دلیل مصرف دارو را برایش توضیح دهید و برای این کار از پزشک کمک بگیرید؛ توضیحات پزشک مؤثرتر است. داروها را به سربازان شجاعی تشبیه کنید که می‌توانند با بیماری او بجنگند. بهتر است او را از طول دوره درمان هم آگاه کنید که بداند لازم نیست همیشه دارو بخورد. برای این کار می‌توانید از یک تقویم دیواری استفاده کنید و روی هر روزی را که دارو می‌خورد، خط بزنید. هنگام دادن دارو به فرزندتان، رفتاری کاملا جدی داشته باشید و این کار را به گونه‌ای انجام دهید که گویا حتی (تصور) نخوردن آن هم وجود ندارد. تزلزل شما هنگام خوراندن دارو، او را مقاوم‌تر می‌کند. از فرزندتان برای خوردن دارو خواهش و التماس نکنید. همدردی با او و توضیح فراوان در این باره، او را به این باور می‌رساند که دارو را دوست ندارد. به سبب خوراندن دارو، عذرخواهی نکنید؛ اما تشویق او پس از خوردن دارو بیسار مطلوب است. تشویق او می‌تواند دادن یک خوردنی شیرین و خوشمزه باشد. یکی از علل مقاومت کودکان در برابر دارو، این است که فرد بزرگ‌تری داروی بدمزه‌ای را در گلوی آنان می‌ریزد؛ پس اجازه دهید خودش دارو را در دهان بگذارد. برای کاهش مقاومت فرزندتان هرگز ار راه‌های نادرست استفاده نکنید. به دروغ به او نگویید که دارو بدمزه نیست؛ اعتمادش از شما سلب خواهد شد. دارو را هرگز با نام شربت یا شکلات یا آب نبات به او ندهید؛ زیرا ممکن است داروهای دیگری را نیز به جای شکلات بخورد و در معرض تهدید قرار گیرد. (ر. ک: ص 85 - 82). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
دلیل مصرف دارو را برایش توضیح دهید و برای این کار از پزشک کمک بگیرید؛ توضیحات پزشک مؤثرتر است. داروها را به سربازان شجاعی تشبیه کنید که میتوانند با بیماری او بجنگند. بهتر است او را از طول دوره درمان هم آگاه کنید که بداند لازم نیست همیشه دارو بخورد. برای این کار میتوانید از یک تقویم دیواری استفاده کنید و روی هر روزی را که دارو میخورد، خط بزنید.
هنگام دادن دارو به فرزندتان، رفتاری کاملا جدی داشته باشید و این کار را به گونهای انجام دهید که گویا حتی (تصور) نخوردن آن هم وجود ندارد. تزلزل شما هنگام خوراندن دارو، او را مقاومتر میکند.
از فرزندتان برای خوردن دارو خواهش و التماس نکنید. همدردی با او و توضیح فراوان در این باره، او را به این باور میرساند که دارو را دوست ندارد.
به سبب خوراندن دارو، عذرخواهی نکنید؛ اما تشویق او پس از خوردن دارو بیسار مطلوب است. تشویق او میتواند دادن یک خوردنی شیرین و خوشمزه باشد. یکی از علل مقاومت کودکان در برابر دارو، این است که فرد بزرگتری داروی بدمزهای را در گلوی آنان میریزد؛ پس اجازه دهید خودش دارو را در دهان بگذارد.
برای کاهش مقاومت فرزندتان هرگز ار راههای نادرست استفاده نکنید. به دروغ به او نگویید که دارو بدمزه نیست؛ اعتمادش از شما سلب خواهد شد.
