توجه داشته باشید که قهر کودکان و نوجوانان طبیعی است و اگر کوتاه مدت باشد، خالی از فایده هم نیست؛ چرا که دوستی و محبت آنان را بیشتر می‌کند. من رشته‌ی محبت تو پاره می‌کنم‌ شاید گره خورد به تو نزدیک‌تر شوم‌ در برابر این مسأله، حساسیت بیش از حد نشان ندهید؛ زیرا گاهی برای جلب توجه است. بکوشید زمینه‌های قهرهای طولانی را از بین ببرید. یکی از عوامل قهرهای طولانی کودک و نوجوان، قهرهای طولانی والدین است؛ زیرا آنان از پدر و مادر الگو می‌گیرند. بکوشید مشکلات خود را با همسرتان با گفت و گو حل کنید. اصرار فراوان بر آشتی کردن آن‌ها با هم نتیجه‌ی خوب ندارد. باید با راه کارهای ذیل، زمینه‌های آشتی را فراهم سازید: 1. مسافرت‌های جمعی خانواده؛ 2. اعطای مسؤولیت‌های مشترک؛ 3. جلسات خانوادگی برای رفع سوء تفاهم؛ 4. القای ارزش‌های دینی (ناپسندی قهر و دشمنی، ارزش عفو و گذشت و...). رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرماید: ... فیغفر لکل عبد مؤمن الا من کانت بینه و بین اخیه شحناء. (1) خداوند، بنده‌ی مؤمن را می‌آمرزد، به جز کسی که با برادرش دشمن باشد. براساس روایتی از امام صادق علیه‌السلام نیز آمده است: من زرع العداوة حصد ما بذر. (2) کسی که دشمنی را بکارد، آن چه کاشته است، درو خواهد کرد. پی نوشتها: (1)علی مشکینی، قصار الجمل، ج 2، ص 23. (2) همان، ص 22. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
دو تا پسر 15 و 13 ساله دارم که برای مدتهای طولانی با هم قهر میکنند. آنها را چگونه با هم آشتی دهم؟
توجه داشته باشید که قهر کودکان و نوجوانان طبیعی است و اگر کوتاه مدت باشد، خالی از فایده هم نیست؛ چرا که دوستی و محبت آنان را بیشتر میکند.
من رشتهی محبت تو پاره میکنم
شاید گره خورد به تو نزدیکتر شوم
در برابر این مسأله، حساسیت بیش از حد نشان ندهید؛ زیرا گاهی برای جلب توجه است. بکوشید زمینههای قهرهای طولانی را از بین ببرید. یکی از عوامل قهرهای طولانی کودک و نوجوان، قهرهای طولانی والدین است؛ زیرا آنان از پدر و مادر الگو میگیرند. بکوشید مشکلات خود را با همسرتان با گفت و گو حل کنید.
اصرار فراوان بر آشتی کردن آنها با هم نتیجهی خوب ندارد. باید با راه کارهای ذیل، زمینههای آشتی را فراهم سازید:
1. مسافرتهای جمعی خانواده؛ 2. اعطای مسؤولیتهای مشترک؛ 3. جلسات خانوادگی برای رفع سوء تفاهم؛ 4. القای ارزشهای دینی (ناپسندی قهر و دشمنی، ارزش عفو و گذشت و...).
رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرماید:
... فیغفر لکل عبد مؤمن الا من کانت بینه و بین اخیه شحناء. (1)
خداوند، بندهی مؤمن را میآمرزد، به جز کسی که با برادرش دشمن باشد.
براساس روایتی از امام صادق علیهالسلام نیز آمده است:
من زرع العداوة حصد ما بذر. (2)
کسی که دشمنی را بکارد، آن چه کاشته است، درو خواهد کرد.
پی نوشتها:
(1)علی مشکینی، قصار الجمل، ج 2، ص 23.
(2) همان، ص 22.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] دو تا پسر 15 و 13 ساله دارم که برای مدت های طولانی با هم قهر میکنند. آن ها را چگونه با هم آشتی دهم؟
- [سایر] دختر 13 ساله ام به رغم علاقه و محبت خواهر 15 ساله اش، به او بی توجهی می کند و وی را دوست ندارد. برای ایجاد رابطه صمیمانه بین آن ها چه کنیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا اجرای مجازات های اسلامی نسبت به فرد تازه به بلوغ رسیده (دختر 9 ساله و پسر 15 ساله) منوط به احراز رشد عقلانی آنها می باشد؟
- [سایر] سلام من خانمی هستم 28 ساله و همسرم 32 ساله... من مشکلی مه دارم اینه که وقتی عصبانی می شم و هر حرفی و می زنم و همسرم هم iوقتی قهر می کنه تا 2-3 روز آشتی نمی کنه هرچقدر هم من برم جلو فایده ای نداره لطفا به من بگید چه کنم
- [سایر] پسر 13 ساله ام به هیچ وجه به نصیحت هایم گوش نمی کند. آیا در جایگاه مادر که وظیفه ام تربیت او است، حق ندارم نصیحتش کنم؟
- [سایر] ایا می توان دو فرزند پسر ودختر را با هم در حالی که یکی 15/5 سال و دختر 10 ساله است عقیقه کرد؟مکارم شیرازی
- [سایر] سلام. میلاد حضرت فاطمه(س)مبارک. جناب مرادی من وقتی کودک بودم و هنوز به سن بلوغ و تکلیف نرسیده بودم با کسی قهر کردم.الانم که شما فرمودید باید زود اشتی کرد موقعیتش زیاد بدست نمیاد چه کار کنم؟ ممنون.
- [آیت الله سیستانی] ایا من باید خودم را از پسرهای 13–14 ساله فامیل بپوشانم؟
- [سایر] چرا کودکان خردسال هنگام بازی با هم دعوا میکنند و چگونه میشود به آنها کمک کرد؟
- [سایر] دختر 13 ساله ام هنگام مطالعه، تمرکز حواس ندارد. با چه راهکارهایی می توان تمرکز او را بیشتر کرد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی با کسی قهر کند ولی کینه او را در دل نداشته باشد و دشمنی هم با او نکند، اگرچه حرام نیست، ولی سزاوار نیست که بیش از سه روز قهر باشد و بعد از سه روز سزاوار است که آشتی کند مگر اینکه نتواند، و همچنین است شوهر با زن، ولی اگر زن قهر کند باید یک روز بیشتر نباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر چند نفر چیزی بیرون آورند چنانچه قیمت آن به 15 مثقال طلای مسکوک برسد، اگرچه سهم هر کدام آنها این مقدار نباشد باید خمس آن را بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر وارث میّت فقط (پدر و مادر و یک پسر) باشند، مال را شش قسمت میکنند، پدر و مادر هر کدام یک قسمت و پسر چهار قسمت آن را میبرد و اگر (چند پسر) یا (چند دختر) باشند، آن چهار قسمت را به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند و اگر (پسر و دختر) باشند، آن چهار قسمت را طوری تقسیم میکنند که هر پسری دو برابر دختر ببرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر وارث میت، فقط پدر و مادر و یک پسر باشد، مال را شش قسمت میکنند؛ پدر و مادر هرکدام یک قسمت، و پسر چهار قسمت آن را میبرد، و اگر چند پسر یا چند دختر باشند، آن چهار قسمت را به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند، و اگر پسر و دختر باشند، آن چهار قسمت را طوری تقسیم میکنند که هر پسری دو برابر دختر ببرد.
- [آیت الله سیستانی] اگر وارث میّت فقط پدر و مادر و یک پسر باشد ، مال را شش قسمت میکنند : پدر و مادر هر کدام یک قسمت ، و پسر چهار قسمت آن را میبرد ، و اگر چند پسر یا چند دختر باشند ، آن چهار قسمت را به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند ، و اگر پسر و دختر باشند ، آن چهار قسمت را طوری تقسیم میکنند که هر پسری دو برابر یک دختر ببرد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر وارث میّت فقط (پدر و یک پسر) یا (مادر و یک پسر) باشد، مال را شش قسمت میکنند، یک قسمت آن را پدر یا مادر و پنج قسمت را پسر میبرد و اگر چند پسر باشند، آن پنج قسمت را به طور مساوی بین خود تقسیم میکنند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط یک نفر از طبقه اوّل باشد، مثلاً پدر یا مادر یا یک پسر یا یک دختر باشد، همه مال میّت به او میرسد و اگر تنها چند پسر یا چند دختر باشند همه مال را به طور مساوی قسمت میکنند و اگر پسر و دختر باشند، مال را طوری قسمت میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چند نفر چیزی از معدن بیرون آورند، چنانچه قیمت آن به 15 مثقال طلا برسد اگر چه سهم هر کدام آنها این مقدار نباشد، بنابر احتیاط واجب باید خمس آن را بدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر وارث میّت فقط یکنفر از دسته اوّل باشد مثلاً پدر یا مادر یا یک پسر یا یک دختر باشد، همه مال میّت به او میرسد و اگر چند پسر یا چند دختر باشند همه مال بطور مساوی بین آنان قسمت میشود، و اگر یک پسر ویک دختر باشد مال را سه قسمت میکنند، دو قسمت را پسر ویک قسمت را دختر میبرد و اگر چند پسر وچند دختر باشند، مال را طوری قسمت میکنند که هر پسری دو برابر دختر ببرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در ظرفهای متعددی که در یک جا دفن شده، مالی پیدا کند که قیمت آنها روی هم 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا باشد، باید خمس آن را بدهد، ولی چنانچه در چند جا گنج پیدا کند، هر کدام آنها که قیمتش به این مقدار برسد، خمس آن واجب است، و گنجی که قیمت آن به این مقدار نرسیده، خمس ندارد.