ترس از مرگ، یکی از ترس های کودکان است، و تقریباً از همین سنِ فرزند شما آغاز می شود. کودکان زیر 7 سال، بیشتر گمان می کنند مرگ برای پیران است و خود را در معرض آن نمی بینند. علت اصلی ترس از مرگ در کودکان، مرگ یکی از نزدیکان یا آشنایان است که به تدریج آن را فراموش خواهند کرد و ترسشان نیز کاهش خواهد یافت. برای کاستن از این ترس، به نکات ذیل توجه کنید: 1. فشارهای روحی او را از بین ببرید و محیطی آرام را برایش فراهم آورید. 2. وقتی درباره مرگ می پرسد، از ذکر مطالب غیر واقعی بپرهیزید. 3. وقتی از مرگ سخن می گوید، آرامش خود را حفظ کنید و به سخنان او گوش دهید و بگویید: مرگ و زندگی انسان ها دست خدا است. 4. درباره دنیای پس از مرگ اطلاعات واقعی به او بدهید. 5. درباره بهشت خداوند و نعمت های الاهی در آن، بیشتر سخن بگویید. 6. از ذکر سخنان مأیوسانه در زندگی بپرهیزید. 7. از آینده ای سرشار از کامیابی سخن بگویید. 8. به او بیاموزید شناخت خود را بازسازی کند بدین معنا که هر وقت به مرگ می اندیشد، با خود بگوید: سال های سال زنده خواهم بود. 9. درباره روش های سالم زندگی که طول عمل را بیشتر می کند( تغذیه سالم، معاینات پزشکی، ورزش و ...) با او گفت و گو کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
پسر 7 ساله ام از مرگ می ترسد و دائم از مردن و بیماری ها می پرسد. با او چگونه برخورد کنم؟
ترس از مرگ، یکی از ترس های کودکان است، و تقریباً از همین سنِ فرزند شما آغاز می شود. کودکان زیر 7 سال، بیشتر گمان می کنند مرگ برای پیران است و خود را در معرض آن نمی بینند.
علت اصلی ترس از مرگ در کودکان، مرگ یکی از نزدیکان یا آشنایان است که به تدریج آن را فراموش خواهند کرد و ترسشان نیز کاهش خواهد یافت.
برای کاستن از این ترس، به نکات ذیل توجه کنید:
1. فشارهای روحی او را از بین ببرید و محیطی آرام را برایش فراهم آورید.
2. وقتی درباره مرگ می پرسد، از ذکر مطالب غیر واقعی بپرهیزید.
3. وقتی از مرگ سخن می گوید، آرامش خود را حفظ کنید و به سخنان او گوش دهید و بگویید: مرگ و زندگی انسان ها دست خدا است.
4. درباره دنیای پس از مرگ اطلاعات واقعی به او بدهید.
5. درباره بهشت خداوند و نعمت های الاهی در آن، بیشتر سخن بگویید.
6. از ذکر سخنان مأیوسانه در زندگی بپرهیزید.
7. از آینده ای سرشار از کامیابی سخن بگویید.
8. به او بیاموزید شناخت خود را بازسازی کند بدین معنا که هر وقت به مرگ می اندیشد، با خود بگوید: سال های سال زنده خواهم بود.
9. درباره روش های سالم زندگی که طول عمل را بیشتر می کند( تغذیه سالم، معاینات پزشکی، ورزش و ...) با او گفت و گو کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] دختر 11 ساله ام به شدت از مدرسه می ترسد. با او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 7 ساله ام وسایل منزل و اسباب بازی هایش را خراب می کند. با این رفتار او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 7 ساله ام وسایل منزل و اسباب بازی هایش را خراب می کند. با این رفتار او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 7 ساله ام علاقه شدیدی به آتش بازی دارد و می ترسم خطرهایی را در پی داشته باشد. با این رفتار او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 9 ساله ام از جن می ترسد. علت آن چیست و چگونه می توان آن را از بین برد؟
- [آیت الله مظاهری] چرا انسان از مرگ می ترسد؟
- [سایر] پسر 5 ساله ام می ترسد از من جدا شود. لطفاً راهنمایی ام کنید تا بدانم چگونه می توان این ترس را از بین برد.
- [سایر] پسر 5 ساله ام از تاریکی می ترسد؛ به همین جهت شب ها در اتاق جداگانه نمی خوابد. برای واداشتن او به خوابیدن در اتاق مستقل چه کنیم؟
- [سایر] پسر 6 ساله ام بسیار شیطنت می کند. با او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 12 ساله ام لکنت دارد. با او چگونه برخورد کنم؟
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر بزرگتر پیش از آن که نماز و روزهی پدر یا مادر را قضا کند بمیرد، چنانچه بین مرگ پدر یا مادر و مرگ او به قدری طول کشیده که میتوانسته قضای نماز و روزهی آنها را به جا آورد، بر پسر دوم چیزی واجب نیست و اگر این مقدار طول نکشیده، قضای آنها بر پسر دوم واجب است.
- [آیت الله اردبیلی] منظور از پسر بزرگ، بزرگترین پسر در حال مرگ پدر است و اگر کسی در حال مرگ، پسر نداشته باشد، بنابر احتیاط واجب بزرگترین مرد که در نزدیک ترین طبقه ارث به او قرار دارد، باید قضای نمازهای او را بجا آورد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پسر بزرگتر عاقل بالغ پیش از قضای نماز پدر بمیرد، چنانچه بین مرگ پدر و مرگ او به قدری طول کشیده که میتوانسته قضای نماز آنها را به جا آورد، بر پسر دوم چیزی واجب نیست و اگر این مقدار طول نکشیده بنا بر احتیاط پسر دوم قضای آنها را به جا آورد. نماز جماعت
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان بفهمد کسی او را وصیّ کرده، چنانچه به اطّلاع وصیّت کننده برساند که برای انجام وصیّت او حاضر نیست، لازم نیست بعد از مردن او به وصیّت عمل کند؛ ولی اگر پیش از مردن او نفهمد که او را وصیّ کرده یا بفهمد و به او اطّلاع ندهد که برای عمل کردن به وصیّت حاضر نیست، بنابر احتیاط واجب باید وصیّت او را انجام دهد و همچنین اگر وصیّ پیش از مرگ هنگامی متوجّه شود که بیمار به واسطه شدّت بیماری نتواند به دیگری وصیّت کند، احتیاط واجب آن است که وصیّت را قبول نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] بعد از مرگ پدر پسر بزرگتر باید قضای روزه او را به تفصیلی که در مساله گذشت به جا اورد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وارث میت چند پسر و چند دختر باشند تمام مال بین آنها بگونه ای تقسیم می شود که هر پسر دو برابر هر دختر سهم ببرد مثلا اگر میت دو پسر و سه دختر داشته باشد مال او به 7 قسمت تقسیم می شود و هر پسر 2 سهم و هر دختر 1 سهم می برد.
- [آیت الله سبحانی] بعد از مرگ پدر و مادر; پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزه او را به تفصیلی که در مسأله1325 گفته شد، به جا آورد ولی قضای روزه مادر بر پسر واجب نیست.
- [امام خمینی] بعد از مرگ پدر، پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزه او را به تفصیلی که در مساله گفته شد بجا آورد، ولی قضای روزه مادر بر پسر واجب نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست که پسر بزرگتر در حال مردن پدر یا مادر، بالغ باشد بلکه چنانچه طفل باشد بعد از بلوغ لازم است قضا کند و چنانچه قبل از بلوغ بمیرد بر فرزند بعدی واجب نیست.
- [آیت الله خوئی] اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر نابالغ یا دیوانه باشد، وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید، باید نماز پدر را قضا نماید