همان‌گونه که طبیعت چهار فصل دارد، طبیعت زندگی انسان هم بهار، تابستان، پاییز و زمستان دارد و بهترین فصل برای ازدواج، بهار زندگی یعنی ابتدای جوانی است. تأخیر در ازدواج و کشیده شدن به فصل‌های بعدی مشکلاتی را پدید می‌آورد: 1. از بین رفتن شادابی دختر و پسر؛ 2. از دست رفتن فرصت‌های ازدواج به ویژه برای دختران؛ 3. فاصله سنی زیاد با فرزندان و ایجاد ضعف یا عدم درک متقابل در آینده؛ 4. مشکلات مربوط به فرزنددار شدن. ) فشار خون بالای دوران بارداری، سختی زایمان در خانم‌های بالای 27 سال، احتمال سندرم دوان فرزند )منگولیسم( در بارداری بالای 35 سال، تعطیلی نطفه سازی در دختران بالای 45 سال، و کاهش فعالیت اسپرم زایی در مردان بالای 35 سال. .تأخیر در ازدواج به تعبیر رسول گرامی اسلام )صلی الله علیه وآله( مثل این است که میوه‌ای رسیده باشد و چیده نشود. ان الابکار بمنزلة الثمر علی الشجر اذا أدرک ثمارها فلم تجتن افسدته الشمس و نثرته الریاح. ) حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 20، ص 55. . دوشیزگان چونان میوه‌ای روی درختند. هنگامی که برسند و چیده نشوند، نور خورشید آن‌ها را از بین می‌برد و بادها آن‌ها را به این‌سو و آن‌سو می‌برند. از مضمون روایت چنین استفاده می‌شود که تأخیر در ازدواج، سبب سردرگمی و کلافگی شده، آرامش روانی انسان را از بین می‌برد، و احتمال انحرافات اخلاقی و جنسی افزایش می‌یابد. ویل دورانت )Will Durant( می‌گوید: اگر ازدواج در سال‌های طبیعی انجام شود، بیماری‌های روانی و انحرافات جنسی که زندگی معاصر را لکه‌دار کرده است، به نصف کاهش خواهد یافت. ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( . . این عبارت، مضمون روایتی از رسول خدا است که فرمود: من تزوج فقد احرز نصف دینه فلیتق الله فی النصف الباقی. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 219. . کسی که ازدواج کند، نیمی از دینش را حفظ می‌کند و برای نیم دیگر باید پرهیزگاری پیشه سازد. یا روایتی که فرمود: وقتی جوانی ازدواج می‌کند، شیطان فریاد برمی‌آورد که دو سوم دینش را از دستبرد من دور کرد. فاصله سنی دختر و پسر
همانگونه که طبیعت چهار فصل دارد، طبیعت زندگی انسان هم بهار، تابستان، پاییز و زمستان دارد و بهترین فصل برای ازدواج، بهار زندگی یعنی ابتدای جوانی است.
تأخیر در ازدواج و کشیده شدن به فصلهای بعدی مشکلاتی را پدید میآورد:
1. از بین رفتن شادابی دختر و پسر؛
2. از دست رفتن فرصتهای ازدواج به ویژه برای دختران؛
3. فاصله سنی زیاد با فرزندان و ایجاد ضعف یا عدم درک متقابل در آینده؛
4. مشکلات مربوط به فرزنددار شدن. ) فشار خون بالای دوران بارداری، سختی زایمان در خانمهای بالای 27 سال، احتمال سندرم دوان فرزند )منگولیسم( در بارداری بالای 35 سال، تعطیلی نطفه سازی در دختران بالای 45 سال، و کاهش فعالیت اسپرم زایی در مردان بالای 35 سال. .تأخیر در ازدواج به تعبیر رسول گرامی اسلام )صلی الله علیه وآله( مثل این است که میوهای رسیده باشد و چیده نشود.
ان الابکار بمنزلة الثمر علی الشجر اذا أدرک ثمارها فلم تجتن افسدته الشمس و نثرته الریاح. ) حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 20، ص 55. .
دوشیزگان چونان میوهای روی درختند. هنگامی که برسند و چیده نشوند، نور خورشید آنها را از بین میبرد و بادها آنها را به اینسو و آنسو میبرند.
از مضمون روایت چنین استفاده میشود که تأخیر در ازدواج، سبب سردرگمی و کلافگی شده، آرامش روانی انسان را از بین میبرد، و احتمال انحرافات اخلاقی و جنسی افزایش مییابد.
ویل دورانت )Will Durant( میگوید:
اگر ازدواج در سالهای طبیعی انجام شود، بیماریهای روانی و انحرافات جنسی که زندگی معاصر را لکهدار کرده است، به نصف کاهش خواهد یافت. ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( . .
این عبارت، مضمون روایتی از رسول خدا است که فرمود:
من تزوج فقد احرز نصف دینه فلیتق الله فی النصف الباقی. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 219. .
کسی که ازدواج کند، نیمی از دینش را حفظ میکند و برای نیم دیگر باید پرهیزگاری پیشه سازد.
یا روایتی که فرمود: وقتی جوانی ازدواج میکند، شیطان فریاد برمیآورد که دو سوم دینش را از دستبرد من دور کرد. فاصله سنی دختر و پسر
- [سایر] با توجه به پیامدهای منفی ازدواجهای مدرن، چه شیوهای را برای ازدواج درست پیشنهاد میکنید؟
- [سایر] پیامدهای منفی تنبیه بدنی کودکان چیست؟
- [سایر] گام نخست اصولی در خواستگاری، کدام است و اقدام به چه شکلی پیامدهای منفی دارد؟
- [سایر] الگوی توسعه در کشورهای غربی، چه عواقب و پیامدهای منفی و مثبتی را به همراه داشته است؟
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به پیامدهای منفی رشد جمعییت از قبیل بیکاری، فقر، مشکلات آموزشی، بهداشتی و زیست محیطی، نظر معظم له در مورد سیاستهای کنترل جمعییت در ایران چیست؟
- [سایر] آیا ازدواج در سنین پایین ممکن است مشکلاتی در پی داشته باشد؟
- [سایر] آیا ازدواج در سنین پایین ممکن است مشکلاتی در پی داشته باشد؟
- [سایر] نظر شما راجع به ازدواج در سنین پایین برای دختران چیست؟ بین 15 تا 18 سالگی؟
- [سایر] راه های کنترل شهوت غیر از ازدواج برای افرادی در سنین نوجوانی برای ارضای این غریزه کدامند؟
- [سایر] پیامدهای نبود خدا چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر دفن میت به علتی به تأخیر بیفتد باید نماز وحشت را تا شب اول دفن او تأخیر بیندازد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مردی با کودک یا نوجوانی که اوایل سنین بلوغ است - العیاذ باللَّه - لواط کند، نمیتواند بعد از آن، با خواهر یا دختر - با واسطه یا بیواسطه - یا مادر - با واسطه و بیواسطه - آن شخص ازدواج نماید؛ بلکه اگر با کسی که از اوایل سنین بلوغ نیز گذشته است لواط کند، بنا بر احتیاط این حکم جاریست و اگر شخص در زمان کودکی لواط کرده باشد، بنا بر احتیاط مستحبّ مؤکّد از ازدواج با کسانی که ذکر شد اجتناب نماید. در تمام صورتهای گذشته اگر شک دارد که به مقدار ختنهگاه دخول کرده یا خیر، یا گمان کند که دخول کرده، حرام ابدی نمیشوند، همچنان که در هر صورت هیچ کدام از بستگان لواط کننده بر لواط دهنده حرام ابدی نمیشوند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر قضای روزه رمضان را چند سال تاخیر بیندازد؛ باید قضا را بگیرد و از جهت تاخیر در سال اول برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اما از جهت تاخیر چند سال بعدی چیزی واجب نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگری دفن او تاخیر بیفتد باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او تاخیر بیندازند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول دفن او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگری دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز شب دفن را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر قضای روزه ماه رمضان را چند سال به تأخیر بیندازد، باید قضا را بگیرد و از جهت تأخیر سالهای بعد چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.