چه عواملی باعث زمینه سازی انحراف جنسی نوجوان می شود؟
انحراف جنسی نوجوان، یکباره در دوران بلوغ پدید نمی آید؛ بلکه زمینه های پیشین در آن مؤثر است. این زمینه ها عبارتند از: 1. یاد شیطان پیش از آمیزش: اگر زن و مرد قبل از آمیزش، نام خدا را بر زبان جاری نسازند، ممکن است شیطان در نطفه آن ها شریک و سبب انحراف فرزند در آینده شود؛ به همین جهت، توصیه شده است که زن و مرد، پیش از آمیزش، از شیطان رانده شده به خدا پناه برند و با نام خدا آغاز کنند و بگویند: اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم. 2. دستکاری آلت تناسلی کودک: برخی مادران یا پدران، آلت تناسلی دختر یا پسر خود یا قسمت های حساس بدن دختر( ران پا، سینه) را لمس می کنند و می فشارند که عملی ناپسند است. گاهی این گونه تماس ها هنگام بازی با کودک انجام می شود که باید از آن پرهیز کرد. امام علی(ع) فرمود: مباشرة المرأه ابنتها اذا بلغت ستّ سنین شعبةٌ من الزنی(1) مادری که آلت تناسلی دختر 6 ساله خود را لمس کند، نوعی زنا را مرتکب شده است. 3. بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک به وسیله نامحرم: بوسیدن کودکان به وسیله پدر و مادر و در آغوش گرفتن آن ها، سبب رشد عاطفی شان می شود. این روش اولیای الاهی بوده است و بر آن تأکید داشته اند(رک: ج1، ص 138 و 139)(2)؛ اما بوسیده شدن دختر از سوی نامحرم از 6 سالگی به بعد و پسر از 7 سالگی به بعد پسندیده نیست. رسول اکرم فرمود: إذا بلغت الجاریةُ ستّ سنین فلا یقبلها الغلام و الغلام لا تقبله المرأه اذا جاوز سبع سنین(3) هنگامی که دختر به 6 سالگی رسید، پسر، او را نبوسد و وقتی پسر به 7 سالگی رسید، زن او را نبوسد. نزدیک به همین مضمون از امام صادق(ع) نیز نقل شده است: إذا بلغت الجاریة ست سنین فلا ینبعی لک ان تقبلها(4) وقتی دختر به 6 سالگی رسید، سزاوار نیست او را ببوسی. امام علی(ع) افزون بر بوسیدن، به مسأله در آغوش گرفتن نیز اشاره می فرماید: إذا اتت علی الجاریه ست سنین لم یجز ان یقبلها رجلٌ لیست هی بمحرم له و لا یضمها الیه(5) هنگامی که دختر 6 ساله شد، جایز نیست مرد نامحرم او را ببوسد و وی را در آغوش بگیرد. 4. اشتراک بستر کودکان: بستر کودکان باید جدا باشد. اشتراک بستر، زمینه های انحراف جنسی را پدید می آورد؛ به همین جهت، دین اسلام آن را نهی کرده است. رسول خدا فرمود: الصبی و الصبی و الصبی و الصبیة و الصبیة و الصبیة یفرق بینهم فی المضاجع لعشر سنین(6) بستر کودکان را از 10 سالگی جدا کنید. در روایات دیگری 6 سالگی ذکر شده است.(7) 5. رفتارهای عشقی- جنسی در حضور کودک: با توجه به این که پسران، روحیه مردنمایی، و دختران، روحیه زن نمایی دارند، با دیدن رفتارهای عشقی- جنسی والدین یا دیگران، ممکن است آن رفتارها را با همسالان خود تقلید کنند. این رفتار در ابتدا گرچه جنبه جنسی و شهوانی ندارد و صرفاً تقلید است، کم کم جنبه جنسی می یابد و انحراف هایی را در پی خواهد داشت. توجه داشته باشید که عشق ورزی والدین به هم( اظهار محبت) با عشق بازی فرق می کند. پی نوشتها: 1. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115. 2. مناسب است از 6-7 سالگی به بعد، بوسیدن پسر به وسیله مادر، و دختر به وسیله پدر، از پیشانی و قسمت های غیرحساس صورت باشد، و پدر، دختر خود، و مادر، پسر خویش را در آغوش نگیرد. نوازش سر و صورت و دست های آنان اشکالی ندارد. 3. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115. 4. حر عاملی، وسائل الشیعه، ج5، ص 28. 5. همان. 6. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 436. 7. همان. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

چه عواملی باعث زمینه سازی انحراف جنسی نوجوان می شود؟


پاسخ:

انحراف جنسی نوجوان، یکباره در دوران بلوغ پدید نمی آید؛ بلکه زمینه های پیشین در آن مؤثر است. این زمینه ها عبارتند از:
1. یاد شیطان پیش از آمیزش: اگر زن و مرد قبل از آمیزش، نام خدا را بر زبان جاری نسازند، ممکن است شیطان در نطفه آن ها شریک و سبب انحراف فرزند در آینده شود؛ به همین جهت، توصیه شده است که زن و مرد، پیش از آمیزش، از شیطان رانده شده به خدا پناه برند و با نام خدا آغاز کنند و بگویند:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم.
2. دستکاری آلت تناسلی کودک: برخی مادران یا پدران، آلت تناسلی دختر یا پسر خود یا قسمت های حساس بدن دختر( ران پا، سینه) را لمس می کنند و می فشارند که عملی ناپسند است. گاهی این گونه تماس ها هنگام بازی با کودک انجام می شود که باید از آن پرهیز کرد.
امام علی(ع) فرمود:
مباشرة المرأه ابنتها اذا بلغت ستّ سنین شعبةٌ من الزنی(1)
مادری که آلت تناسلی دختر 6 ساله خود را لمس کند، نوعی زنا را مرتکب شده است.
3. بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک به وسیله نامحرم: بوسیدن کودکان به وسیله پدر و مادر و در آغوش گرفتن آن ها، سبب رشد عاطفی شان می شود. این روش اولیای الاهی بوده است و بر آن تأکید داشته اند(رک: ج1، ص 138 و 139)(2)؛ اما بوسیده شدن دختر از سوی نامحرم از 6 سالگی به بعد و پسر از 7 سالگی به بعد پسندیده نیست.
رسول اکرم فرمود:
إذا بلغت الجاریةُ ستّ سنین فلا یقبلها الغلام و الغلام لا تقبله المرأه اذا جاوز سبع سنین(3)
هنگامی که دختر به 6 سالگی رسید، پسر، او را نبوسد و وقتی پسر به 7 سالگی رسید، زن او را نبوسد.
نزدیک به همین مضمون از امام صادق(ع) نیز نقل شده است:
إذا بلغت الجاریة ست سنین فلا ینبعی لک ان تقبلها(4)
وقتی دختر به 6 سالگی رسید، سزاوار نیست او را ببوسی.
امام علی(ع) افزون بر بوسیدن، به مسأله در آغوش گرفتن نیز اشاره می فرماید:
إذا اتت علی الجاریه ست سنین لم یجز ان یقبلها رجلٌ لیست هی بمحرم له و لا یضمها الیه(5)
هنگامی که دختر 6 ساله شد، جایز نیست مرد نامحرم او را ببوسد و وی را در آغوش بگیرد.
4. اشتراک بستر کودکان: بستر کودکان باید جدا باشد. اشتراک بستر، زمینه های انحراف جنسی را پدید می آورد؛ به همین جهت، دین اسلام آن را نهی کرده است.
رسول خدا فرمود:
الصبی و الصبی و الصبی و الصبیة و الصبیة و الصبیة یفرق بینهم فی المضاجع لعشر سنین(6)
بستر کودکان را از 10 سالگی جدا کنید.
در روایات دیگری 6 سالگی ذکر شده است.(7)
5. رفتارهای عشقی- جنسی در حضور کودک: با توجه به این که پسران، روحیه مردنمایی، و دختران، روحیه زن نمایی دارند، با دیدن رفتارهای عشقی- جنسی والدین یا دیگران، ممکن است آن رفتارها را با همسالان خود تقلید کنند. این رفتار در ابتدا گرچه جنبه جنسی و شهوانی ندارد و صرفاً تقلید است، کم کم جنبه جنسی می یابد و انحراف هایی را در پی خواهد داشت.
توجه داشته باشید که عشق ورزی والدین به هم( اظهار محبت) با عشق بازی فرق می کند.
پی نوشتها:
1. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115.
2. مناسب است از 6-7 سالگی به بعد، بوسیدن پسر به وسیله مادر، و دختر به وسیله پدر، از پیشانی و قسمت های غیرحساس صورت باشد، و پدر، دختر خود، و مادر، پسر خویش را در آغوش نگیرد. نوازش سر و صورت و دست های آنان اشکالی ندارد.
3. طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 115.
4. حر عاملی، وسائل الشیعه، ج5، ص 28.
5. همان.
6. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 436.
7. همان.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین