برای مصونیت فرزندتان از حوادث خطرناک، باید او را از خطرهای احتمالی در بیرون از منزل آگاه سازید؛ البته در آموزش خطرها زیاده‌روی نکنید؛ زیرا ممکن است دچار اضطراب محیطی شود. لازم نیست تمام جزئیات حوادث ترسناک را به او بگویید. افزون بر آگاه‌سازی، باید به نکات ذیل نیز توجه کنید: 1. دست او را در خیابان رها نکنید. تا 5 سالگی نمی‌توان به کودکان اطمینان کرد. وقتی دستتان بند است، به او بیاموزید که قسمتی از لباستان را بگیرد؛ البته گاهی رها کردن دستش در پیاده‌رو و با این شرط که هنگام حادثه بتوانید از او مراقبت کنید، اشکال ندارد؛ 2. وقتی درهای خودرو را می‌بندید، مراقب انگشتان کوچک و ظریف او باشید؛ 3. فرزد خردسال خود را هرگز در اتومبیل تنها نگذارید؛ 4. هنگام حضور در پارک، مراقب رفتن او به سمت وسایل بازی به ویژه تاب و الاکلنک (در حالی که کودکان دیگر مشغول بازی هستند) باشید. احتمال اصابت آن‌ها به سر و بدن کودک وجود دارد؛ 5. هنگام حضور در کوه و دشت و جنگل و فضاهای باز، مراقب زباله‌ها، اشیای تیز یا اجسام شکسته خطرناک و در صورت بازی با ماسه‌ها، متوجه فضولات حیوانات باشید؛ 6. هنگام حضور خردسال در استخر، از کمربند یا جلیقه نجات استفاده کنید؛ حتی اگر شنا را آموخته باشد؛ 7. از نزدیک شدن فرزند به حیوانات ناآشنا جلوگیری کنید. مراقب باشید که به حیواناتی چون اسب، الاغ، گربه و سگ، وقتی مشغول خوردن هستند یا خوابیده‌اند و یا از توله‌هایشان مراقبت می‌کنند، نزدیک نشود؛ زیرا احتمال لگد زدن، گاز گرفتن و چنگ زدن حیوان وجود دارد؛ برای کودکان کوچک‌تر، افزون بر موارد پیش گفته، به نکات ذیل نیز توجه کنید: 1. هنگامی که از کالسکه بچه استفاده می‌کنید، مراقب سقوط فرزندتان باشید و او را با بندهای محافظ کالسکه ببندید. هنگام توقف کالسکه، ترمزهای آن را بکشید (چرخ‌های آن را قفل کنید) تا حرکت نکند و حادثه‌ای نیافریند؛ 2. هنگام استفاده از خودرو شخصی، حتما کودک نوپای خود را در صندلی مخصوص کودک قرار دهید. او را رها نکنید و روی زانو هم ننشانید. توجه داشته باشید که صندلی مخصوص کودک، تحمل 20 کیلو بیشتر را ندارد. مراقب قفل بودن درهای اتومبیل نیز باشید. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
برای مصونیت فرزندتان از حوادث خطرناک، باید او را از خطرهای احتمالی در بیرون از منزل آگاه سازید؛ البته در آموزش خطرها زیادهروی نکنید؛ زیرا ممکن است دچار اضطراب محیطی شود. لازم نیست تمام جزئیات حوادث ترسناک را به او بگویید. افزون بر آگاهسازی، باید به نکات ذیل نیز توجه کنید:
1. دست او را در خیابان رها نکنید. تا 5 سالگی نمیتوان به کودکان اطمینان کرد. وقتی دستتان بند است، به او بیاموزید که قسمتی از لباستان را بگیرد؛ البته گاهی رها کردن دستش در پیادهرو و با این شرط که هنگام حادثه بتوانید از او مراقبت کنید، اشکال ندارد؛
2. وقتی درهای خودرو را میبندید، مراقب انگشتان کوچک و ظریف او باشید؛
3. فرزد خردسال خود را هرگز در اتومبیل تنها نگذارید؛
4. هنگام حضور در پارک، مراقب رفتن او به سمت وسایل بازی به ویژه تاب و الاکلنک (در حالی که کودکان دیگر مشغول بازی هستند) باشید. احتمال اصابت آنها به سر و بدن کودک وجود دارد؛
5. هنگام حضور در کوه و دشت و جنگل و فضاهای باز، مراقب زبالهها، اشیای تیز یا اجسام شکسته خطرناک و در صورت بازی با ماسهها، متوجه فضولات حیوانات باشید؛
6. هنگام حضور خردسال در استخر، از کمربند یا جلیقه نجات استفاده کنید؛ حتی اگر شنا را آموخته باشد؛
7. از نزدیک شدن فرزند به حیوانات ناآشنا جلوگیری کنید. مراقب باشید که به حیواناتی چون اسب، الاغ، گربه و سگ، وقتی مشغول خوردن هستند یا خوابیدهاند و یا از تولههایشان مراقبت میکنند، نزدیک نشود؛ زیرا احتمال لگد زدن، گاز گرفتن و چنگ زدن حیوان وجود دارد؛
برای کودکان کوچکتر، افزون بر موارد پیش گفته، به نکات ذیل نیز توجه کنید:
1. هنگامی که از کالسکه بچه استفاده میکنید، مراقب سقوط فرزندتان باشید و او را با بندهای محافظ کالسکه ببندید. هنگام توقف کالسکه، ترمزهای آن را بکشید (چرخهای آن را قفل کنید) تا حرکت نکند و حادثهای نیافریند؛
2. هنگام استفاده از خودرو شخصی، حتما کودک نوپای خود را در صندلی مخصوص کودک قرار دهید. او را رها نکنید و روی زانو هم ننشانید. توجه داشته باشید که صندلی مخصوص کودک، تحمل 20 کیلو بیشتر را ندارد.
مراقب قفل بودن درهای اتومبیل نیز باشید.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] پسر 4 سالهام دارو نمیخورد و با بستن دهان مقاومت میکند. چه کنم؟
- [سایر] پسر 4 سالهام برای عمل دفع مقاومت میکند و دیر به دیر به دستشویی میرود. آیا علت خاصی دارد؟
- [سایر] پسر 4 سالهام در برابر دستشویی رفتن مقاومت میکند. علت چیست و چگونه میتوان این مشکل را برطرف کرد؟
- [سایر] پسر 4 سالهام برای عمل دفع مقاومت میکند و دیر به دیر به دستشویی میرود. آیا علت خاصی دارد؟
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] برای فرزند 4 سالهام چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] تا چه حد میتوانم فرزند 4 سالهام را تحت آموزشهای رسمی قرار دهم؟
- [سایر] تا چه حد میتوانم فرزند 4 سالهام را تحت آموزشهای رسمی قرار دهم؟
- [سایر] پسر 11 سالهام بسیار ولخرج است. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار را اصلاح کرد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر پدر بمیرد چهار چیز مال پسر بزرگ تر است: 1 قرآن 2 انگشتری 3 شمشیر 4 لباسی را که پوشیده یا برای پوشیدن گرفته و دوخته است، اگرچه نپوشیده باشد، و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد، چنانچه مورد استعمال است، یا برای استعمال مهیّا شده، مال پسر بزرگتر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نمازهای واجب شش نماز است: 1 نمازهای یومیه، 2 نماز طواف واجب خانه خدا، 3 نماز آیات، 4 نماز میت، 5 نماز قضای پدر و مادر که بر پسر بزرگتربه شرحی که می آید واجب است، 6 نماز نافله ای که به واسطه نذر و عهد و قسم واجب شده است.
- [آیت الله خوئی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل و عروسی پسر و جهیزیه دختر و زیارت و مانند اینها میرساند، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد و زیادهروی هم نکرده باشد خمس ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت فرزند نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد؛ مثلاً اگر میّت (یک پسر) از دختر خود و( یک دختر) از پسر خود داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله سیستانی] پدر میتواند از زکات برای پسر فقیرش زن بگیرد ، و همچنین است پسر نسبت به پدر .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله سیستانی] اگر پسر بزرگتر پیش از آنکه نماز پدر را قضا کند بمیرد ، بر پسر دوم چیزی واجب نیست .