آیا دختر و پسر می‌توانند در محیط دانشگاه در مورد ازدواج با همدیگر، صحبت کنند؟
اگر منظور از صحبت در مورد ازدواج آن است که در صدد شناخت همدیگر هستید تا بعد از آن، در مورد ازدواج و یا عدم آن تصمیم بگیرید، در این صورت قبل از صحبت رو در روی و مستقیم، باید در صدد کسب آگاهی‌های دیگر برآیید و در مرحله پایانی و تکمیلی اطلاعات به گفت وگوی مستقیم اقدام کنید. البته با حضور و قضاوت دیگران چون هدف شناخت است، نه ارتباط احساسی و عاطفی. بی تردید اگر قبل از آگاهی از اصالت خانوادگی، میزان اعتقاد فردی و خانوادگی شناخت خصایص جسمی و روانی (سابقه‌های بیماری خانوادگی و)، به سراغ شناخت خصایص شخصیتی و فردی فرد مورد نظر بروید، در محیطی که محبت و احساس الفت موج می‌زند به گفت وگو بپردازید- چه بخواهید چه نخواهید- به ازدواج منتهی می‌شوید چرا که ریسمان مودت و عشق را نمی‌توان بعد از این ارتباط و گفت وگو گسست اما عشقی کور و بیگانه با تعقل و تفکر که ثمره ای جز سردرگمی ندارد. گفت وگوی شناختی، صحبتی است که به منظور شناخت دختر و پسر از یکدیگر صورت می‌گیرد تا بر اساس شناخت و آگاهی به دست آمده، در مورد بنا کردن یا بنانکردن زندگی مشترک تصمیم گرفته شود. این گفت وگو با رعایت شرایط زیر می‌تواند به هدف خود دست یابد وگرنه در صورت تخلف نه تنها هدف خود را تامین نمی کند بلکه رهزن دختر و پسر نیز خواهد شد: شرایط گفت و گوی شناختی 1. در این گفت وگو جز پیام شناختی، پیام دیگری مبادله نمی‌شود (همانند پیام‌های احساسی و عاطفی) 2. محور گفت وگوها با طرح سؤالات از پیش تدارک شده تعیین‌گردد. 3. گفت وگوها از محورهای تعیین شده تخطی نمی‌کنند. 4. موضوع گفت وگو به صورت کلی قبل از جلسه به اطلاع طرف مقابل رسانده می‌شود. 5. مدت گفت وگوها کوتاه است. 6. برخی گفته‌ها یادداشت شده و محور تفکر بعدی و تصمیم گیری قرار می‌گیرد. 7. در این گفت وگو حضور فرد ثالث- که نقش ناظر بر محتوا را داشته و نکات مبهم و مجهول را گوشزد می‌کند- ضروری است (یک نفر از طرف دختر و یک نفر از طرف پسر). 8. دقت شود که محور سخن شناخت یکدیگر است آن هم شناخت از میزان سواد و سطح اطلاعات یکدیگر، اطلاع از نو ع نگرش همدیگر، شناخت از میزان پایبندی به ارزش‌های پذیرفته شده و نوع ارزش ها مورد قبول یکدیگر پس باید بعد از جلسه به این سخنان پاسخ داده شود. 9. از تعریف و تمجید مکرر یکدیگر- که روحیه پرسشگر و دقت نظر را از بین می‌برد- اجتناب شود. 10. از پاسخ‌های کلی و شناخت‌های اجمالی و ابهام آلود پرهیز گردد. پرسمان
عنوان سوال:

آیا دختر و پسر می‌توانند در محیط دانشگاه در مورد ازدواج با همدیگر، صحبت کنند؟


پاسخ:

اگر منظور از صحبت در مورد ازدواج آن است که در صدد شناخت همدیگر هستید تا بعد از آن، در مورد ازدواج و یا عدم آن تصمیم بگیرید، در این صورت قبل از صحبت رو در روی و مستقیم، باید در صدد کسب آگاهی‌های دیگر برآیید و در مرحله پایانی و تکمیلی اطلاعات به گفت وگوی مستقیم اقدام کنید. البته با حضور و قضاوت دیگران چون هدف شناخت است، نه ارتباط احساسی و عاطفی. بی تردید اگر قبل از آگاهی از اصالت خانوادگی، میزان اعتقاد فردی و خانوادگی شناخت خصایص جسمی و روانی (سابقه‌های بیماری خانوادگی و)، به سراغ شناخت خصایص شخصیتی و فردی فرد مورد نظر بروید، در محیطی که محبت و احساس الفت موج می‌زند به گفت وگو بپردازید- چه بخواهید چه نخواهید- به ازدواج منتهی می‌شوید چرا که ریسمان مودت و عشق را نمی‌توان بعد از این ارتباط و گفت وگو گسست اما عشقی کور و بیگانه با تعقل و تفکر که ثمره ای جز سردرگمی ندارد.
گفت وگوی شناختی، صحبتی است که به منظور شناخت دختر و پسر از یکدیگر صورت می‌گیرد تا بر اساس شناخت و آگاهی به دست آمده، در مورد بنا کردن یا بنانکردن زندگی مشترک تصمیم گرفته شود. این گفت وگو با رعایت شرایط زیر می‌تواند به هدف خود دست یابد وگرنه در صورت تخلف نه تنها هدف خود را تامین نمی کند بلکه رهزن دختر و پسر نیز خواهد شد:
شرایط گفت و گوی شناختی
1. در این گفت وگو جز پیام شناختی، پیام دیگری مبادله نمی‌شود (همانند پیام‌های احساسی و عاطفی)
2. محور گفت وگوها با طرح سؤالات از پیش تدارک شده تعیین‌گردد.
3. گفت وگوها از محورهای تعیین شده تخطی نمی‌کنند.
4. موضوع گفت وگو به صورت کلی قبل از جلسه به اطلاع طرف مقابل رسانده می‌شود.
5. مدت گفت وگوها کوتاه است.
6. برخی گفته‌ها یادداشت شده و محور تفکر بعدی و تصمیم گیری قرار می‌گیرد.
7. در این گفت وگو حضور فرد ثالث- که نقش ناظر بر محتوا را داشته و نکات مبهم و مجهول را گوشزد می‌کند- ضروری است (یک نفر از طرف دختر و یک نفر از طرف پسر).
8. دقت شود که محور سخن شناخت یکدیگر است آن هم شناخت از میزان سواد و سطح اطلاعات یکدیگر، اطلاع از نو ع نگرش همدیگر، شناخت از میزان پایبندی به ارزش‌های پذیرفته شده و نوع ارزش ها مورد قبول یکدیگر پس باید بعد از جلسه به این سخنان پاسخ داده شود.
9. از تعریف و تمجید مکرر یکدیگر- که روحیه پرسشگر و دقت نظر را از بین می‌برد- اجتناب شود.
10. از پاسخ‌های کلی و شناخت‌های اجمالی و ابهام آلود پرهیز گردد.
پرسمان





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین