بله، امامان معصوم )علیهم‌السلام( برای اصل ازدواج فرموده‌اند که در قنوت نمازتان آیه )ربنا اتنا فی الدنیا حسنة و فی الآخرة حسنة( ) بقره )2(،201. را بخوانید؛ چرا که مقصود از حسنه در دنیا، همسر خوب و باایمان است. خواندن آیه )ربنا هب لنا من ازواجنا و ذریاتنا قرة أعین واجعلنا للمتقین اماما( ) فرقان )25(،24. نیز توصیه شده است. ) علی مشکینی، ازدواج در اسلام، ص 76 برای قبل از خواستگاری نیز اعمال و دعاهای مخصوصی وجود دارد.امام صادق )علیه‌السلام( فرموده است که پیش از خواستگاری، دو رکعت نماز به جای آر و پس از ستایش خدا، این دعا را بخوان: اللهم انی ارید اتزوج اللهم فقدرلی من النساء احسنهن خلقا و خلقا و اعفهن فرجا واحفظهن لی فی نفسها و مالی و اوسعهن رزقا و اعظمهن برکة و قیض لی منها ولدا طیبا تجعله لی خلفا صالحا فی حیاتی و بعد موتی. ) علامه مجلسی، بحار الانوار، ج 100، ص 263؛ نیز 268 و 234 پروردگارا! من می‌خواهم ازدواج کنم. خدایا! از بانوان کسی را نصیبم فرما که به لحاظ چهره و اخلاق نیکوترین، و از نظر عفت، پاکدامن‌ترین و از این لحاظ که خودش و دارایی‌ام را برایم حفظ کند، بهترین، و خوش روزی‌ترین و بابرکت‌ترین باشد و از او برای من، فرزندی پاک مقدر فرما تا او را در زندگی و پس از مرگم، بازمانده‌ای صالح قرار دهد.
بله، امامان معصوم )علیهمالسلام( برای اصل ازدواج فرمودهاند که در قنوت نمازتان آیه )ربنا اتنا فی الدنیا حسنة و فی الآخرة حسنة( ) بقره )2(،201. را بخوانید؛ چرا که مقصود از حسنه در دنیا، همسر خوب و باایمان است.
خواندن آیه )ربنا هب لنا من ازواجنا و ذریاتنا قرة أعین واجعلنا للمتقین اماما( ) فرقان )25(،24. نیز توصیه شده است. ) علی مشکینی، ازدواج در اسلام، ص 76
برای قبل از خواستگاری نیز اعمال و دعاهای مخصوصی وجود دارد.امام صادق )علیهالسلام( فرموده است که پیش از خواستگاری، دو رکعت نماز به جای آر و پس از ستایش خدا، این دعا را بخوان: اللهم انی ارید اتزوج اللهم فقدرلی من النساء احسنهن خلقا و خلقا و اعفهن فرجا واحفظهن لی فی نفسها و مالی و اوسعهن رزقا و اعظمهن برکة و قیض لی منها ولدا طیبا تجعله لی خلفا صالحا فی حیاتی و بعد موتی. ) علامه مجلسی، بحار الانوار، ج 100، ص 263؛ نیز 268 و 234
پروردگارا! من میخواهم ازدواج کنم. خدایا! از بانوان کسی را نصیبم فرما که به لحاظ چهره و اخلاق نیکوترین، و از نظر عفت، پاکدامنترین و از این لحاظ که خودش و داراییام را برایم حفظ کند، بهترین، و خوش روزیترین و بابرکتترین باشد و از او برای من، فرزندی پاک مقدر فرما تا او را در زندگی و پس از مرگم، بازماندهای صالح قرار دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هنگام ذبح عقیقه دعای خاصی وارد شده، بفرمایید.
- [سایر] آیا جلسه خواستگاری آداب خاصی دارد؟ چه نکاتی خوب است در آن رعایت شود؟
- [سایر] اگر انسان قبل از چهلمین روز خواندن دعای عهد ( یا هر دعایی که باید در دفعات معینی خوانده شود) بمیرد، چه می شود؟ آیا خواندن بیش از 40 روز دعای عهد اثر خاصی دارد؟
- [سایر] ترجمه وانت الوجوه للحی القیوم وقد خاب من حمل ظلما وهو مومنون ولا یخاف ظلما ولا هزما چه میباشد وایه قرانی میباشد یامربوط به دعای خاصی میباشد
- [سایر] همکلاسیام را برای ازدواج مناسب دیدهام و میخواهم از او در دانشکده خواستگاری کنم. آیا اینگونه خواستگاری کردن اشکالی دارد؟
- [سایر] آیا ازدواج نکردن حضرت عیسی دلیل خاصی داشته؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا برای عاریه باید صیغه ی خاصی خوانده شود؟
- [سایر] خواستگاری و مراسم ازدواج را چگونه باید برگزار کرد؟
- [سایر] آیا ازدواج نکردن حضرت عیسی دلیل خاصی داشته؟
- [سایر] صیغه نذر چیست و آیا جمله خاصی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] در هبه صیغه خاصّی لازم نیست و اگر هبه کننده مال خود را به قصد هبه به کسی بدهد و او هم به همین قصد بپذیرد، صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] خواستگاری و وعده ازدواج ایجاد محرمیّت یا زناشویی نمیکند، اگرچه مهریهای که برای زمان عقد تعیین شده است از پیش پرداخت شده باشد؛ بنابر این هر یک از زن و مرد قبل از عقد ازدواج میتوانند از آن منصرف شوند و طرف دیگر نمیتواند او را مجبور به ازدواج کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست جزئیات و خصوصیات عملی که نذر کرده مطلوب باشد، همین اندازه که اصل آن شرعاً مطلوب باشد کافی است، مثلا اگر نذر کند شب اوّل هر ماه نماز شب بخواند صحیح است و باید به آن عمل کند، یا اگر نذر کند در محل خاصّی فقراء را اطعام نماید باید مطابق آن عمل نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست جزئیات و خصوصیات عملی که نذر کرده مطلوب باشد، همین اندازه که اصل آن شرعاً مطلوب باشد کافی است، مثلاً اگر نذر کند شب اول هر ماه نماز شب بخواند صحیح است و باید به آن عمل کند، یا اگر نذر کند در محل خاصی فقرا را اطعام نماید باید مطابق آن عمل نماید.
- [آیت الله اردبیلی] در رهن لازم نیست صیغه خاصی بخوانند و همین قدر که بدهکار مال خود را به قصد گرو، به طلبکار بدهد و طلبکار هم به همین قصد بگیرد، رهن صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] از هر زنی بجز زنانی که ازدواج با آنان حرام است و در مسائل آینده بیان خواهد شد و زنانی که در عدّه هستند یا در حال احرامند، میتوان خواستگاری نمود.
- [آیت الله جوادی آملی] .در صورت ادای دو کلمه (االله اکبر ) به عربی صحیح، اتصال آن به دعای قبل یا ذ کر و دعای بعد جایز است , هرچند احتیاط در ترک اتصال آن به سابق و لاحق است.
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که عقد دائمی شده نباید ندون اجازة شوهر از خانه بیرون رود وباید خود را برای هر کامیابی جنسی که او می خواهد تسلیم نماید وبدون عذر شرعی از نزدیکی او جلوگیری نکند واگر در اینها از شوهر اطاعت کند ، تهیّة غذا ولباس ومنزل او ولوازم دیگری که در کُتُب دیگر تفصیلاً ذکر شده بر شوهر واجب است واگر تهیّه نکند چه توانائی داشته با شد ، مدیون زن است .
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه خریدار یا فروشنده را به معامله مجبور کنند , به صورتی که وی در اصل عقد، قصد جدّی به داد و ستد کرد , ولی راضی نبود و پس از آن ابراز رضایت نمود، آن داد و ستد صحیح است و نیازی به عقد جدید نیست و اگر وی در اصل مع امله قصد جدّی نداشت و فقط با زبان یا فعل , بدون قصد, کاری را انجام داد، اظهار رضایت بعدی کافی نیست , بلکه باید عقد قولی (صیغه) یا فعلی (معاطات) برقرار شود.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نقطه خاصی از مسجد را برای اعتکاف در نظر بگیرد، اعتکاف در آن نقطه واجب نمی شود. مگر این که آن نقطه از مسجد از فضیلت خاصی برخوردار باشد، در این صورت باید به نیّت خود، جامه عمل بپوشاند.