برای توفیق در این امر، به مسائل ذیل توجه کنید: 1. هماهنگی با مدرسه: ارتباط و هماهنگی با مدرسه از همان ابتدای تحصیل، سبب می‌شود تا از فضای تحصیلی فرزند خود، میزان تکالیف، زمان مورد نیاز تکالیف، روش معلم و... آگاه شوید و در موقعیت‌های گوناگون، برخورد مناسب داشته باشید؛ برای مثال، اگر گفت: تکالیفم را در مدرسه نوشته‌ام، با توجه به این که از فضای مدرسه و روش معلم آگاهی دارید، پی‌گیری خواهید کرد. 2. برنامه‌ریزی: برای انجام تکالیف کودک، با همراهی خود او برنامه‌ریزی کنید. توجه داشته باشید که برنامه‌ی درسی و تکالیف، با برنامه‌ی کودک تلویزیون و فعالیت‌های دیگر او تداخل نداشته باشد. در برنامه‌ریزی، به تفاوت‌های فردی کودکان توجه کنید. برخی کودکان مایلند بی‌درنگ پس از بازگشت از مدرسه، تکالیف درسی را انجام دهند؛ برخی دوست دارند، پس از استراحت و بازی به تکالیف برسند، و برخی ساعتی را به انجام تکالیف و ساعتی را به بازی می‌پردازند و پس از بازی، تکالیف را به پایان می‌برند. مطلوب، استراحت پس از مدرسه، بعد انجام تکالیف، سپس بازی است. 3. فراهم ساختن زمینه: برای انجام درست تکالیف و امور مدرسه، محیط را آرام و بی‌صدا کنید. مطالعه‌ی والدین هنگام انجام تکالیف کودک، انگیزه‌ی بسیاری در او ایجاد می‌کند. بکوشید در این هنگام، محرک‌های مزاحم از قبیل تلویزیون، رادیو و... را از بین ببرید. 4. فراهم آوردن امکانات: اتاق مستقل، نور و حرارت کافی، میز، صندلی، کمد کتاب و امکاناتی از این قبیل، انگیزه‌ی کودک را در درس و انجام تکالیف افزون می‌کند. 5. تشویق: تشویق در این امر، نقش معجزه‌آسایی دارد. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
چه کنیم تا فرزندانمان از ابتدای تحصیل، به خوبی درس بخوانند و دچار مشکلات تحصیلی نشوند.
برای توفیق در این امر، به مسائل ذیل توجه کنید:
1. هماهنگی با مدرسه: ارتباط و هماهنگی با مدرسه از همان ابتدای تحصیل، سبب میشود تا از فضای تحصیلی فرزند خود، میزان تکالیف، زمان مورد نیاز تکالیف، روش معلم و... آگاه شوید و در موقعیتهای گوناگون، برخورد مناسب داشته باشید؛ برای مثال، اگر گفت: تکالیفم را در مدرسه نوشتهام، با توجه به این که از فضای مدرسه و روش معلم آگاهی دارید، پیگیری خواهید کرد.
2. برنامهریزی: برای انجام تکالیف کودک، با همراهی خود او برنامهریزی کنید. توجه داشته باشید که برنامهی درسی و تکالیف، با برنامهی کودک تلویزیون و فعالیتهای دیگر او تداخل نداشته باشد. در برنامهریزی، به تفاوتهای فردی کودکان توجه کنید. برخی کودکان مایلند بیدرنگ پس از بازگشت از مدرسه، تکالیف درسی را انجام دهند؛ برخی دوست دارند، پس از استراحت و بازی به تکالیف برسند، و برخی ساعتی را به انجام تکالیف و ساعتی را به بازی میپردازند و پس از بازی، تکالیف را به پایان میبرند. مطلوب، استراحت پس از مدرسه، بعد انجام تکالیف، سپس بازی است.
3. فراهم ساختن زمینه: برای انجام درست تکالیف و امور مدرسه، محیط را آرام و بیصدا کنید. مطالعهی والدین هنگام انجام تکالیف کودک، انگیزهی بسیاری در او ایجاد میکند. بکوشید در این هنگام، محرکهای مزاحم از قبیل تلویزیون، رادیو و... را از بین ببرید.
4. فراهم آوردن امکانات: اتاق مستقل، نور و حرارت کافی، میز، صندلی، کمد کتاب و امکاناتی از این قبیل، انگیزهی کودک را در درس و انجام تکالیف افزون میکند.
5. تشویق: تشویق در این امر، نقش معجزهآسایی دارد.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] چه کنیم تا فرزندانمان از ابتدای تحصیل، به خوبی درس بخوانند و دچار مشکلات تحصیلی نشوند.
- [سایر] با اینکه حافظه خوبی دارم در زمینه درس خواندن و علاقه به درس دچار مشکل شده ام و قدرت تحلیل ندارم راهنمایی شما چیست؟
- [سایر] با اینکه حافظه خوبی دارم در زمینه درس خواندن و علاقه به درس دچار مشکل شده ام و قدرت تحلیل ندارم راهنمایی شما چیست؟
- [سایر] من دچار افت تحصیلی شدهام. گاهی برای درس خواندن، زیاد وقت می گذارم و گاهی هم هیچی نمیفهمم و واقعاً بیرغبت و بیانگیزه میشوم تا جایی که دلم به درس نمیرود، چه کار کنم؟
- [سایر] آیا یک فرد میتواند در کنار تحصیل در دانشگاه فقط در امتحانات حوزه شرکت کند ویا میتواند برای اینکه مثلا در آینده نتوانست به تحصیل در حوزه ادامه دهد در حوزه درس بخواند ولی شهریه دریافت نکند؟ مدارک تحصیلی دست دانشگاه است فقط با برگ اشتغال به تحصیل پذیرش میشود؟
- [آیت الله مظاهری] معمولاً دخترهای تازه به تکلیف رسیده در ایام تحصیل و خصوصاً ایام امتحانات، روزه گرفتن برای آنان مشقت دارد و از درس خواندن میافتند. آیا واجب است درس را رها کنند تا بتوانند روزه بگیرند یا اینکه جایز است روزه را بخورند تا این که مردود نشوند؟ با توجه به اینکه معمولاً مردود شدن موجب حرج است. لطفاً تکلیف آنان را بیان فرمائید.
- [سایر] متأسفانه با مشکل خجالت رو به رو هستم. هنگام پرسیدن درس توسط استاد دچار اضطراب می شوم و دستهایم می لرزد و به خوبی نمی توانم جواب دهم. لطفاً کمکم کنید؟
- [سایر] با سلام من جوان 19ساله هستم من در خانواده ایی چهار نفره که دچار مشکلات خانوادگی هستم پدرم اعتیاد دارد و همچنین بیکار،و هر شش ماه یکبار یا یک سال همدیگر را می بینیم در خانواده ما از زمان کودکی تا حالادرگیر های فیزیکی زیادی بین پدر ومادرم هست وهمچنین مشکلات اقتصادی و مشکلات فردی بسیار زیادی که تحمل آن بسیار سخت است و بخاطر مشکلات خانوادگی و فردی از ادامه تحصیل در دانشگاه صرفه نظر کرده ام و من دچار مشکلات روحی بسیار زیادی شدم و حتی چند بار تصمیم به خود کشی کرده ام و به خاطر مشکلاتی قادر به مراجعه به رواشناس نیستم لطفا من را راهنمایی کنید ممنون
- [سایر] سلام!خواهرزاده ام پسری 16 ساله ست که رابطه ای صمیمانه با خانواده اش نداره و با منی که به دلیل تحصیل اینجا زندگی میکنم و ازش دورم صمیمیت بیشتری داره.متاسفانه دوستان خوبی نداره و بادخترای زیادی دوست میشه و از نظر تحصیلی خیلی ضعیفه.نگرانشم کمکم کنید بهش کمک کنم
- [آیت الله خامنه ای] دبیر شاغل در شهرستان رفسنجان می باشم با توجه به پذیرفته شدن در مرکز عالی ضمن خدمت و مأموریت به تحصیلی آموزش و پرورش، سه روز ابتدای هفته را در شهرستان کرمان اشتغال به تحصیل دارم و بقیه ایّام هفته را در شهرستان خود به خدمت مشغولم، نظر حضرتعالی در مورد احکام نماز و روزه اینجانب چه می باشد، آیا حکم دانشجو بودن بر ما جاری است یا خیر؟