با توجه به این که وقت بسیاری را در آشپزخانه می‌گذرانم و فرزند 1 ساله‌ام دائم کنار من است، چه نکاتی را برای حفاظت او رعایت کنم؟
آشپزخانه، مکان مناسبی برای کودکان، به ویژه خردسالان نیست. شما می‌توانید او را در خارج از آشپزخانه سرگرم کنید (ر. ک: ص 93 - 92)؛ اما در صورت ضرورت، به نکات ایمنی ذیل توجه داشته باشید: 1. توجه به نوع قرار گرفتن ظرف‌های غذا بر روی اجاق (حتما از شعله‌های عقب اجاق برای پخت و پز با شعله زیاد، و از شعله‌های جلو برای پختن غذا با شعله کم و جوشاندن ملایم استفاده کنید. در همین صورت هم، دسته قوری و کتری را به سمت عقب اجاق و دسته‌های قابلمه را به سمت راست و چپ بگردانید). مراقب باشید که لباس خودتان نیز به دستگیره‌های ظروف گیر نکند؛ چرا که احتمال واژگونی آن‌ها وجود دارد؛ 2. قرار دادن اشیا و وسایل خطرناک مثل چاقو، چنگال، کبریت و... در کابینت‌های دیواری یا در مکانی با ارتفاع دست کم 1 متر؛ 3. محافظت از وسایل آشپزخانه، مانند چزخ گوشت، مخلوطکن، آب میوه‌گیری و... با قفل کردن کشوها و کابینت‌ها؛ 4. در دسترس نبودن سماور و کتری آب جوش و ظروف داغ غذا؛ 5. توجه به ذغال‌های داغ منقل یا داغی اتو و کباب‌پز پس از استفاده؛ 6. در دسترس نبودن کیسه فریزر و کیسه‌های پلاستیکی دیگر (احتمال به سر کشیدن کودک و خفگی وجود دارد)؛ 7. استفاده نکردن از بتری‌های نوشابه برای سایر مواد غیر خوراکی (کودک شما قدرت تشیخص ندارد و ممکن است این مواد را سر بکشد). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

با توجه به این که وقت بسیاری را در آشپزخانه می‌گذرانم و فرزند 1 ساله‌ام دائم کنار من است، چه نکاتی را برای حفاظت او رعایت کنم؟


پاسخ:

آشپزخانه، مکان مناسبی برای کودکان، به ویژه خردسالان نیست. شما می‌توانید او را در خارج از آشپزخانه سرگرم کنید (ر. ک: ص 93 - 92)؛ اما در صورت ضرورت، به نکات ایمنی ذیل توجه داشته باشید:
1. توجه به نوع قرار گرفتن ظرف‌های غذا بر روی اجاق (حتما از شعله‌های عقب اجاق برای پخت و پز با شعله زیاد، و از شعله‌های جلو برای پختن غذا با شعله کم و جوشاندن ملایم استفاده کنید. در همین صورت هم، دسته قوری و کتری را به سمت عقب اجاق و دسته‌های قابلمه را به سمت راست و چپ بگردانید). مراقب باشید که لباس خودتان نیز به دستگیره‌های ظروف گیر نکند؛ چرا که احتمال واژگونی آن‌ها وجود دارد؛
2. قرار دادن اشیا و وسایل خطرناک مثل چاقو، چنگال، کبریت و... در کابینت‌های دیواری یا در مکانی با ارتفاع دست کم 1 متر؛
3. محافظت از وسایل آشپزخانه، مانند چزخ گوشت، مخلوطکن، آب میوه‌گیری و... با قفل کردن کشوها و کابینت‌ها؛
4. در دسترس نبودن سماور و کتری آب جوش و ظروف داغ غذا؛
5. توجه به ذغال‌های داغ منقل یا داغی اتو و کباب‌پز پس از استفاده؛
6. در دسترس نبودن کیسه فریزر و کیسه‌های پلاستیکی دیگر (احتمال به سر کشیدن کودک و خفگی وجود دارد)؛
7. استفاده نکردن از بتری‌های نوشابه برای سایر مواد غیر خوراکی (کودک شما قدرت تشیخص ندارد و ممکن است این مواد را سر بکشد).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین