغول بودن به بازی یا خستگی و گرسنگی یا بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، زمان مناسبی برای تعویض لباس نیست. ابتدا نیازهایش مانند شیر دادن یا تعویض پوشک (ر. ک: ص 122 و 123) را برآورید و بعد لباسش را عوض کنید. 3. چگونگی تعویض لباس: أ. قبل از تعویض، لباس‌های لازم را کنار دست خود قرار دهید و دکمه‌هایشان را باز کنید. هر قدر زمان تعویض کمتر باشد، مقاومتش نیز کمتر خواهد شد؛ ب. هنگام تعویض به دمای مناسب اتاق توجه داشته باشید؛ ج: درصورت مشاهده نشانه‌های مقاومت، تعویض لباس را چند لحظه به تأخیر بیندازید؛ د. اگر از دراز کشیدن خوشش نمی‌آید، لباس او را سرپا و ایستاده عوض کنید؛ ه. او را با اسباب‌بازی جذابی سرگرم کنید و برایش شعر یا سرود کودکانه بخوانید؛ و. هنگامی که لباس کثیف او را در می‌آورید و قبل از پوشاندن لباس تمیز، او را نوازش کنید و ببوسید و صورتتان را به بدن او بمالید تا تعویض لباس برایش لذت‌بخش شود. بد نیست اجازه دهید خودش لباس‌هایش را یکی یکی به شما بدهد؛ ز. مراقب باشید که اول لبه جلو لباس را تا چانه کودک پایین بکشید تا جلو صورت و تنفس او را نگیرد و دچار وحشت نشود. وقتی لباس را از روی سرش پایین می‌کشید، به او (دالی) بگویید. تبدیل لباس پوشیدن به بازی برایش جذاب می‌شود. انگشتان دستتان را در آستین فرو کرده، با دست دیگر، مشت او را به داخل انگشت‌هایتان هدایت کنید و پس از گرفتن مشت کودک، لباس را بکشید (دست کودک را نکشید). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

فرزند نوپای 15 ماهه‌ای دارم که در برابر لباس پوشیدن مقاومت می‌کند و می‌گرید. علت آن چیست و چگونه می‌توانم مقاومت او را از بین ببرم؟


پاسخ:

در خرید لباس برای فرزندتان دقت کنید. یکی از مهمترین علل مقاومت نوپای شما در لباس پوشیدن، جنس و نوع و اندازه لباس است. معیارتان در خرید لباس برای نوپا، راحتی او باشد و نه پیروی از مد.
1. جنس لباس: لباس مناسب برای فرزندتان از جهت جنس، لباسی است که از الیاف طبیعی تهیه شده باشد؛ بنابراین، لباس‌هایی با درصد بالای نخ طبیعی برایش بخرید. این گونه لباس‌ها باعث می‌شوند تا تنظیم دمای بدن کودک به راحتی صورت گیرد و خاطره تلخی از گرما یا سرما در ذهن او نقش نبندد. بهتر است لباس‌های زیر کودک از جنس پنبه‌ای یا کتانی نرم باشد تا بدنش اذیت نشود. اگر از لباس‌هایی یا جنس مواد نایلونی و مصنوعی استفاده می‌کنید، مراقب حساسیت بدن کودک به آن‌ها باشید.
2. نوع لباس: لباس‌های با دکمه‌های زیاد، وقت بیشتری را می‌گیرد و تحمل آن برای فرزند نوپا که حاضر نیست لحظه‌ای بازی‌اش قطع شود، سخت است؛ پس لباس‌هایی با دکمه‌های کمتر بخرید.
3. اندازه لباس: در خرید لباس، به اندازه آن توجه کنید. لباس نوپای شما (خود لباس، یقه آن و آستین‌ها) باید گشاد باشد. لباس‌های تنگ به سختی به تن او می‌روند و باعث آزارش می‌شوند.
لباس‌های با یقه‌های تنگ، جلو تنفس او را می‌گیرند و وحشت ایجاد می‌کنند. بهترین لباس برای کودک به ویژه در این سن آن است که راحت‌تر پوشیده شود.
میزان لباس، زمان مناسب تعویض، و چگونگی تعویض لباس نیز در شکستن مقاومت او مؤثرند.
1. میزان لباس: لباس زیاد باعث گرما و احساس خفگی در کودک می‌شود و خاطره ناخوشایندی را از آن در ذهنش ایجاد می‌کند.
2. زمان مناسب: توجه داشته باشید که فرزندتان برای تعویض لباس، حال خوشی داشته باشد. هنگام مشغول بودن به بازی یا خستگی و گرسنگی یا بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، زمان مناسبی برای تعویض لباس نیست. ابتدا نیازهایش مانند شیر دادن یا تعویض پوشک (ر. ک: ص 122 و 123) را برآورید و بعد لباسش را عوض کنید.
3. چگونگی تعویض لباس: أ. قبل از تعویض، لباس‌های لازم را کنار دست خود قرار دهید و دکمه‌هایشان را باز کنید. هر قدر زمان تعویض کمتر باشد، مقاومتش نیز کمتر خواهد شد؛
ب. هنگام تعویض به دمای مناسب اتاق توجه داشته باشید؛
ج: درصورت مشاهده نشانه‌های مقاومت، تعویض لباس را چند لحظه به تأخیر بیندازید؛
د. اگر از دراز کشیدن خوشش نمی‌آید، لباس او را سرپا و ایستاده عوض کنید؛ ه. او را با اسباب‌بازی جذابی سرگرم کنید و برایش شعر یا سرود کودکانه بخوانید؛
و. هنگامی که لباس کثیف او را در می‌آورید و قبل از پوشاندن لباس تمیز، او را نوازش کنید و ببوسید و صورتتان را به بدن او بمالید تا تعویض لباس برایش لذت‌بخش شود. بد نیست اجازه دهید خودش لباس‌هایش را یکی یکی به شما بدهد؛
ز. مراقب باشید که اول لبه جلو لباس را تا چانه کودک پایین بکشید تا جلو صورت و تنفس او را نگیرد و دچار وحشت نشود. وقتی لباس را از روی سرش پایین می‌کشید، به او (دالی) بگویید. تبدیل لباس پوشیدن به بازی برایش جذاب می‌شود.
انگشتان دستتان را در آستین فرو کرده، با دست دیگر، مشت او را به داخل انگشت‌هایتان هدایت کنید و پس از گرفتن مشت کودک، لباس را بکشید (دست کودک را نکشید).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین