انجام خدمت نظام وظیفه )سربازی( گذشته از این که خدمتی مقدس به شمار می‌رود، اگر انجام نشود، مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؛ به گونه‌ای که امکان استخدام در مؤسسه‌ها و اداره‌های دولتی و برخی مؤسسه‌ها و شرکت‌های وابسته به دولت و نقل انتقال هرگونه سند رسمی را با مشکل مواجه می‌سازد. گذشته از این، ممکن است شخص را به جهت وابستگی به همسر، از انجام این خدمت باز دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود در صورت آمادگی برای ازدواج از جهات دیگر، دست کم بعد از گذراندن دوره آموزشی یا مدتی پس از آن ازدواج کنید. با توجه به این که در این دوره، امکان امرار معاش نیست ) در مواردی مانند دانش‌آموز معلمان دانشسراهای تربیت معلم، با اتمام دروس متوسطه، به تدریس در دبستان‌ها مشغول می‌شوند یا کسانی که مقاطع تحصیلی عالی را گذرانده‌اند، در قالب تعهدهایی که همراه با انجام شغلشان انجام می‌دهند، خدمت نظام وظیفه را می‌گذرانند که مانعی برای ورود به زندگی مشترک هم نیست. می‌توان آن را با دوره عقد همراه ساخت و پس از اتمام آن، زندگی مشترک را آغاز کرد.
من هنوز خدمت نظام وظیفهام را انجام ندادهام. آیا برای ازدواج، انجام این خدمت لازم است؟
انجام خدمت نظام وظیفه )سربازی( گذشته از این که خدمتی مقدس به شمار میرود، اگر انجام نشود، مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؛ به گونهای که امکان استخدام در مؤسسهها و ادارههای دولتی و برخی مؤسسهها و شرکتهای وابسته به دولت و نقل انتقال هرگونه سند رسمی را با مشکل مواجه میسازد. گذشته از این، ممکن است شخص را به جهت وابستگی به همسر، از انجام این خدمت باز دارد؛ بنابراین توصیه میشود در صورت آمادگی برای ازدواج از جهات دیگر، دست کم بعد از گذراندن دوره آموزشی یا مدتی پس از آن ازدواج کنید.
با توجه به این که در این دوره، امکان امرار معاش نیست ) در مواردی مانند دانشآموز معلمان دانشسراهای تربیت معلم، با اتمام دروس متوسطه، به تدریس در دبستانها مشغول میشوند یا کسانی که مقاطع تحصیلی عالی را گذراندهاند، در قالب تعهدهایی که همراه با انجام شغلشان انجام میدهند، خدمت نظام وظیفه را میگذرانند که مانعی برای ورود به زندگی مشترک هم نیست. میتوان آن را با دوره عقد همراه ساخت و پس از اتمام آن، زندگی مشترک را آغاز کرد.
- [آیت الله اردبیلی] آیا سربازی (خدمت نظام وظیفه (اجباری)) در زمان صلح واجب کفایی هست؟
- [سایر] آیا سلاح هستهای برای حفظ نظام لازم نیست؟
- [سایر] آیا بنا ساختن نظام اجتماعی بر پایه حقوق بشر معاصر تنها راه تأمین عدالت، خدمت و محبت به انسانها و بهترین روش تسهیل ایمانورزی نیست؟
- [سایر] در هنگام غسل و وضو زیاد شک میکنم، وظیفهام چیست؟
- [سایر] در کارهای وضو بسیار شک میکنم، وظیفهام چیست؟
- [سایر] روزه مستحبی گرفتهام؛ دوستم خوراکی به من تعارف میکند، وظیفهام چیست؟
- [سایر] آیا تجویز ازدواج موقت، ترویج هوسرانی و مخالف حفظ نظام خانواده نیست؟
- [سایر] آیا تجویز ازدواج موقت، ترویج هوسرانی و مخالف حفظ نظام خانواده نیست؟
- [سایر] جنسی که به آن خمس تعلق گرفته فروختهام ؛ آیا میتوانم در پولی که به دست آوردهام، تصرف کنم؟ وظیفهام چیست؟
- [آیت الله مظاهری] بنده در تطهیر محل بول و غائط شک میکنم و خانواده من را وسواسی میدانند ، وظیفهام چیست؟
- [آیت الله مظاهری] معنای صله رحم این است که باید کاری نکند که وابستگان و خویشان را ناراحت کند و تا میتواند به آنها خدمت کند، ولی رفت و آمد با آنها مخصوصاً اگر موجب مزاحمت برای خود و آنها باشد لازم نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صحت مضاربه، صیغه عقد، لازم نیست، بلکه مضاربه معاطاتی نیز صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] در صحت مضاربه صیغه عقد لازم نیست بلکه به صورت معاطات نیز صحیح است.
- [آیت الله بهجت] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود؛ بلکه بچه ممیّز نیز میتواند برای خواندن صیغه وکیل شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در عقد ازدواج خواه دائم باشد یا موقت، خواندن صیغه لازم است و رضایت طرفین به تنهایی کافی نیست و صیغه عقد را طرفین یا وکیل آنها می توانند بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست صیغه صلح به عربی خوانده شود، بلکه با هر لفظی که بفهماند باهم صلح وسازش کردهاند، صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله سبحانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.