آشپزخانه، مکان مناسبی برای کودکان، به ویژه خردسالان نیست. شما می‌توانید او را در خارج از آشپزخانه سرگرم کنید (ر. ک: ص 93 - 92)؛ اما در صورت ضرورت، به نکات ایمنی ذیل توجه داشته باشید: 1. توجه به نوع قرار گرفتن ظرف‌های غذا بر روی اجاق (حتما از شعله‌های عقب اجاق برای پخت و پز با شعله زیاد، و از شعله‌های جلو برای پختن غذا با شعله کم و جوشاندن ملایم استفاده کنید. در همین صورت هم، دسته قوری و کتری را به سمت عقب اجاق و دسته‌های قابلمه را به سمت راست و چپ بگردانید). مراقب باشید که لباس خودتان نیز به دستگیره‌های ظروف گیر نکند؛ چرا که احتمال واژگونی آن‌ها وجود دارد؛ 2. قرار دادن اشیا و وسایل خطرناک مثل چاقو، چنگال، کبریت و... در کابینت‌های دیواری یا در مکانی با ارتفاع دست کم 1 متر؛ 3. محافظت از وسایل آشپزخانه، مانند چزخ گوشت، مخلوطکن، آب میوه‌گیری و... با قفل کردن کشوها و کابینت‌ها؛ 4. در دسترس نبودن سماور و کتری آب جوش و ظروف داغ غذا؛ 5. توجه به ذغال‌های داغ منقل یا داغی اتو و کباب‌پز پس از استفاده؛ 6. در دسترس نبودن کیسه فریزر و کیسه‌های پلاستیکی دیگر (احتمال به سر کشیدن کودک و خفگی وجود دارد)؛ 7. استفاده نکردن از بتری‌های نوشابه برای سایر مواد غیر خوراکی (کودک شما قدرت تشیخص ندارد و ممکن است این مواد را سر بکشد). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
با توجه به این که وقت بسیاری را در آشپزخانه میگذرانم و فرزند 1 سالهام دائم کنار من است، چه نکاتی را برای حفاظت او رعایت کنم؟
آشپزخانه، مکان مناسبی برای کودکان، به ویژه خردسالان نیست. شما میتوانید او را در خارج از آشپزخانه سرگرم کنید (ر. ک: ص 93 - 92)؛ اما در صورت ضرورت، به نکات ایمنی ذیل توجه داشته باشید:
1. توجه به نوع قرار گرفتن ظرفهای غذا بر روی اجاق (حتما از شعلههای عقب اجاق برای پخت و پز با شعله زیاد، و از شعلههای جلو برای پختن غذا با شعله کم و جوشاندن ملایم استفاده کنید. در همین صورت هم، دسته قوری و کتری را به سمت عقب اجاق و دستههای قابلمه را به سمت راست و چپ بگردانید). مراقب باشید که لباس خودتان نیز به دستگیرههای ظروف گیر نکند؛ چرا که احتمال واژگونی آنها وجود دارد؛
2. قرار دادن اشیا و وسایل خطرناک مثل چاقو، چنگال، کبریت و... در کابینتهای دیواری یا در مکانی با ارتفاع دست کم 1 متر؛
3. محافظت از وسایل آشپزخانه، مانند چزخ گوشت، مخلوطکن، آب میوهگیری و... با قفل کردن کشوها و کابینتها؛
4. در دسترس نبودن سماور و کتری آب جوش و ظروف داغ غذا؛
5. توجه به ذغالهای داغ منقل یا داغی اتو و کبابپز پس از استفاده؛
6. در دسترس نبودن کیسه فریزر و کیسههای پلاستیکی دیگر (احتمال به سر کشیدن کودک و خفگی وجود دارد)؛
7. استفاده نکردن از بتریهای نوشابه برای سایر مواد غیر خوراکی (کودک شما قدرت تشیخص ندارد و ممکن است این مواد را سر بکشد).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] برای این که فرزند صالحی داشته باشم در دوران بارداری چه نکاتی را رعایت کنم؟
- [سایر] در خرید اسباببازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟
- [سایر] در خرید اسباببازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟
- [سایر] رعایت چه نکاتی می تواند در جلب توجه و محبت مرد و رضایت او از زندگی موثر باشد؟
- [سایر] فرزند 1 سالهام دوست دارد دائم کنارش باشم تا به بازی انفرادی بپردازد. آیا راهکاری برای عادت دادن او به بازی مستقلانه وجود دارد؟
- [سایر] در استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان چه نکاتی باید رعایت شود؟
- [سایر] برای فرزند 5 سالهام چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای فرزند 4 سالهام چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای فرزند 3 سالهام چه بازیهایی مناسب و مطلوب است؟
- [سایر] برای فرزند 3 سالهام چه اسباببازیهایی مناسب است؟
- [آیت الله سبحانی] در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست: 1 ربا گرفتن مسلمان از کافر که در پناه اسلام نیستند. 2 ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر. 3 ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر. شرایط خریدار و فروشنده
- [آیت الله مظاهری] نماز خواندن در دوازده جا مکروه است: 1 - حمام. 2 - زمین نمکزار. 3 - مقابل انسان. 4 - مقابل دری که باز است. 5 - جاده، خیابان و کوچه. 6 - مقابل آتش و چراغ. 7 - آشپزخانه. 8 - مقابل چاه و چالهای که محلّ بول باشد. 9 - مقابل عکس و مجسمه چیزی که روح دارد، مگر آنکه روی آن پرده بکشند. 10 - اطاقی که جُنُب در آن باشد. 11 - جایی که عکس در آنجا باشد گرچه روبروی نمازگزار نباشد. 12 - قبرستان.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر از گفته منجمین و اشخاصی که از این امور اطلاع دارند اطمینان پیدا کند که خورشید یا ماه گرفته، باید نماز آیات را بخواند و نیز اگر بگویند فلان وقت خورشید یا ماه می گیرد و فلان مقدار طول می کشد و به گفته آنها اطمینان پیدا کند، باید وقت را رعایت کند.
- [آیت الله سیستانی] اگر تخمک بارورشد? زنی در رحم زن دیگری گذاشته شود و در آنجا رشد کند و فرزندی به دنیا آید، در ترتیب احکام مادر و فرزند نسبت به هرکدام از آن دو زن، باید رعایت احتیاط شود، گر چه محرمیت او با صاحب رحم ثابت است.
- [آیت الله جوادی آملی] .ربا گرفتن و دادن در چند مورد حرام نیست : 1 .بین پدر و فرزند؛ یعنی هر کدام می توانند از دیگری ربا بگیرند; خواه فرزند پسر باشد و خواه دختر و بین مادر و فرزند ربا حرام است . 2 .زن و شوهر می توانند از یکدیگر ربا بگیرند . 3 .مسلمان میتواند از کافری که در پناه اسلام نیست, ربا بگیرد و نمیتواند به او ربا بدهد. ربایی که در موارد یادشده حرام نیست, اعم از ربا در خرید و فروش و ربا در قرض است.
- [آیت الله جوادی آملی] .واجب است نمازگزار در حال تشهّد: 1 .بنشیند. 2 .آرام باشد.3 .ترتیب را رعایت کند؛ یعنی دو شهادت را بر صلوات مقدّم بدارد. 4 .موالات و پی درپی بودن کلمات را حفظ کند. 5 .کلمات و حروف را به صورت صحیح و مطابق قواعد عربی بگوید.
- [آیت الله سیستانی] شرط دوم : مکان نمازگزار در نمازهای واجب باید طوری نباشد که از شدت حرکت مانع از ایستادن نمازگزار و انجام رکوع و سجود اختیاری شود ، بلکه بنابر احتیاط لازم نباید مانع از آرامش بدن او باشد و اگر بواسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد ، در چنین جائی مانند بعضی از انواع اتومبیل و کشتی و قطار نماز بخواند ، بقدری که ممکن است باید استقرار و قبله را رعایت نماید ، و اگر آنها از قبله به طرف دیگر حرکت کنند به طرف قبله برگردد و اگر رعایت استقبال قبله دقیقاً ممکن نباشد سعی کند که اختلاف کمتر از 90 درجه باشد ، و اگر این هم ممکن نباشد در تکبیرة الاحرام فقط رعایت قبله را بکند ، و اگر این هم میسّر نباشد رعایت قبله لازم نیست .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان بر اثر غفلت و فراموشی توجّه نداشته باشد که باید با یقین به داخل شدن وقت مشغول نماز شود، چنانچه بعد از نماز بفهمد که تمام نماز را در وقت خوانده نماز او صحیح است و اگر بفهمد تمام نماز را پیش از وقت خوانده یا نفهمد که در وقت خوانده یا پیش از وقت، نمازش باطل است بلکه اگر بعد از نماز بفهمد که در بین نماز وقت داخل شده است احتیاط واجب آن است که دوباره آن نماز را بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که می داند مسافر است و باید نماز را شکسته بخواند اگر بدون توجه و به طور عادت نمازش را تمام بخواند نمازش باطل است و نیز اگر حکم مسافر و سفر خود را فراموش کرده باشد در صورتی که وقت داشته باشد نمازش را دوباره بخواند بلکه اگر وقت هم گذشته باشد بنابر احتیاط واجب باید قضا نماید.
- [امام خمینی] کسی که می داند مسافر است و باید نماز را شکسته بخواند، اگر فراموش کند و بدون توجه و به طور عادت تمام بخواند نمازش باطل است، و نیز اگر حکم مسافر و سفر خود را فراموش کرده باشد در صورتی که وقت داشته باشد نمازش را دوباره بخواند بلکه اگر وقت هم گذشته باشد بنابر احتیاط واجب باید قضا نماید.