هم‌کلاسی‌ام را برای ازدواج مناسب دیده‌ام و می‌خواهم از او در دانشکده خواستگاری کنم. آیا این‌گونه خواستگاری کردن اشکالی دارد؟
خواستگاری کردن، مانند بسیاری از کارهای دیگر )رفتن به مسجد، زیارتگاه، مهمانی، کلاس درس و...( آدابی دارد. این‌گونه خواستگاری کردن از دختر، پسندیده نیست زیرا 1. به شأن و جایگاه والای او لطمه می‌زند؛ 2. آشکار شدن آن در محیط دانشگاه، ممکن است سبب ایجاد بدبینی و تهمت به شما و به ویژه دختر شود و افرادی گمان کنند که رابطه‌ای قبلی در کار بوده و باعث آبروریزی و از دست رفتن فرصت‌های ازدواج برای هر دوی شما به ویژه دختر شود؛ 3. دختر پرهیزکار، به طور طبیعی در مقابل این‌گونه خواستگاری کردن،برخورد مناسبی نخواهد داشت و پاسخ منفی محکم و تحکم‌آمیز او ممکن است باعث لطمه روحی و احساس حقارت شما شود؛ 4. امکان پاسخ مثبت یا منفی برای دختر وجود ندارد؛ زیرا براساس ظاهر شما و شناخت سطحی نمی‌تواند پاسخ دهد و پاسخ مثبت یا منفی به خواستگار، باید پس از گذراندن فرایند خواستگاری صورت گیرد؛ بنابراین اگر آمادگی ازدواج دارید، تحقیقی مختصر درباره او انجام دهید و اگر شرایط اولیه همتایی را داشتید، به طور رسمی و از طریق خانواده خود به خواستگاری بروید. برخی از آقایان، در محیط کار یا تحصیل از خانم‌ها خواستگاری می‌کنند؛ در حالی که قصدشان ازدواج نیست. به خانم‌های محترم توصیه می‌شود که بکوشند در محیط کار یا تحصیل به گونه‌ای برخورد کنند که طمع طمع‌ورزان و هوس‌بازان از بین برود. خنده‌های خلاف شأن یک خانم، نگاه‌های معنادار، چشم و ابرو آمدن، نازک و کش‌دار و با کرشمه حرف زدن، هوس‌بازان را تحریک می‌کند تا به سمت آنان بیایند و به بهانه‌ی خواستگاری برای ازدواج، سوءاستفاده کنند. براساس آموزه‌های دینی، با ناز و کرشمه سخن گفتن زن، بیماردلان را به طمع می‌اندازد؛ به همین دلیل خداوند در قرآن کریم، بانوان را از این‌گونه سخن گفتن نهی می‌فرماید: فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض...؛ ) احزاب)33(،32. . البته خواستگاری هر کسی را نمی‌توان برای سوءاستفاده پنداشت. ممکن است همکاران یا همکلاسی‌هایی که شرایط اولیه را دارند، به واقع به قصد ازدواج، از خانمی خواستگاری کنند. برای این‌که بفهمید این‌گونه خواستگاران در سخن خود صداقت دارند، بهترین برخورد این است که با احترام و مؤدبانه و بدون تشر و قشقرق ) در صورتی برخورد قاطعانه و همراه با تشر شما توصیه می‌شود که طرف را می‌شناسید و می‌دانید که شخص هوس‌بازی است و هدفی جز سوءاستفاده از شما را ندارد که در این صورت، باید با قاطعیت امیدش را قطع کنید؛ و گرنه ممکن است با مزاحمت‌های بعدی، آبروی شما را در معرض خطر جدی قرار دهد. بگویید: هر کاری آدابی دارد و مقصودتان این است که اگر قصد ازدواج دارید، با خانواده خود تشریف بیاورید. مطمئن باشید کسی که قصد سوء داشته باشد، چنین اقدامی نخواهد کرد. برخی خواستگاران اصرار دارند تا قبل از خواستگاری رسمی، مدتی را با آن‌ها ارتباط برقرار کنید تا همدیگر را بهتر بشناسید. پذیرش این پیشنهاد از طرف شما )حتی با اطلاع خانواده(، مشکلات بسیاری را برایتان پدید می‌آورد و خطر فراوانی دارد )ر.ک: ص 43-41(؛ پس مراقب خود باشید و مغلوب اصرار و وسوسه‌های آنان نشوید.
عنوان سوال:

هم‌کلاسی‌ام را برای ازدواج مناسب دیده‌ام و می‌خواهم از او در دانشکده خواستگاری کنم. آیا این‌گونه خواستگاری کردن اشکالی دارد؟


پاسخ:

خواستگاری کردن، مانند بسیاری از کارهای دیگر )رفتن به مسجد، زیارتگاه، مهمانی، کلاس درس و...( آدابی دارد.
این‌گونه خواستگاری کردن از دختر، پسندیده نیست زیرا
1. به شأن و جایگاه والای او لطمه می‌زند؛ 2. آشکار شدن آن در محیط دانشگاه، ممکن است سبب ایجاد بدبینی و تهمت به شما و به ویژه دختر شود و افرادی گمان کنند که رابطه‌ای قبلی در کار بوده و باعث آبروریزی و از دست رفتن فرصت‌های ازدواج برای هر دوی شما به ویژه دختر شود؛ 3. دختر پرهیزکار، به طور طبیعی در مقابل این‌گونه خواستگاری کردن،برخورد مناسبی نخواهد داشت و پاسخ منفی محکم و تحکم‌آمیز او ممکن است باعث لطمه روحی و احساس حقارت شما شود؛ 4. امکان پاسخ مثبت یا منفی برای دختر وجود ندارد؛ زیرا براساس ظاهر شما و شناخت سطحی نمی‌تواند پاسخ دهد و پاسخ مثبت یا منفی به خواستگار، باید پس از گذراندن فرایند خواستگاری صورت گیرد؛ بنابراین اگر آمادگی ازدواج دارید، تحقیقی مختصر درباره او انجام دهید و اگر شرایط اولیه همتایی را داشتید، به طور رسمی و از طریق خانواده خود به خواستگاری بروید.
برخی از آقایان، در محیط کار یا تحصیل از خانم‌ها خواستگاری می‌کنند؛ در حالی که قصدشان ازدواج نیست. به خانم‌های محترم توصیه می‌شود که بکوشند در محیط کار یا تحصیل به گونه‌ای برخورد کنند که طمع طمع‌ورزان و هوس‌بازان از بین برود.
خنده‌های خلاف شأن یک خانم، نگاه‌های معنادار، چشم و ابرو آمدن، نازک و کش‌دار و با کرشمه حرف زدن، هوس‌بازان را تحریک می‌کند تا به سمت آنان بیایند و به بهانه‌ی خواستگاری برای ازدواج، سوءاستفاده کنند.
براساس آموزه‌های دینی، با ناز و کرشمه سخن گفتن زن، بیماردلان را به طمع می‌اندازد؛ به همین دلیل خداوند در قرآن کریم، بانوان را از این‌گونه سخن گفتن نهی می‌فرماید:
فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض...؛ ) احزاب)33(،32. .
البته خواستگاری هر کسی را نمی‌توان برای سوءاستفاده پنداشت. ممکن است همکاران یا همکلاسی‌هایی که شرایط اولیه را دارند، به واقع به قصد ازدواج، از خانمی خواستگاری کنند. برای این‌که بفهمید این‌گونه خواستگاران در سخن خود صداقت دارند، بهترین برخورد این است که با احترام و مؤدبانه و بدون تشر و قشقرق ) در صورتی برخورد قاطعانه و همراه با تشر شما توصیه می‌شود که طرف را می‌شناسید و می‌دانید که شخص هوس‌بازی است و هدفی جز سوءاستفاده از شما را ندارد که در این صورت، باید با قاطعیت امیدش را قطع کنید؛ و گرنه ممکن است با مزاحمت‌های بعدی، آبروی شما را در معرض خطر جدی قرار دهد. بگویید: هر کاری آدابی دارد و مقصودتان این است که اگر قصد ازدواج دارید، با خانواده خود تشریف بیاورید.
مطمئن باشید کسی که قصد سوء داشته باشد، چنین اقدامی نخواهد کرد. برخی خواستگاران اصرار دارند تا قبل از خواستگاری رسمی، مدتی را با آن‌ها ارتباط برقرار کنید تا همدیگر را بهتر بشناسید. پذیرش این پیشنهاد از طرف شما )حتی با اطلاع خانواده(، مشکلات بسیاری را برایتان پدید می‌آورد و خطر فراوانی دارد )ر.ک: ص 43-41(؛ پس مراقب خود باشید و مغلوب اصرار و وسوسه‌های آنان نشوید.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین