من در انتخاب همسر بسیار سخت‌گیرم. می‌خواهم بدانم در مسأله ازدواج تا چه حد باید سخت گرفت؟
دقت در ازدواج و انتخاب همسر، بسیار خوب و مطلوب است. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: )در ازدواجت کمال دقت را به خرج ده و( ببین که وجودت را کجا می‌نهی و چه کسی را شریک مال و آگاه به اسرار و امانتت قرار می‌دهی. ) کلینی، کافی، ج 5، ص 323. . ازدواج، مهم‌ترین اتفاق زندگی انسان است و به این دلیل اهمیت دارد که ثمره‌ی آن، وجود انسان خواهد بود. مرحوم علامه جعفری رحمه‌الله می‌گوید: برتراند راسل به من نوشت که چرا اسلام این همه به ازدواج اهمیت می‌دهد و این قدر در این زمینه احکام دارد. در پاسخ او نوشتم: مسأله انسان است و می‌خواهد از ازدواج انسان پدید آید؛ ) علی اکبر مظاهری، جوانان و انتخاب همسر، ص 7. . پس در ازدواج بایددقت کنید. ازدواج مانند کنکور نیست که اگر یک بار موفق نشدید، سال‌های بعد هم بتوانید آن را تکرار کنید؛ اما باید مراقب باشید که دقت، به وسواس و آرمانگرایی تبدیل نشود. کمال‌گرایی و رؤیاپردازی در ازدواج مطلوب نیست. برای انتخاب همسر، دنبال کسی که عالی و خوب مطلق باشد نگردید؛ زیرا جز خدا و معصومان )علیهم‌السلام( شخص دیگری خوب مطلق نیست؛ بلکه خوبی در دیگران نسبی است. مهم این است که شخص مورد نظر شما 70 درصد ویژگی مثبت داشته باشد و ممکن است 30 درصد نقطه منفی هم داشته باشد؛ زیرا گل بی‌خار وجود ندارد. کسانی که با این فکر انتخاب می‌کنند که همسر آینده‌شان هیچ مشکلی نداشته باشد، با ورود به زندگی و دیدن مشکلات او دچار شوک می‌شوند و طبیعی است که خود را انسانی بازنده و ضرر دیده می‌بینند و از زندگی لذت نخواهند برد. در انتخاب همسر، افزون بر مقابله با آرمانگرایی، به جایگاه خود نیز توجه داشته باشید. امام علی )علیه‌السلام( فرمود: لابد للعاقل من أن ینظر فی شأنه. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 68، ص 281. . انسان عاقل چاره‌ای ندارد که جایگاه خود را ببیند. برای ازدواج باید کسی را برگزینید که هم‌شأنتان باشد و از جهت اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی، ظاهری و... برتری چشمگیری بر شما نداشته باشد؛ زیرا احتمال فراوانی دارد که پاسخ منفی بشنوید و احساس سرخوردگی کنید
عنوان سوال:

من در انتخاب همسر بسیار سخت‌گیرم. می‌خواهم بدانم در مسأله ازدواج تا چه حد باید سخت گرفت؟


پاسخ:

دقت در ازدواج و انتخاب همسر، بسیار خوب و مطلوب است.
امام صادق )علیه‌السلام( فرمود:
)در ازدواجت کمال دقت را به خرج ده و( ببین که وجودت را کجا می‌نهی و چه کسی را شریک مال و آگاه به اسرار و امانتت قرار می‌دهی. ) کلینی، کافی، ج 5، ص 323. .
ازدواج، مهم‌ترین اتفاق زندگی انسان است و به این دلیل اهمیت دارد که ثمره‌ی آن، وجود انسان خواهد بود.
مرحوم علامه جعفری رحمه‌الله می‌گوید:
برتراند راسل به من نوشت که چرا اسلام این همه به ازدواج اهمیت می‌دهد و این قدر در این زمینه احکام دارد. در پاسخ او نوشتم: مسأله انسان است و می‌خواهد از ازدواج انسان پدید آید؛ ) علی اکبر مظاهری، جوانان و انتخاب همسر، ص 7. .
پس در ازدواج بایددقت کنید. ازدواج مانند کنکور نیست که اگر یک بار موفق نشدید، سال‌های بعد هم بتوانید آن را تکرار کنید؛ اما باید مراقب باشید که دقت، به وسواس و آرمانگرایی تبدیل نشود.
کمال‌گرایی و رؤیاپردازی در ازدواج مطلوب نیست. برای انتخاب همسر، دنبال کسی که عالی و خوب مطلق باشد نگردید؛ زیرا جز خدا و معصومان )علیهم‌السلام( شخص دیگری خوب مطلق نیست؛ بلکه خوبی در دیگران نسبی است.
مهم این است که شخص مورد نظر شما 70 درصد ویژگی مثبت داشته باشد و ممکن است 30 درصد نقطه منفی هم داشته باشد؛ زیرا گل بی‌خار وجود ندارد. کسانی که با این فکر انتخاب می‌کنند که همسر آینده‌شان هیچ مشکلی نداشته باشد، با ورود به زندگی و دیدن مشکلات او دچار شوک می‌شوند و طبیعی است که خود را انسانی بازنده و ضرر دیده می‌بینند و از زندگی لذت نخواهند برد.
در انتخاب همسر، افزون بر مقابله با آرمانگرایی، به جایگاه خود نیز توجه داشته باشید.
امام علی )علیه‌السلام( فرمود:
لابد للعاقل من أن ینظر فی شأنه. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 68، ص 281. .
انسان عاقل چاره‌ای ندارد که جایگاه خود را ببیند.
برای ازدواج باید کسی را برگزینید که هم‌شأنتان باشد و از جهت اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی، ظاهری و... برتری چشمگیری بر شما نداشته باشد؛ زیرا احتمال فراوانی دارد که پاسخ منفی بشنوید و احساس سرخوردگی کنید





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین