پسر 7 ساله ام از مرگ می ترسد و دائم از مردن و بیماری ها می پرسد. با او چگونه برخورد کنم؟
ترس از مرگ، یکی از ترس های کودکان است، و تقریباً از همین سنِ فرزند شما آغاز می شود. کودکان زیر 7 سال، بیشتر گمان می کنند مرگ برای پیران است و خود را در معرض آن نمی بینند. علت اصلی ترس از مرگ در کودکان، مرگ یکی از نزدیکان یا آشنایان است که به تدریج آن را فراموش خواهند کرد و ترسشان نیز کاهش خواهد یافت. برای کاستن از این ترس، به نکات ذیل توجه کنید: 1. فشارهای روحی او را از بین ببرید و محیطی آرام را برایش فراهم آورید. 2. وقتی درباره مرگ می پرسد، از ذکر مطالب غیر واقعی بپرهیزید. 3. وقتی از مرگ سخن می گوید، آرامش خود را حفظ کنید و به سخنان او گوش دهید و بگویید: مرگ و زندگی انسان ها دست خدا است. 4. درباره دنیای پس از مرگ اطلاعات واقعی به او بدهید. 5. درباره بهشت خداوند و نعمت های الاهی در آن، بیشتر سخن بگویید. 6. از ذکر سخنان مأیوسانه در زندگی بپرهیزید. 7. از آینده ای سرشار از کامیابی سخن بگویید. 8. به او بیاموزید شناخت خود را بازسازی کند بدین معنا که هر وقت به مرگ می اندیشد، با خود بگوید: سال های سال زنده خواهم بود. 9. درباره روش های سالم زندگی که طول عمل را بیشتر می کند( تغذیه سالم، معاینات پزشکی، ورزش و ...) با او گفت و گو کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

پسر 7 ساله ام از مرگ می ترسد و دائم از مردن و بیماری ها می پرسد. با او چگونه برخورد کنم؟


پاسخ:

ترس از مرگ، یکی از ترس های کودکان است، و تقریباً از همین سنِ فرزند شما آغاز می شود. کودکان زیر 7 سال، بیشتر گمان می کنند مرگ برای پیران است و خود را در معرض آن نمی بینند.
علت اصلی ترس از مرگ در کودکان، مرگ یکی از نزدیکان یا آشنایان است که به تدریج آن را فراموش خواهند کرد و ترسشان نیز کاهش خواهد یافت.
برای کاستن از این ترس، به نکات ذیل توجه کنید:
1. فشارهای روحی او را از بین ببرید و محیطی آرام را برایش فراهم آورید.
2. وقتی درباره مرگ می پرسد، از ذکر مطالب غیر واقعی بپرهیزید.
3. وقتی از مرگ سخن می گوید، آرامش خود را حفظ کنید و به سخنان او گوش دهید و بگویید: مرگ و زندگی انسان ها دست خدا است.
4. درباره دنیای پس از مرگ اطلاعات واقعی به او بدهید.
5. درباره بهشت خداوند و نعمت های الاهی در آن، بیشتر سخن بگویید.
6. از ذکر سخنان مأیوسانه در زندگی بپرهیزید.
7. از آینده ای سرشار از کامیابی سخن بگویید.
8. به او بیاموزید شناخت خود را بازسازی کند بدین معنا که هر وقت به مرگ می اندیشد، با خود بگوید: سال های سال زنده خواهم بود.
9. درباره روش های سالم زندگی که طول عمل را بیشتر می کند( تغذیه سالم، معاینات پزشکی، ورزش و ...) با او گفت و گو کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین