اعلام این عشق به او، در واقع خواستگاری است و خواستگاری دختر از پسر، پسندیده نیست )ر.ک: ص54-51(؛ افزون بر این که حیای شما اجازه نمی‌دهد به سمت او بروید. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: حیا از ایمان، و ایمان در بهشت است. ) کلینی، کافی، ج 2، ص 106. . حیا و ایمان در یک رشته و همدوش همند. چون یکی برود، دیگری هم خواهد رفت. . . اگر او را می‌شناسید و بدون حاکمیت احساس و عواطف و براساس حکم عقل او را پسندیده‌اید و وی را همتای مناسبی برای ازدواج می‌دانید می‌توانید کسی را واسطه )و نه پیک(قرار دهید تا نظرش را جویا شود. این واسطه که گویا خود اقدام کرده، بهتر است خانمی بزرگسال و متأهل و مورد اعتماد باشد و بدون ذکر نام شما نظرش را جویا شود و تا مطمئن نشده که قصد ازدواج با شخصی مثل شما را دارد، معرفی‌تان نکند. در صورتی که فرد مورد نظر از نزدیکان است، کار راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا خانواده‌ها با هم ارتباط دارند و مادر شما می‌تواند باآوردن قراین و نشانه‌هایی )برای مثال تعریف و تمجید از فرد مورد نظر(، به آنان بفهماند که آمادگی ازدواج دارید ) گاهی برخی مادرانی که دختر دم‌بخت دارند، از جوانی بین نزدیکان تعریف و تمجید می‌کنند؛ در حالی که قصد وصلت با او را ندارند و او خلاف این را برداشت می‌کند و بعد که ناگهان خبر ازدواج دختر را می‌شنود، شوکه می‌شود و مشکلاتی را برایش ایجاد خواهد کرد. و اگر از سوی آنان بازخوردی ندیدید، یافتن واسطه‌ای مطمئن در بین نزدیکان و اطلاع از نظر آنان، راحت است.
پسری را دوست دارم و او را برای ازدواج انتخاب کردم؛ اما نمیدانم که آیا او هم به من علاقه دارد یا نه. با این عشق یکطرفه چه کنم؟
اعلام این عشق به او، در واقع خواستگاری است و خواستگاری دختر از پسر، پسندیده نیست )ر.ک: ص54-51(؛ افزون بر این که حیای شما اجازه نمیدهد به سمت او بروید. امام صادق )علیهالسلام( فرمود:
حیا از ایمان، و ایمان در بهشت است. ) کلینی، کافی، ج 2، ص 106. .
حیا و ایمان در یک رشته و همدوش همند. چون یکی برود، دیگری هم خواهد رفت. . .
اگر او را میشناسید و بدون حاکمیت احساس و عواطف و براساس حکم عقل او را پسندیدهاید و وی را همتای مناسبی برای ازدواج میدانید میتوانید کسی را واسطه )و نه پیک(قرار دهید تا نظرش را جویا شود. این
واسطه که گویا خود اقدام کرده، بهتر است خانمی بزرگسال و متأهل و مورد اعتماد باشد و بدون ذکر نام شما نظرش را جویا شود و تا مطمئن نشده که قصد ازدواج با شخصی مثل شما را دارد، معرفیتان نکند.
در صورتی که فرد مورد نظر از نزدیکان است، کار راحتتر خواهد بود؛ زیرا خانوادهها با هم ارتباط دارند و مادر شما میتواند باآوردن قراین و نشانههایی )برای مثال تعریف و تمجید از فرد مورد نظر(، به آنان بفهماند که آمادگی ازدواج دارید ) گاهی برخی مادرانی که دختر دمبخت دارند، از جوانی بین نزدیکان تعریف و تمجید میکنند؛ در حالی که قصد وصلت با او را ندارند و او خلاف این را برداشت میکند و بعد که ناگهان خبر ازدواج دختر را میشنود، شوکه میشود و مشکلاتی را برایش ایجاد خواهد کرد. و اگر از سوی آنان بازخوردی ندیدید، یافتن واسطهای مطمئن در بین نزدیکان و اطلاع از نظر آنان، راحت است.
- [سایر] پسری را برای ازدواج دوست دارم.از کجا بفهمم او هم به من علاقه دارد؟
- [سایر] چگونه این عشق یکطرفه را تمام کنم؟
- [سایر] به پسری علاقه دارم ولی نمیدانم او هم به من علاقه دارد یا نه. و بخاطر وی خواستگارهای خودم را رد کرد. آیا کار درستی است؟
- [سایر] پسری را برای ازدواج دوست دارم. میتوانم به او بگویم؟
- [سایر] برا ازدواج کدام رو انتخاب کنم ، خواستگار یا دوست پسر ؟
- [سایر] بعد از ازدواج چه کار باید کرد که همه چیز عادی نشود و عشق و علاقه ای که قبل از ازدواج وجود دارد سرد نشود؟
- [سایر] با سلام اینجانب 27 ساله و مجرد میباشم پدرم و جد پدریم فوت کرده است و سرپرست مادرم میباشم مردی را دوست دارم که قبلا ازدواج کرده و دختر 12 ساله دارد و چند سالی است که طلاق گرفته است به دلیل مشکلات موجود نمیتوانیم ازدواج کنیم و به خاطر علاقه شدیدبه ایشان میخواهم به صورت ازدواج موقت با ایشان عقد کنم اما نمیدانم که آیا این روش صحیح است یا نه من میتوانم صیغه ایشان شوم تا شرایط ازدواج فراهم شود؟
- [سایر] سلام خسته نباشید. خیلی کوتاه بگم وقتتونو نگیرم. دختری 24 سالم. به پسری علاقه دارم که 2 سال از خودم کوچکتره و پسری کاری و پرتلاشه. می دونم منو برای ازدواج دوست نداره. خیلی غمگین و افسردم. چون پسر دلخواه منه. آیا اگر دعا کنم ممکنه خدا نظرشو برگردونه؟ مگه نمیگیم یا مقلب القلوب و الابصار؟
- [سایر] آیا این درست است که فرزندان بدون توجه تجربیات پدر و مادر و فقط با متکی بودن به عشق و علاقه ، ازدواج کنند ؟
- [سایر] احادیثی از معصومین درباره عشق و عاشق شدن انسان به انسان و احادیثی درباره ابراز علاقه قبل از ازدواج را بگویید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر با مادر یا خواهر پسری ازدواج نماید و بعد از ازدواج با ان پسر لواط کند انها بر او حرام نمی شوند هرچند احتیاط مستحب ان است که از زن خود به طلاق جدا شود خصوصا در صورتی که خواهر ان پسر باشد و احتیاط واجب ان است که اگر لواط کننده زن خودرا طلاق داده دوباره با او ازدواج نکند
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر با زنی که برای خود عقد کرده نزدیکی هم نکرده باشد، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمیتواند بإ دختر و نوهی دختری و پسری آن زن هرچه پایین روند ازدواج کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد یا زن مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان شود میتواند با همان همسر اوّلی به عقد جدید ازدواج کند گرچه آن زن هنوز در عدّه باشد، چنانکه میتوانند همسر جدید انتخاب کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود ، با زنهائی که به واسطة شیر خوردن، خواهر زاده و برادر زادة زن او شده اند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند ، نمی تواند با دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی به واسطة شیر خوردن ، دختر و خواهر و مادر او شده اند ازدواج نماید .
- [امام خمینی] انسان نمیتواند بدون اذن زن خود با زنهایی که بهواسطة شیر خوردن خواهرزاده یا برادر زاده زن او شدهاند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی بهواسطه شیر خوردن دختر و خواهر و مادر او شدهاند ازدواج نماید.
- [آیت الله سبحانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود، با زن هائی که به واسطه شیر خوردن، خواهرزاده یا برادرزاده زن او شده اند، ازدواج کند. و نیز اگر با پسری لواط کند، نمی تواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی به واسطه شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شده اند، ازدواج نماید.
- [آیت الله سبحانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود، با زن هائی که به واسطه شیر خوردن، خواهرزاده یا برادرزاده زن او شده اند، ازدواج کند. و نیز اگر با پسری لواط کند، نمی تواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی به واسطه شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شده اند، ازدواج نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود، با زنهایی که بواسطه شیر خوردن، خواهر زاده یا برادر زاده زن او شده اند ازدواج کند. و نیز اگر با پسری لواط کند، نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی بواسطه شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شده اند ازدواج نماید. به همان نحو که سابقاً در دختر و خواهر و مادر نسبی گفته شد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن انسان ، از شوهر سابقش دختری داشته باشد ؛ انسان می تواند آن دختر را برای پسر خود که از آن زن نیست ، عقد کند و همچنین اگر زن انسان از شوهر سابقش پسری داشته باشد انسان می تواند دختر خود را که از آن زن نیست به ازدواج آن پسر در بیاورد . و نیز اگر دختری را برای پسر خود عقد کند می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر با مادر یا خواهر یا دختر پسری ازدواج نماید و بعد از ازدواج و دخول به زوجه با آن پسر لواط کند، آنان بر او حرام نمی شوند، ولی اگر آنها را طلاق داد بنابر احتیاط واجب دو مرتبه آنها را عقد نکند، و نیز اگر بعد از عقد و پیش از دخول لواط کند بنابر احتیاط واجب آن زن بر او حرام می شود.