دارو را هرگز با نام شربت یا شکلات یا آب نبات به او ندهید؛ زیرا ممکن است داروهای دیگری را نیز به جای شکلات بخورد و در معرض تهدید قرار گیرد. (ر. ک: ص 85 - 82).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] پسر 4 سالهام برای عمل دفع مقاومت میکند و دیر به دیر به دستشویی میرود. آیا علت خاصی دارد؟
- [سایر] پسر 4 سالهام در برابر دستشویی رفتن مقاومت میکند. علت چیست و چگونه میتوان این مشکل را برطرف کرد؟
- [سایر] پسر 4 سالهام برای عمل دفع مقاومت میکند و دیر به دیر به دستشویی میرود. آیا علت خاصی دارد؟
- [سایر] دختر 5 سالهام هنگام لباس پوشیدن مقاومت میکند. برای رفع این مشکل، چه توصیههایی دارید؟
- [سایر] دختر 6 سالهام با خوردن داروهای مایع مشکلی ندارد؛ اما از خوردن قرص میگریزد و در مقابل قطره چشم مقاومت میکند. چگونه این مشکل را حل کنم؟
- [سایر] برای محافظت از پسر 4 سالهام در بیرون از منزل چه کنم؟
- [سایر] پسر 12 سالهآم برای دیگران کار میکند اما کارهایی را که من از او میخواهم انجام نمیدهد دلیل آن چیست؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] پسر 15 سالهام در انجام وظایف و تکالیفش تنبلی میکند. علل آن چیست و آیا میشود تنبلی را درمان کرد؟
- [سایر] پسر 8 سالهام هیچ مشکلی جسمی ندارد؛ اما شبها رختخواب خود را خیس میکند. علت چیست و چه باید کرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بداند دروغ بستن به خدا وپیغمبر روزه را باطل میکند وچیزیرا که میداند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده، روزه آن روز را تمام کند و احتیاطاً قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] برای روزهدار سیزده مورد، مکروه است: 1 - مسافرت برای فرار از روزه. 2 - ریختن دارو به چشم. 3 - سرمه کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد. 4 - انجام هر کاری که باعث ضعفمیشود، مانندخون گرفتن و حمام رفتن. 5 - اَنفیه کشیدن در صورتی که نداند که به حلق میرسد )ولی اگر بداند به حلق میرسد جایز نیست(. 6 - بو کردن گیاههای معطر. 7 - نشستن زن در آب. 8 - استعمال شیاف. 9 - تر کردن لباسی که در بدن است. 10 - دندان کشیدن. 11 - هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید. 12 - با چوب تر مسواک کردن. 13 - هر کاری که شهوت را تحریک کند.
- [آیت الله بهجت] جواز فرو بردن اخلاط سر و سینه، در صورتی که در غیر حال روزه امری عادی باشد و به فضای دهان نرسیده باشد، خالی از وجه نیست و اگر به فضای دهان رسید و آن را فرو برد، بنابر احتیاط واجب روزه را باطل میکند.
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار بدون قصد بیرون آمدن منی با کسی بازی و شوخی کند اگر مطمئن باشد که بعد از بازی و شوخی منی از او خارج نمی شود اگرچه اتفاقاً منی بیرون آید روزه او صحیح است و در غیر این صورت روزه او باطل است. 4. دروغ بستن به خدا و پیغمبر
- [آیت الله سیستانی] چند چیز برای روزهدار مکروه است و از آن جمله است : 1 دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن ، در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد . 2 انجام دادن هر کاری مانند خون گرفتن ، و حمام رفتن که باعث ضعف میشود . 3 دارو در بینی ریختن ، اگر نداند که به حلق میرسد ، و اگر بداند به حلق میرسد جایز نیست . 4 بو کردن گیاههای معطّر . 5 نشستن زن در آب . 6 استعمال شیاف . 7 تر کردن لباسی که در بدن است . 8 کشیدن دندان ، و هر کاری که بواسطه آن از دهان خون بیاید . 9 مسواک کردن با چوب تر . 10 بی جهت آب یا چیزی روان در دهان کردن . و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی زن خود را ببوسد ، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد .
- [آیت الله سبحانی] اگر پدر بمیرد چهار چیز مال پسر بزرگ تر است: 1 قرآن 2 انگشتری 3 شمشیر 4 لباسی را که پوشیده یا برای پوشیدن گرفته و دوخته است، اگرچه نپوشیده باشد، و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد، چنانچه مورد استعمال است، یا برای استعمال مهیّا شده، مال پسر بزرگتر است.
- [آیت الله سیستانی] اگر بعد از گذشتن وقت نماز مغرب و عشا ، بداند یک نماز خوانده ولی نداند سه رکعتی خوانده یا چهار رکعتی ، باید قضای نماز مغرب و عشا را بخواند . 4 کثیر الشک (کسی که زیاد شک میکند) :
- [آیت الله اردبیلی] اگر بداند دروغ بستن به خدا و معصومان علیهمالسلام روزه را باطل میکند و چیزی را که میداند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعد بفهمد آنچه را که گفته راست بوده، به احتیاط واجب باید آن روز را امساک کند و سپس روزه را قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] تزریق آمپولی که عضو را بی حسّ میکند یا به جای دارو استعمال میشود اشکال ندارد، ولی بهتر است که روزهدار از استعمال آمپول یا سُرُمی که به جای غذا به کار میرود خودداری کند. مسئله 1209 - اگر روزهدار چیزی را که لای دندان مانده است عمداً فرو ببرد روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر بداند دروغ بستن به خدا و پیغمبر روزه را باطل میکند و چیزی را که میداند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده، احتیاط واجب آن است که روزه را تمام کند و قضای آن را هم به جا آورد.