پسر 4 ساله‌ام دارو نمی‌خورد و با بستن دهان مقاومت می‌کند. چه کنم؟
دلیل مصرف دارو را برایش توضیح دهید و برای این کار از پزشک کمک بگیرید؛ توضیحات پزشک مؤثرتر است. داروها را به سربازان شجاعی تشبیه کنید که می‌توانند با بیماری او بجنگند. بهتر است او را از طول دوره درمان هم آگاه کنید که بداند لازم نیست همیشه دارو بخورد. برای این کار می‌توانید از یک تقویم دیواری استفاده کنید و روی هر روزی را که دارو می‌خورد، خط بزنید. هنگام دادن دارو به فرزندتان، رفتاری کاملا جدی داشته باشید و این کار را به گونه‌ای انجام دهید که گویا حتی (تصور) نخوردن آن هم وجود ندارد. تزلزل شما هنگام خوراندن دارو، او را مقاوم‌تر می‌کند. از فرزندتان برای خوردن دارو خواهش و التماس نکنید. همدردی با او و توضیح فراوان در این باره، او را به این باور می‌رساند که دارو را دوست ندارد. به سبب خوراندن دارو، عذرخواهی نکنید؛ اما تشویق او پس از خوردن دارو بیسار مطلوب است. تشویق او می‌تواند دادن یک خوردنی شیرین و خوشمزه باشد. یکی از علل مقاومت کودکان در برابر دارو، این است که فرد بزرگ‌تری داروی بدمزه‌ای را در گلوی آنان می‌ریزد؛ پس اجازه دهید خودش دارو را در دهان بگذارد. برای کاهش مقاومت فرزندتان هرگز ار راه‌های نادرست استفاده نکنید. به دروغ به او نگویید که دارو بدمزه نیست؛ اعتمادش از شما سلب خواهد شد. دارو را هرگز با نام شربت یا شکلات یا آب نبات به او ندهید؛ زیرا ممکن است داروهای دیگری را نیز به جای شکلات بخورد و در معرض تهدید قرار گیرد. (ر. ک: ص 85 - 82). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

پسر 4 ساله‌ام دارو نمی‌خورد و با بستن دهان مقاومت می‌کند. چه کنم؟


پاسخ:

دلیل مصرف دارو را برایش توضیح دهید و برای این کار از پزشک کمک بگیرید؛ توضیحات پزشک مؤثرتر است. داروها را به سربازان شجاعی تشبیه کنید که می‌توانند با بیماری او بجنگند. بهتر است او را از طول دوره درمان هم آگاه کنید که بداند لازم نیست همیشه دارو بخورد. برای این کار می‌توانید از یک تقویم دیواری استفاده کنید و روی هر روزی را که دارو می‌خورد، خط بزنید.
هنگام دادن دارو به فرزندتان، رفتاری کاملا جدی داشته باشید و این کار را به گونه‌ای انجام دهید که گویا حتی (تصور) نخوردن آن هم وجود ندارد. تزلزل شما هنگام خوراندن دارو، او را مقاوم‌تر می‌کند.
از فرزندتان برای خوردن دارو خواهش و التماس نکنید. همدردی با او و توضیح فراوان در این باره، او را به این باور می‌رساند که دارو را دوست ندارد.
به سبب خوراندن دارو، عذرخواهی نکنید؛ اما تشویق او پس از خوردن دارو بیسار مطلوب است. تشویق او می‌تواند دادن یک خوردنی شیرین و خوشمزه باشد. یکی از علل مقاومت کودکان در برابر دارو، این است که فرد بزرگ‌تری داروی بدمزه‌ای را در گلوی آنان می‌ریزد؛ پس اجازه دهید خودش دارو را در دهان بگذارد.
برای کاهش مقاومت فرزندتان هرگز ار راه‌های نادرست استفاده نکنید. به دروغ به او نگویید که دارو بدمزه نیست؛ اعتمادش از شما سلب خواهد شد.
دارو را هرگز با نام شربت یا شکلات یا آب نبات به او ندهید؛ زیرا ممکن است داروهای دیگری را نیز به جای شکلات بخورد و در معرض تهدید قرار گیرد. (ر. ک: ص 85 - 82).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین