علت اصلی این رفتار، حس کنجکاوی کودک است؛ این حس را با رادیویی کهنه، اتویی خراب، ساعتی غیر قابل استفاده یا کیت‌های الکترونیکی ارضا کنید. گاهی فراوانی اسباب‌بازی‌ها و یکنواخت شدن و عدم لذت از آن‌ها او را به تخریب وا می‌دارد (ر. ک: ص 34 و 35). در مواردی نیز ممکن است این رفتار کودک برای جلب توجه باشد. لطفا در غیر زمان متعارض (زمانی که این رفتار را ندارد)، بیشتر به او توجه کنید. گاهی به دلیل خستگی و عصبانیت، اسباب‌بازی‌هایش را خراب می‌کند یا می‌شکند. بررسی کنید و ببینید آیا مشکل جدی عاطفی دارد یا نه. در صورتی که با همسر خود اختلاف جدی دارید، آن را از بین ببرید یا اگر خداوند به تازگی فرزندی به شما داده است، تمام توجه خود را به او معطوف نکنید. برخی اسباب‌بازی‌ها به دلیل پیچیدگی استفاده از آن‌ها، کودک را عصبانی می‌کند. اگر مناسب سن او نیست، آن را نگه دارید تا کودک بزرگ‌تر شود و مهارت بیشتری در استفاده از آن بیاید. در صورت استمرار این رفتار، افزون بر واداشتن او به جمع‌آوری تکه‌های اسباب‌بازی و تمیز کردن اتاق، از ساز و کارهای بازدارنده (ر. ک: ج 1، ص 97 و 98) به ویژه محرومیت استفاده کنید. یادتان باشد که در خرید اسباب‌بازی جدید شتاب نکنید و آن را به سالم بودن اسباب‌بازی قبلی منوط کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
علت اصلی این رفتار، حس کنجکاوی کودک است؛ این حس را با رادیویی کهنه، اتویی خراب، ساعتی غیر قابل استفاده یا کیتهای الکترونیکی ارضا کنید.
گاهی فراوانی اسباببازیها و یکنواخت شدن و عدم لذت از آنها او را به تخریب وا میدارد (ر. ک: ص 34 و 35).
در مواردی نیز ممکن است این رفتار کودک برای جلب توجه باشد. لطفا در غیر زمان متعارض (زمانی که این رفتار را ندارد)، بیشتر به او توجه کنید.
گاهی به دلیل خستگی و عصبانیت، اسباببازیهایش را خراب میکند یا میشکند. بررسی کنید و ببینید آیا مشکل جدی عاطفی دارد یا نه. در صورتی که با همسر خود اختلاف جدی دارید، آن را از بین ببرید یا اگر خداوند به تازگی فرزندی به شما داده است، تمام توجه خود را به او معطوف نکنید.
برخی اسباببازیها به دلیل پیچیدگی استفاده از آنها، کودک را عصبانی میکند. اگر مناسب سن او نیست، آن را نگه دارید تا کودک بزرگتر شود و مهارت بیشتری در استفاده از آن بیاید.
در صورت استمرار این رفتار، افزون بر واداشتن او به جمعآوری تکههای اسباببازی و تمیز کردن اتاق، از ساز و کارهای بازدارنده (ر. ک: ج 1، ص 97 و 98) به ویژه محرومیت استفاده کنید.
یادتان باشد که در خرید اسباببازی جدید شتاب نکنید و آن را به سالم بودن اسباببازی قبلی منوط کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] پسر 11 سالهام بسیار ولخرج است. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار را اصلاح کرد؟
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] پسر 6 سالهام به آتشبازی علاقه فراوانی دارد. با توجه به خطرناک بودن این رفتار، چه پیشنهادی دارید؟
- [سایر] پسر 4 سالهام در برابر دستشویی رفتن مقاومت میکند. علت چیست و چگونه میتوان این مشکل را برطرف کرد؟
- [سایر] پسر 5 / 3 سالهام گاهی در مکانهای نامناسبی مانند دیوار خانه ادرار میکند. علت این رفتار او چیست و چگونه با این مشکل مواجه شوم؟
- [سایر] پسر 5 / 3 سالهام گاهی در مکانهای نامناسبی مانند دیوار خانه ادرار میکند. علت این رفتار او چیست و چگونه با این مشکل مواجه شوم؟
- [سایر] فرزند 2 سالهام اسباببازیهایش را به همسالان خود نمیدهد. علت چیست و آیا میشود این روحیه را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک میکند، اگر در نماز دیگری مثلاً در نماز عصر شک کند، باید به دستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله بروجردی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک میکند، اگر در نماز دیگر مثلاً در نماز عصر شک کند، باید به دستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که در نماز مخصوصی مثلًا در نماز ظهر زیاد شک میکند، اگر در نماز دیگر مثلًا در نماز عصر شک کند، باید بهدستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در نماز مخصوصی مثلاً در نماز ظهر زیاد شک میکند اگر در نماز دیگر مثلاً در نماز عصر شک کند، باید به دستور شک رفتار نماید.
- [آیت الله سیستانی] انسان وسواس که در آب کشیدن چیز نجس یقین پیدا نمیکند ، اگر به همان نحوی که افراد متعارف آب میکشند رفتار نماید کفایت میکند . 12 رفتن خون متعارف :
- [آیت الله سبحانی] اگر حصیر مسجد نجس شود، بنابر احتیاط واجب باید آن را آب بکشند، ولی چنانچه به واسطه آب کشیدن، خراب می شود و بریدن جای نجس بهتر است; باید آن را ببرند و اگر کسی که نجس کرده ببرد باید خودش اصلاح کند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر حصیر مسجد نجس شود ، بنابر احتیاط واجب باید آن را آب بکشند ، ولی چنانچه به واسطة آب کشیدن ، خراب می شود و بریدن جای نجس بهتر است ، باید آنرا بُبرند و اگر کسی که نجس کرده ببُرد ، باید خودش اصلاح کند .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اشاره کردن یا نوشتن و هر چیزی که دلالت بر اجاره میکند، همچون صیغه خواندن است و با آنها نیز میتوان قرارداد اجاره بست.
- [امام خمینی] اگر حصیر مسجد نجس شود، بنابر احتیاط واجب باید آن را آب بکشند. ولی چنانچه به واسطه آب کشیدن خراب می شود و بریدن جای نجس بهتر است، باید آن را ببرند. و اگر کسی که نجس کرده ببرد، باید خودش اصلاح کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کفش او را ببرند و کفش دیگری به جای آن بگذارند چنانچه نشانهای نداشته باشد یا قیمت آن کمتر از 12/6 نخود نقره باشد میتواند برای خود بردارد، و اگر قیمت آن از 12/6 نخود نقره بیشتر باشد و نشانه هم داشته باشد حکمش حکم مالی است که انسان آن را پیدا میکند.