زیبایی یک امتیاز است و در شیرینی و سعادت زندگی زناشویی تأثیر به سزایی دارد؛ به طوری که لازم است یکدیگر را از نظر اندام، چهره و شکل ظاهری دوست داشته باشند.زیبایی یک معیار واندازه معین و قانون استاندارد ندارد؛ بلکه تا حدودی به سلیقه افراد بستگی دارد و حتی ممکن است فردی در نظر کسی زیبا باشد و در نظر دیگری زشت. می‌توان گفت زیبایی به اندازه‌ای باید باشد که همدیگر را بپسندند و جذابیت کافی برای همدیگر داشته باشند و هر کدام متناسب با ویژگی‌های خود، دیگری را انتخاب کند. به عبارت دیگر از نظر ظاهری نیز باید کفو همدیگر باشند. اگر انسانی قیافه ظاهری و اندام همسرش را نپسندد و او را دوست نداشته باشد، ممکن است به طور ناخواسته به او ستم و جفا کند و از او بهانه و ایراد بگیرد و زندگی را بر او تلخ نماید.زیبایی همسر در حفظ و تقویت عفت و ایمان همسرش تأثیر دارد و اگر شخصی از زیبایی همسرش راضی باشد، چشم، فکر و عملش، متوجه دیگران نخواهد شد و حسرت زیبارویان بیگانه را نخواهد خورد و به دنبال بیگانگان نخواهد رفت و دچار خیانت به همسر نمی‌شود مگر این‌که از فطرت انسانی خارج شده و از ایمان و عفت بی‌بهره باشد. به هر حال زیبایی یک صفت کمال است که اگر با صفات و معیارهای اساسی مثل تدین، اخلاق، عقل و شرافت خانوادگی همراه باشد، ارزش خواهد داشت و گر نه ملاک اصلی و اولی را نباید زیبایی قرار داد.بنابراین زیبایی باید در کنار دیگر صفات و معیارها، مورد توجه و بررسی قرار گیرد و به طور مستقل یعنی زیبایی بدون تدین، عفت، اخلاق و... نه تنها امتیازی محسوب نمی‌شود، بلکه آفتی خطرناک است. اگر کسی دین، اخلاق، عفت، اصالت و شرافت خانواگی، عقل و... داشته باشد، آن‌گاه زیبایی برایش کمال، ارزش و امتیاز به حساب می‌آید. سخن خود را با کلامی از پیامبر اکرم‌صلی‌اللّه‌علیه‌وآله به پایان می‌رسانیم. ایشان فرمودند: برحذر باشید و بپرهیزید از سبزه‌ای که بر فراز مزبله و منجلاب روییده باشد! سوءال شد ای پیامبر خدا! سبزه‌زار مزبله و منجلاب چیست؟ فرمود: زن زیبایی که در خانواده پلیدی رشد کرده باشد).1 پی‌نوشت 1.شیخ حرعاملی، وسائل الشیعه، ج14، ص29.
زیبایی یک امتیاز است و در شیرینی و سعادت زندگی زناشویی تأثیر به سزایی دارد؛ به طوری که لازم است یکدیگر را از نظر اندام، چهره و شکل ظاهری دوست داشته باشند.زیبایی یک معیار واندازه معین و قانون استاندارد ندارد؛ بلکه تا حدودی به سلیقه افراد بستگی دارد و حتی ممکن است فردی در نظر کسی زیبا باشد و در نظر دیگری زشت. میتوان گفت زیبایی به اندازهای باید باشد که همدیگر را بپسندند و جذابیت کافی برای همدیگر داشته باشند و هر کدام متناسب با ویژگیهای خود، دیگری را انتخاب کند. به عبارت دیگر از نظر ظاهری نیز باید کفو همدیگر باشند.
اگر انسانی قیافه ظاهری و اندام همسرش را نپسندد و او را دوست نداشته باشد، ممکن است به طور ناخواسته به او ستم و جفا کند و از او بهانه و ایراد بگیرد و زندگی را بر او تلخ نماید.زیبایی همسر در حفظ و تقویت عفت و ایمان همسرش تأثیر دارد و اگر شخصی از زیبایی همسرش راضی باشد، چشم، فکر و عملش، متوجه دیگران نخواهد شد و حسرت زیبارویان بیگانه را نخواهد خورد و به دنبال بیگانگان نخواهد رفت و دچار خیانت به همسر نمیشود مگر اینکه از فطرت انسانی خارج شده و از ایمان و عفت بیبهره باشد.
به هر حال زیبایی یک صفت کمال است که اگر با صفات و معیارهای اساسی مثل تدین، اخلاق، عقل و شرافت خانوادگی همراه باشد، ارزش خواهد داشت و گر نه ملاک اصلی و اولی را نباید زیبایی قرار داد.بنابراین زیبایی باید در کنار دیگر صفات و معیارها، مورد توجه و بررسی قرار گیرد و به طور مستقل یعنی زیبایی بدون تدین، عفت، اخلاق و... نه تنها امتیازی محسوب نمیشود، بلکه آفتی خطرناک است. اگر کسی دین، اخلاق، عفت، اصالت و شرافت خانواگی، عقل و... داشته باشد، آنگاه زیبایی برایش کمال، ارزش و امتیاز به حساب میآید. سخن خود را با کلامی از پیامبر اکرمصلیاللّهعلیهوآله به پایان میرسانیم. ایشان فرمودند: برحذر باشید و بپرهیزید از سبزهای که بر فراز مزبله و منجلاب روییده باشد! سوءال شد ای پیامبر خدا! سبزهزار مزبله و منجلاب چیست؟ فرمود: زن زیبایی که در خانواده پلیدی رشد کرده باشد).1
پینوشت
1.شیخ حرعاملی، وسائل الشیعه، ج14، ص29.
- [سایر] آیا زیبایی ظاهری زن برای ازدواج مهم است؟و اگر هست تا چه میزان؟
- [سایر] زیبایی ظاهری چقدر در ازدواج مهم است؟ (هم دختر و هم پسر)
- [سایر] ایا زیبایی مرد برای زن مهم است؟
- [سایر] اگر کسی به دلیل زیبایی یا دارایی زن با او ازدواج کند چه پیامدی دارد؟
- [سایر] تا چه حد لازم است دختر و پسر به لحاظ ظاهری از جمله زیبایی، قد و قامت و چاقی و لاغری با هم تناسب داشته باشند.
- [سایر] سلام جناب مرادی میخواستم بپرسم کسی که از نظر ظاهر مشکل داره آیا حق تشکیل خانواده نداره؟ چرا کسی که انتخاب میکنه اول ظاهر رو میبینه اگر مورد پسند واقع شد بعد میره سراغ باطن؟! آخه یه دختر نمیتونه انتخاب کنه باید انتخاب بشه که در اینصورت(مشکل ظاهر)هیج وقت انتخاب نمیشه و حق ازدواج ازش گرفته میشه...بالعکس هستند آقایانی که مشکل ظاهری دارند ولی خیلی راحت ازدواج میکنن یعنی دخترها خیلی راحت اونها رو میپذیرند چون آنها به زیبایی باطنی توجه دارند نه زیبایی ظاهری نظر شما در این مورد چیه؟ یا حق
- [آیت الله نوری همدانی] زن و مردی که صیغه عقد موقت شده باشند و از لحاظ آمیزشی تماسهای ظاهری با هم داشته باشند و هیچگونه دخولی صورت نگرفته باشد، بعد از تمام شدن صیغه آیا آن زن باید عدّه نگه دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر مردی برای این که با خواهر زن خود ازدواج کند، او را به شکل ظاهری طلاق دهد، در حالی که زن در خانه او باقی بماند، آیا مرد می تواند با خواهرش ازدواج کند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در مورد مهریه زن آیا مقداری که موقع ازدواج ذکر شده باید داد یا میزان ارزش روز را؟
- [سایر] بعضی ها روی زیبایی تاکید زیادی دارند و در ازدواج ، صرفاً زیبایی برایشان ملاک است. آیا این درست است ؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر یکی از زن یا شوهر، بچّه بخواهد و دیگری نخواهد، در صورتی که هیچ کدام عذر موجّه و شرعی نداشته باشند، حقّ کسی که بچّه میخواهد مقدّم است، مگر این که طرف دیگر به طور صریح یا ضمنی جزء عقد ازدواج شرط کرده باشد که بچهدار نشوند؛ ولی چنانچه زن عذر موجّه و شرعی داشته باشد، مثل این که باردار شدن برای او ضرر جانی مهم داشته باشد، شوهر نمیتواند بچّهدار شدن را به او تحمیل نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زنی را برای خود عقد کند؛ دائمه باشد یا صیغه؛ تا وقتی که آن زن در عقد او است نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر زنی را برای خود عقد کند ، دائمه باشد یا صیغه ، تا وقتی که آن زن در عقد اوست نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی را برای خود عقد کند ، دائمه باشد یا صیغه ، تا وقتی که آن زن در عقد او است ، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید .
- [آیت الله بروجردی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است، نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج کند.
- [آیت الله خوئی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [امام خمینی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که زن مسلمان دارد نباید زن یهودی و نصرانی را صیغه نماید.