نکات مهم درباره استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان عبارتند از: نام آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان ادالت کولد است. قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیلافرین و کلرفینرامین. درباره استامینوفن پیش از این توضیح داده شد که ضدتب و کاهنده درد است. فنیلافرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفینرامین نیز ضد حساسیت است. از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سینوزیت و آلرژی استفاده میشود. میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر چهار تا شش ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده میشود. دقت کنید که در بزرگسالان روزانه 12 قرص در روز بیشتر داده نشود و در کودکان نیز حداکثر 6 قرص تجویز شود. اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندینها موجب کاهش تب میشود. همچنین کلرفنیرامین با تاثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش میدهد و فنیلافرین نیز سبب انقباض سریع و طولانیمدت شریانچهها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی میشود. همانطور که گفته شد، قرص سرماخوردگی بزرگسالان از سه جزء تشکیل شده بنابراین عوارض دارویی این سه دارو میتواند از عوارض مهم این دارو باشد. این عوارض میتواند دستگاههای عصبی مرکزی، گوارشی، پوست و خون را درگیر کند بنابراین تحریکپذیری، گیجی و خوابآلودگی از مهمترین عوارض مصرف این دارو به شمار میرود. مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان با داروهای فنیتوئین، ریفامپین و کاربامازپین تداخل دارویی دارد بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری قرص تجویز کند. قرص سرماخوردگی بزرگسالان به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین میتواند سبب خوابآلودگی شود بنابراین توصیه میشود از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو، خودداری کنید. بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماریهای قلبی بهویژه بیماریهای عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شدهاند باید با مشورت پزشک و با احتیاط از قرص سرماخوردگی بزرگسالان استفاده کنند زیرا این قرص دارای منقبضکنندههای عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماریهای قلبی میشود. منبع: www.salamat.com
در استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان چه نکاتی باید رعایت شود؟
نکات مهم درباره استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان عبارتند از:
نام آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان ادالت کولد است.
قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیلافرین و کلرفینرامین.
درباره استامینوفن پیش از این توضیح داده شد که ضدتب و کاهنده درد است. فنیلافرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفینرامین نیز ضد حساسیت است.
از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سینوزیت و آلرژی استفاده میشود.
میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر چهار تا شش ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده میشود. دقت کنید که در بزرگسالان روزانه 12 قرص در روز بیشتر داده نشود و در کودکان نیز حداکثر 6 قرص تجویز شود.
اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندینها موجب کاهش تب میشود. همچنین کلرفنیرامین با تاثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش میدهد و فنیلافرین نیز سبب انقباض سریع و طولانیمدت شریانچهها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی میشود.
همانطور که گفته شد، قرص سرماخوردگی بزرگسالان از سه جزء تشکیل شده بنابراین عوارض دارویی این سه دارو میتواند از عوارض مهم این دارو باشد. این عوارض میتواند دستگاههای عصبی مرکزی، گوارشی، پوست و خون را درگیر کند بنابراین تحریکپذیری، گیجی و خوابآلودگی از مهمترین عوارض مصرف این دارو به شمار میرود.
مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان با داروهای فنیتوئین، ریفامپین و کاربامازپین تداخل دارویی دارد بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری قرص تجویز کند.
قرص سرماخوردگی بزرگسالان به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین میتواند سبب خوابآلودگی شود بنابراین توصیه میشود از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو، خودداری کنید.
بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماریهای قلبی بهویژه بیماریهای عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شدهاند باید با مشورت پزشک و با احتیاط از قرص سرماخوردگی بزرگسالان استفاده کنند زیرا این قرص دارای منقبضکنندههای عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماریهای قلبی میشود.
منبع: www.salamat.com
- [سایر] با رعایت چه نکاتی از طبیب بی نیاز شویم؟
- [سایر] چه نکاتی که والدین در غذا دادن به کودکان بدغذا و کم اشتها باید رعایت کنند؟
- [سایر] برای این که فرزند صالحی داشته باشم در دوران بارداری چه نکاتی را رعایت کنم؟
- [سایر] هنگام استحمام کودک خردسال، چه نکاتی را رعایت کنم تا برای فرزندم مشکلی پیش نیاید؟
- [سایر] آیا جلسه خواستگاری آداب خاصی دارد؟ چه نکاتی خوب است در آن رعایت شود؟
- [سایر] اگر بخواهیم شخصیت کودکانمان را درست پرورش دهیم، چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
- [سایر] حکمرانان در استخدام کارگزارن خود چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
- [سایر] شوهر در ارتباط با همسرش چه نکاتی را باید رعایت کند؟
- [سایر] در خرید اسباببازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟
- [سایر] در خواستگاری رسمی چه نکاتی را باید رعایت کرد تا به شکلی مناسب برگزار شود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] وقت نیت روزه مستحبی از اول شب است تا موقعی که به اندازه نیت کردن به استتار قرص وقت مانده باشد که اگر تا این وقت کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و نیت روزه مستحبی کند روزه او صحیح است و اگر از استتار قرص بگذرد صحت روزه محل اشکال است
- [آیت الله مکارم شیرازی] 12 چنانچه رعایت عقود شرعیه را بنمایند یا اینکه وکالت مطلقه به مسؤولین بانک داده شود که رعایت این عقود را بنمایند حلال است.
- [آیت الله بهجت] استفاده کردن زن از قرص برای جلوگیری از عادات ماهانه، برای اینکه بتواند در ماه رمضان روزه بگیرد چنانچه ضرر مرضآور داشته باشد جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] زنهایی که برای جلوگیری از عادت قرص میخورند، اگر آلودگیهایی مشاهده کنند که نشانه حیض را ندارد، باید آن را استحاضه قرار دهند گرچه در ایّام عادتشان باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است علاوه بر رعایت مسائل مربوط به طهارت و نجاست، نظافت و پاکیزگی در بدن و لباس و خانه و مسکن و مرکب و تمام محیط زندگی رعایت شود ، همان گونه که پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و ائمه هدی(علیهم السلام) رعایت می فرمودند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست آنچه را علمای تجوید برای بهتر خوانی قرآن ذکر کرده اند رعایت کند، بلکه لازم است طوری بخواند که بگویند عربی صحیح است هرچند رعایت دستورات تجوید بهتر است.
- [آیت الله مظاهری] جلوگیری از عادت شدن یا قطع نمودن عادت، قبل از سه روز با خوردن قرص یا استعمال آمپول و مانند اینها اشکال ندارد، و خونهایی که کمتر از سه روز دیده است، حکم استحاضه را دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگرخواندن نماز آیات را به قدری تأخیر بیندازد که تمام قرص آفتاب یا ماه باز شود، و بعد از باز شدن تمام آن نماز بخواند، باید نیت قضا نماید. و قبل از باز شدن تمام آن ادا است.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط واجب ان است که نماز مغرب را از پنهان شدن قرص خورشید تاخیر بیندازند تا سرخی طرف مشرق که بعد از غروب افتاب پیدا می شود از بالای سر انسان بگذرد
- [آیت الله مظاهری] اگر با رعایت مراتب دفاع، به طرف خسارت مالی یا نقص عضو وارد شود یا کشته شود، انسان ضامن نیست.