در استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان چه نکاتی باید رعایت شود؟
نکات مهم درباره استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان عبارتند از: نام آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان ادالت کولد است. قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیل‌افرین و کلرفینرامین. درباره استامینوفن پیش از این توضیح داده شد که ضدتب و کاهنده درد است. فنیل‌افرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفینرامین نیز ضد حساسیت است. از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سینوزیت و آلرژی استفاده می‌شود. میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر چهار تا شش ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده می‌شود. دقت کنید که در بزرگسالان روزانه 12 قرص در روز بیشتر داده نشود و در کودکان نیز حداکثر 6 قرص تجویز ‌شود. اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندین‌ها موجب کاهش تب می‌شود. همچنین کلرفنیرامین با تاثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش می‌دهد و فنیل‌افرین نیز سبب انقباض سریع و طولانی‌مدت شریانچه‌ها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی می‌شود. همان‌طور که گفته شد، قرص سرماخوردگی بزرگسالان از سه جزء تشکیل شده بنابراین عوارض دارویی این سه دارو می‌تواند از عوارض مهم این دارو باشد. این عوارض می‌تواند دستگاه‌های عصبی مرکزی، گوارشی، پوست و خون را درگیر کند بنابراین تحریک‌پذیری، گیجی و خواب‌آلودگی از مهم‌ترین عوارض مصرف این دارو به شمار می‌رود. مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان با داروهای فنی‌توئین، ریفامپین و کاربامازپین تداخل دارویی دارد بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری قرص تجویز کند. قرص سرماخوردگی بزرگسالان به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین می‌تواند سبب خواب‌آلودگی شود بنابراین توصیه می‌شود از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو، خودداری کنید. بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی به‌ویژه بیماری‌های عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شده‌اند باید با مشورت پزشک و با احتیاط از قرص سرماخوردگی بزرگسالان استفاده کنند زیرا این قرص دارای منقبض‌کننده‌های عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری‌های قلبی می‌شود. منبع: www.salamat.com
عنوان سوال:

در استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان چه نکاتی باید رعایت شود؟


پاسخ:

نکات مهم درباره استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان عبارتند از:
نام آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان ادالت کولد است.
قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیل‌افرین و کلرفینرامین.
درباره استامینوفن پیش از این توضیح داده شد که ضدتب و کاهنده درد است. فنیل‌افرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفینرامین نیز ضد حساسیت است.
از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سینوزیت و آلرژی استفاده می‌شود.
میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر چهار تا شش ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده می‌شود. دقت کنید که در بزرگسالان روزانه 12 قرص در روز بیشتر داده نشود و در کودکان نیز حداکثر 6 قرص تجویز ‌شود.
اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندین‌ها موجب کاهش تب می‌شود. همچنین کلرفنیرامین با تاثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش می‌دهد و فنیل‌افرین نیز سبب انقباض سریع و طولانی‌مدت شریانچه‌ها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی می‌شود.
همان‌طور که گفته شد، قرص سرماخوردگی بزرگسالان از سه جزء تشکیل شده بنابراین عوارض دارویی این سه دارو می‌تواند از عوارض مهم این دارو باشد. این عوارض می‌تواند دستگاه‌های عصبی مرکزی، گوارشی، پوست و خون را درگیر کند بنابراین تحریک‌پذیری، گیجی و خواب‌آلودگی از مهم‌ترین عوارض مصرف این دارو به شمار می‌رود.
مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان با داروهای فنی‌توئین، ریفامپین و کاربامازپین تداخل دارویی دارد بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری قرص تجویز کند.
قرص سرماخوردگی بزرگسالان به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین می‌تواند سبب خواب‌آلودگی شود بنابراین توصیه می‌شود از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو، خودداری کنید.
بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی به‌ویژه بیماری‌های عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شده‌اند باید با مشورت پزشک و با احتیاط از قرص سرماخوردگی بزرگسالان استفاده کنند زیرا این قرص دارای منقبض‌کننده‌های عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری‌های قلبی می‌شود.
منبع: www.salamat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین