چه لزومی دارد اضطراب شدید کودکان از بین برود؟
اگر اضطراب شدید کودکان از بین برود و به حد مطلوب برسد، (1)میزان خودباوری آنان بیشتر خواهد شد و کودکانی که خودباوری و اعتماد به نفس افزون‌تری دارند، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و اگر استعدادها شکوفا شود، به طور قطع بیشتر رشد می‌کنند و برای جامعه مفیدتر خواهند بود. پی نوشت : (1) اضطراب در حد پایین، مطلوب است و سبب رشد کودک می‌شود. پدری به فرزند خود می‌گوید: این ده مهره را از فاصله‌ی پنج متری داخل جعبه بینداز، کسی بر کار تو نظارت نمی‌کند و به اندازه‌ی کافی هم فرصت داری. طبیعی است که در چنین حالتی، کودک، هیچ گونه اضطرابی نخواهد داشت؛ اما مهره‌ها را هم با دقت داخل جعبه نمی‌اندازد؛ زیرا انگیزه‌ای ندارد. پدر دیگری می‌گوید: این مهره‌ها را داخل جعبه بینداز و اگر موفق نشوی، به ازای هر مهره، یکی از بهترین وسایلت )دوچرخه، رایانه، و...( را از تو خواهم گرفت. در این حالت، دنیایی اضطراب وجود او را فرا می‌گیرد و به پرتاب مهره‌ها موفق نخواهد شد. پدر سومی می‌گوید: این مهره‌ها را داخل جعبه بینداز و اگر موفق شوی، در برابر هر مهره، یکی از وسایلی را که دوست داری برایت می‌خرم. در این حالت، اضطراب اندکی وجود او را فرا می‌گیرد؛ اما مانع کامیابی او هم نخواهد شد. این اضطراب اندک در او انگیزه ایجاد می‌کند و همان اضطراب مطلوب است. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

چه لزومی دارد اضطراب شدید کودکان از بین برود؟


پاسخ:

اگر اضطراب شدید کودکان از بین برود و به حد مطلوب برسد، (1)میزان خودباوری آنان بیشتر خواهد شد و کودکانی که خودباوری و اعتماد به نفس افزون‌تری دارند، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و اگر استعدادها شکوفا شود، به طور قطع بیشتر رشد می‌کنند و برای جامعه مفیدتر خواهند بود.
پی نوشت :
(1) اضطراب در حد پایین، مطلوب است و سبب رشد کودک می‌شود. پدری به فرزند خود می‌گوید: این ده مهره را از فاصله‌ی پنج متری داخل جعبه بینداز، کسی بر کار تو نظارت نمی‌کند و به اندازه‌ی کافی هم فرصت داری. طبیعی است که در چنین حالتی، کودک، هیچ گونه اضطرابی نخواهد داشت؛ اما مهره‌ها را هم با دقت داخل جعبه نمی‌اندازد؛ زیرا انگیزه‌ای ندارد. پدر دیگری می‌گوید: این مهره‌ها را داخل جعبه بینداز و اگر موفق نشوی، به ازای هر مهره، یکی از بهترین وسایلت )دوچرخه، رایانه، و...( را از تو خواهم گرفت. در این حالت، دنیایی اضطراب وجود او را فرا می‌گیرد و به پرتاب مهره‌ها موفق نخواهد شد. پدر سومی می‌گوید: این مهره‌ها را داخل جعبه بینداز و اگر موفق شوی، در برابر هر مهره، یکی از وسایلی را که دوست داری برایت می‌خرم. در این حالت، اضطراب اندکی وجود او را فرا می‌گیرد؛ اما مانع کامیابی او هم نخواهد شد. این اضطراب اندک در او انگیزه ایجاد می‌کند و همان اضطراب مطلوب است.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین