پسری را دوست دارم و او را برای ازدواج انتخاب کردم؛ اما نمی‌دانم که آیا او هم به من علاقه دارد یا نه. با این عشق یکطرفه چه کنم؟
اعلام این عشق به او، در واقع خواستگاری است و خواستگاری دختر از پسر، پسندیده نیست )ر.ک: ص54-51(؛ افزون بر این که حیای شما اجازه نمی‌دهد به سمت او بروید. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: حیا از ایمان، و ایمان در بهشت است. ) کلینی، کافی، ج 2، ص 106. . حیا و ایمان در یک رشته و همدوش همند. چون یکی برود، دیگری هم خواهد رفت. . . اگر او را می‌شناسید و بدون حاکمیت احساس و عواطف و براساس حکم عقل او را پسندیده‌اید و وی را همتای مناسبی برای ازدواج می‌دانید می‌توانید کسی را واسطه )و نه پیک(قرار دهید تا نظرش را جویا شود. این واسطه که گویا خود اقدام کرده، بهتر است خانمی بزرگسال و متأهل و مورد اعتماد باشد و بدون ذکر نام شما نظرش را جویا شود و تا مطمئن نشده که قصد ازدواج با شخصی مثل شما را دارد، معرفی‌تان نکند. در صورتی که فرد مورد نظر از نزدیکان است، کار راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا خانواده‌ها با هم ارتباط دارند و مادر شما می‌تواند باآوردن قراین و نشانه‌هایی )برای مثال تعریف و تمجید از فرد مورد نظر(، به آنان بفهماند که آمادگی ازدواج دارید ) گاهی برخی مادرانی که دختر دم‌بخت دارند، از جوانی بین نزدیکان تعریف و تمجید می‌کنند؛ در حالی که قصد وصلت با او را ندارند و او خلاف این را برداشت می‌کند و بعد که ناگهان خبر ازدواج دختر را می‌شنود، شوکه می‌شود و مشکلاتی را برایش ایجاد خواهد کرد. و اگر از سوی آنان بازخوردی ندیدید، یافتن واسطه‌ای مطمئن در بین نزدیکان و اطلاع از نظر آنان، راحت است.
عنوان سوال:

پسری را دوست دارم و او را برای ازدواج انتخاب کردم؛ اما نمی‌دانم که آیا او هم به من علاقه دارد یا نه. با این عشق یکطرفه چه کنم؟


پاسخ:

اعلام این عشق به او، در واقع خواستگاری است و خواستگاری دختر از پسر، پسندیده نیست )ر.ک: ص54-51(؛ افزون بر این که حیای شما اجازه نمی‌دهد به سمت او بروید. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود:
حیا از ایمان، و ایمان در بهشت است. ) کلینی، کافی، ج 2، ص 106. .
حیا و ایمان در یک رشته و همدوش همند. چون یکی برود، دیگری هم خواهد رفت. . .
اگر او را می‌شناسید و بدون حاکمیت احساس و عواطف و براساس حکم عقل او را پسندیده‌اید و وی را همتای مناسبی برای ازدواج می‌دانید می‌توانید کسی را واسطه )و نه پیک(قرار دهید تا نظرش را جویا شود. این
واسطه که گویا خود اقدام کرده، بهتر است خانمی بزرگسال و متأهل و مورد اعتماد باشد و بدون ذکر نام شما نظرش را جویا شود و تا مطمئن نشده که قصد ازدواج با شخصی مثل شما را دارد، معرفی‌تان نکند.
در صورتی که فرد مورد نظر از نزدیکان است، کار راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا خانواده‌ها با هم ارتباط دارند و مادر شما می‌تواند باآوردن قراین و نشانه‌هایی )برای مثال تعریف و تمجید از فرد مورد نظر(، به آنان بفهماند که آمادگی ازدواج دارید ) گاهی برخی مادرانی که دختر دم‌بخت دارند، از جوانی بین نزدیکان تعریف و تمجید می‌کنند؛ در حالی که قصد وصلت با او را ندارند و او خلاف این را برداشت می‌کند و بعد که ناگهان خبر ازدواج دختر را می‌شنود، شوکه می‌شود و مشکلاتی را برایش ایجاد خواهد کرد. و اگر از سوی آنان بازخوردی ندیدید، یافتن واسطه‌ای مطمئن در بین نزدیکان و اطلاع از نظر آنان، راحت است.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین