چه کنیم تا فرزندانمان از ابتدای تحصیل، به خوبی درس بخوانند و دچار مشکلات تحصیلی نشوند.
برای توفیق در این امر، به مسائل ذیل توجه کنید: 1. هماهنگی با مدرسه: ارتباط و هماهنگی با مدرسه از همان ابتدای تحصیل، سبب می‌شود تا از فضای تحصیلی فرزند خود، میزان تکالیف، زمان مورد نیاز تکالیف، روش معلم و... آگاه شوید و در موقعیت‌های گوناگون، برخورد مناسب داشته باشید؛ برای مثال، اگر گفت: تکالیفم را در مدرسه نوشته‌ام، با توجه به این که از فضای مدرسه و روش معلم آگاهی دارید، پی‌گیری خواهید کرد. 2. برنامه‌ریزی: برای انجام تکالیف کودک، با همراهی خود او برنامه‌ریزی کنید. توجه داشته باشید که برنامه‌ی درسی و تکالیف، با برنامه‌ی کودک تلویزیون و فعالیت‌های دیگر او تداخل نداشته باشد. در برنامه‌ریزی، به تفاوت‌های فردی کودکان توجه کنید. برخی کودکان مایلند بی‌درنگ پس از بازگشت از مدرسه، تکالیف درسی را انجام دهند؛ برخی دوست دارند، پس از استراحت و بازی به تکالیف برسند، و برخی ساعتی را به انجام تکالیف و ساعتی را به بازی می‌پردازند و پس از بازی، تکالیف را به پایان می‌برند. مطلوب، استراحت پس از مدرسه، بعد انجام تکالیف، سپس بازی است. 3. فراهم ساختن زمینه: برای انجام درست تکالیف و امور مدرسه، محیط را آرام و بی‌صدا کنید. مطالعه‌ی والدین هنگام انجام تکالیف کودک، انگیزه‌ی بسیاری در او ایجاد می‌کند. بکوشید در این هنگام، محرک‌های مزاحم از قبیل تلویزیون، رادیو و... را از بین ببرید. 4. فراهم آوردن امکانات: اتاق مستقل، نور و حرارت کافی، میز، صندلی، کمد کتاب و امکاناتی از این قبیل، انگیزه‌ی کودک را در درس و انجام تکالیف افزون می‌کند. 5. تشویق: تشویق در این امر، نقش معجزه‌آسایی دارد. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

چه کنیم تا فرزندانمان از ابتدای تحصیل، به خوبی درس بخوانند و دچار مشکلات تحصیلی نشوند.


پاسخ:

برای توفیق در این امر، به مسائل ذیل توجه کنید:
1. هماهنگی با مدرسه: ارتباط و هماهنگی با مدرسه از همان ابتدای تحصیل، سبب می‌شود تا از فضای تحصیلی فرزند خود، میزان تکالیف، زمان مورد نیاز تکالیف، روش معلم و... آگاه شوید و در موقعیت‌های گوناگون، برخورد مناسب داشته باشید؛ برای مثال، اگر گفت: تکالیفم را در مدرسه نوشته‌ام، با توجه به این که از فضای مدرسه و روش معلم آگاهی دارید، پی‌گیری خواهید کرد.
2. برنامه‌ریزی: برای انجام تکالیف کودک، با همراهی خود او برنامه‌ریزی کنید. توجه داشته باشید که برنامه‌ی درسی و تکالیف، با برنامه‌ی کودک تلویزیون و فعالیت‌های دیگر او تداخل نداشته باشد. در برنامه‌ریزی، به تفاوت‌های فردی کودکان توجه کنید. برخی کودکان مایلند بی‌درنگ پس از بازگشت از مدرسه، تکالیف درسی را انجام دهند؛ برخی دوست دارند، پس از استراحت و بازی به تکالیف برسند، و برخی ساعتی را به انجام تکالیف و ساعتی را به بازی می‌پردازند و پس از بازی، تکالیف را به پایان می‌برند. مطلوب، استراحت پس از مدرسه، بعد انجام تکالیف، سپس بازی است.
3. فراهم ساختن زمینه: برای انجام درست تکالیف و امور مدرسه، محیط را آرام و بی‌صدا کنید. مطالعه‌ی والدین هنگام انجام تکالیف کودک، انگیزه‌ی بسیاری در او ایجاد می‌کند. بکوشید در این هنگام، محرک‌های مزاحم از قبیل تلویزیون، رادیو و... را از بین ببرید.
4. فراهم آوردن امکانات: اتاق مستقل، نور و حرارت کافی، میز، صندلی، کمد کتاب و امکاناتی از این قبیل، انگیزه‌ی کودک را در درس و انجام تکالیف افزون می‌کند.
5. تشویق: تشویق در این امر، نقش معجزه‌آسایی دارد.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین