انحراف جنسی نوجوان، یکباره در دوران بلوغ پدید نمی آید؛ بلکه زمینه های پیشین در آن مؤثر است. این زمینه ها عبارتند از: 1. یاد شیطان پیش از آمیزش: اگر زن و مرد قبل از آمیزش، نام خدا را بر زبان جاری نسازند، ممکن است شیطان در نطفه آن ها شریک و سبب انحراف فرزند در آینده شود؛ به همین جهت، توصیه شده است که زن و مرد، پیش از آمیزش، از شیطان رانده شده به خدا پناه برند و با نام خدا آغاز کنند و بگویند: اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم. 2. دستکاری آلت تناسلی کودک: برخی مادران یا پدران، آلت تناسلی دختر یا پسر خود یا قسمت های حساس بدن دختر( ران پا، سینه) را لمس می کنند و می فشارند که عملی ناپسند است. گاهی این گونه تماس ها هنگام بازی با کودک انجام می شود که باید از آن پرهیز کرد. امام علی(ع) فرمود: مباشرة المرأه ابنتها اذا بلغت ستّ سنین شعبةٌ من الزنی(1) مادری که آلت تناسلی دختر 6 ساله خود را لمس کند، نوعی زنا را مرتکب شده است. 3. بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک به وسیله نامحرم: بوسیدن کودکان به وسیله پدر و مادر و در آغوش گرفتن آن ها، سبب رشد عاطفی شان می شود. این روش اولیای الاهی بوده است و بر آن تأکید داشته اند(رک: ج1، ص 138 و 139)(2)؛ اما بوسیده شدن دختر از سوی نامحرم از 6 سالگی به بعد و پسر از 7 سالگی به بعد پسندیده نیست. رسول اکرم فرمود: إذا بلغت الجاریةُ ستّ سنین فلا یقبلها الغلام و الغلام لا تقبله المرأه اذا جاوز سبع سنین(3) هنگامی که دختر به 6 سالگی رسید، پسر، او را نبوسد و وقتی پسر به 7 سالگی رسید، زن او را نبوسد. نزدیک به همین مضمون از امام صادق(ع) نیز نقل شده است: إذا بلغت الجاریة ست سنین فلا ینبعی لک ان تقبلها(4) وقتی دختر به 6 سالگی رسید، سزاوار نیست او را ببوسی. امام علی(ع) افزون بر بوسیدن، به مسأله در آغوش گرفتن نیز اشاره می فرماید: إذا اتت علی الجاریه ست سنین لم یجز ان یقبلها رجلٌ لیست هی بمحرم له و لا یضمها الیه(5) هنگامی که دختر 6 ساله شد، جایز نیست مرد نامحرم او را ببوسد و وی را در آغوش بگیرد. 4. اشتراک بستر کودکان: بستر کودکان باید جدا باشد. اشتراک بستر، زمینه های انحراف جنسی را پدید می آورد؛ به همین جهت، دین اسلام آن را نهی کرده است. رسول خدا فرمود: الصبی و الصبی و الصبی و الصبیة و الصبیة و الصبیة یفرق بینهم فی المضاجع لعشر سنین(6) بستر کودکان را از 10 سالگی جدا کنید. در روایات دیگری 6 سالگی ذکر شده است.(7) 5. رفتارهای عشقی- جنسی در حضور کودک: با توجه به این که پسران، روحیه مردنمایی، و دختران، روحیه زن نمایی دارند، با دیدن رفتارهای عشقی- جنسی والدین یا دیگران، ممکن است آن رفتارها را با همسالان خود تقلید کنند. این رفتار در ابتدا گرچه جنبه جنسی و شهوانی ندارد و صرفاً تقلید است، کم کم جنبه جنسی می یابد و انحراف هایی را در پی خواهد داشت. توجه داشته باشید که عشق ورزی والدین به هم( اظهار محبت) با عشق بازی فرق می کند. پی نوشتها: 1. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115. 2. مناسب است از 6-7 سالگی به بعد، بوسیدن پسر به وسیله مادر، و دختر به وسیله پدر، از پیشانی و قسمت های غیرحساس صورت باشد، و پدر، دختر خود، و مادر، پسر خویش را در آغوش نگیرد. نوازش سر و صورت و دست های آنان اشکالی ندارد. 3. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115. 4. حر عاملی، وسائل الشیعه، ج5، ص 28. 5. همان. 6. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 436. 7. همان. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
انحراف جنسی نوجوان، یکباره در دوران بلوغ پدید نمی آید؛ بلکه زمینه های پیشین در آن مؤثر است. این زمینه ها عبارتند از:
1. یاد شیطان پیش از آمیزش: اگر زن و مرد قبل از آمیزش، نام خدا را بر زبان جاری نسازند، ممکن است شیطان در نطفه آن ها شریک و سبب انحراف فرزند در آینده شود؛ به همین جهت، توصیه شده است که زن و مرد، پیش از آمیزش، از شیطان رانده شده به خدا پناه برند و با نام خدا آغاز کنند و بگویند:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم.
2. دستکاری آلت تناسلی کودک: برخی مادران یا پدران، آلت تناسلی دختر یا پسر خود یا قسمت های حساس بدن دختر( ران پا، سینه) را لمس می کنند و می فشارند که عملی ناپسند است. گاهی این گونه تماس ها هنگام بازی با کودک انجام می شود که باید از آن پرهیز کرد.
امام علی(ع) فرمود:
مباشرة المرأه ابنتها اذا بلغت ستّ سنین شعبةٌ من الزنی(1)
مادری که آلت تناسلی دختر 6 ساله خود را لمس کند، نوعی زنا را مرتکب شده است.
3. بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک به وسیله نامحرم: بوسیدن کودکان به وسیله پدر و مادر و در آغوش گرفتن آن ها، سبب رشد عاطفی شان می شود. این روش اولیای الاهی بوده است و بر آن تأکید داشته اند(رک: ج1، ص 138 و 139)(2)؛ اما بوسیده شدن دختر از سوی نامحرم از 6 سالگی به بعد و پسر از 7 سالگی به بعد پسندیده نیست.
رسول اکرم فرمود:
إذا بلغت الجاریةُ ستّ سنین فلا یقبلها الغلام و الغلام لا تقبله المرأه اذا جاوز سبع سنین(3)
هنگامی که دختر به 6 سالگی رسید، پسر، او را نبوسد و وقتی پسر به 7 سالگی رسید، زن او را نبوسد.
نزدیک به همین مضمون از امام صادق(ع) نیز نقل شده است:
إذا بلغت الجاریة ست سنین فلا ینبعی لک ان تقبلها(4)
وقتی دختر به 6 سالگی رسید، سزاوار نیست او را ببوسی.
امام علی(ع) افزون بر بوسیدن، به مسأله در آغوش گرفتن نیز اشاره می فرماید:
إذا اتت علی الجاریه ست سنین لم یجز ان یقبلها رجلٌ لیست هی بمحرم له و لا یضمها الیه(5)
هنگامی که دختر 6 ساله شد، جایز نیست مرد نامحرم او را ببوسد و وی را در آغوش بگیرد.
4. اشتراک بستر کودکان: بستر کودکان باید جدا باشد. اشتراک بستر، زمینه های انحراف جنسی را پدید می آورد؛ به همین جهت، دین اسلام آن را نهی کرده است.
رسول خدا فرمود:
الصبی و الصبی و الصبی و الصبیة و الصبیة و الصبیة یفرق بینهم فی المضاجع لعشر سنین(6)
بستر کودکان را از 10 سالگی جدا کنید.
در روایات دیگری 6 سالگی ذکر شده است.(7)
5. رفتارهای عشقی- جنسی در حضور کودک: با توجه به این که پسران، روحیه مردنمایی، و دختران، روحیه زن نمایی دارند، با دیدن رفتارهای عشقی- جنسی والدین یا دیگران، ممکن است آن رفتارها را با همسالان خود تقلید کنند. این رفتار در ابتدا گرچه جنبه جنسی و شهوانی ندارد و صرفاً تقلید است، کم کم جنبه جنسی می یابد و انحراف هایی را در پی خواهد داشت.
توجه داشته باشید که عشق ورزی والدین به هم( اظهار محبت) با عشق بازی فرق می کند.
پی نوشتها:
1. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115.
2. مناسب است از 6-7 سالگی به بعد، بوسیدن پسر به وسیله مادر، و دختر به وسیله پدر، از پیشانی و قسمت های غیرحساس صورت باشد، و پدر، دختر خود، و مادر، پسر خویش را در آغوش نگیرد. نوازش سر و صورت و دست های آنان اشکالی ندارد.
3. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115.
4. حر عاملی، وسائل الشیعه، ج5، ص 28.
5. همان.
6. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 436.
7. همان.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] چه عواملی باعث میشود که کودکان در مورد مسائل جنسی خود آگاه باشند؟
- [سایر] چه عواملی باعث شکست انقلاب مشروطه شد؟
- [سایر] پارافیلیا (فرابارگی یا انحراف جنسی) چیست؟
- [سایر] چه عواملی باعث شکست انقلاب مشروطه شد؟
- [سایر] چه عواملی باعث میشود، امام زمان (عج) را نشناسیم؟
- [سایر] در ایران چه عواملی باعث شکل گیری انقلاب اسلامی شد؟
- [سایر] چه عواملی باعث تخفیف و نجات از فشار قبر است؟
- [سایر] چه عواملی باعث عزت و عظمت یک ملت می شود؟
- [سایر] آیا انحراف جنسی مانع رسیدن انسان به کمالات معنوی می شود؟
- [سایر] عواملی که باعث قداست قیام عاشورا و جاودانگی آن پس از قرنها شد، چیست؟
- [آیت الله سبحانی] نوجوان نابالغ که خوب و بد را تشخیص می دهد، اگر اعتکاف کند، اعتکاف او صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .در تعلّق خمس به معدن، شرط نیست که استخراج کننده آن بالغ و عاقل باشد؛ ولی نوجوان غیر بالغ یا دیوانه, اگر معدنی را استخراج کند، پرداختن خمس بر آنان واجب نیست , بلکه پس از آنکه نوجوان بالغ شده و دیوانه عاقل شده است، پرداختن خمس بر آنها واجب میشود.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که ایستاده یا نشسته نماز می خواند, باید طوری قرار گیرد که قسمت جلوی بدن او رو به قبله باشد . انحراف اندکِ سرانگشت یا زانو از قبله, مانع صدقِ رو به قبله بودن نیست , هرچند احتیاط در پرهیز از انحرافِ اندک انگشت و زانو و مانند آن است.
- [آیت الله سیستانی] اگر بفهمد نماز را پیش از وقت خوانده باید دوباره بخواند ، و اگر وقت گذشته قضا نماید . و اگر بفهمد پشت به قبله خوانده یا با انحراف (90) درجه یا بیشتر بوده است ، چنانچه وقت نگذشته باشد باید دوباره بخواند ، و اگر وقت گذشته باشد ، چنانچه مردّد بوده ، یا جاهل به حکم بوده ، قضا لازم است ، و گرنه قضا لازم نیست . و اگر بفهمد انحراف کمتر از (90) درجه بوده است ، پس اگر در انحراف از قبله معذور نبوده ، مثل اینکه در جستجوی طرف قبله یا در ندانستن مسأله کوتاهی کرده باید ، بنابر احتیاط نماز را دوباره بخواند ، چه در وقت باشد چه خارج وقت ، واگر معذور بوده لازم نیست دوباره بخواند .
- [آیت الله اردبیلی] مسافرت به کشورهای غیر اسلامی و اقامت در آنجا جهت تحصیل علوم روز یا تجارت و کسب و کار جایز است، به شرط آن که اطمینان داشته باشد در عقیده و عمل او انحرافی صورت نمیگیرد؛ بنابر این کسی که در آن مکانها اقامت گزیده اگر نسبت به خود یا زن و فرزندانش خوف انحراف داشته باشد، بر او لازم است که به سرزمینی که از خطر انحراف در امان است هجرت نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر جنسی را که فروشنده میدهد، پستتر از جنسی باشد که قرارداد کرده، مشتری میتواند قبول نکند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جنسی را که فروشنده می دهد، پست تر از جنسی باشد که قرارداد کرده، مشتری می تواند قبول نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر جنسی را که فروشنده می دهد پست تر از جنسی باشد که معامله کرده مشتری می تواند قبول نکند
- [آیت الله سیستانی] اگر جنسی را که فروشنده میدهد ، پست تر از جنسی باشد که قرار داد کرده ، مشتری میتواند قبول نکند .
- [آیت الله بروجردی] اگر جنسی را که فروشنده میدهد، پستتر از جنسی باشد که قرار داد کرده، مشتری میتواند قبول نکند.