ممکن است کمرو باشد )ر.ک: ص 67 و 68( و احتمال دارد که خواستگاری بر او تحمیل شده باشد؛ به ویژه اگر در جمع به او اجازه صحبت نمی‌دهند. در این صورت حتما با پرسش‌های روشن و پیاپی اطمینان یابید که با پای خود و با رضایت کامل آمده است. احتمال دیگر این است که شما را از نظر ظاهر نپسندیده و انگیزه‌ای برای گفت‌وگو ندارد و نمی‌تواند با این مسأله کنار بیاید. گاهی شخص در جلسه اول گفت‌وگو، مطالب و سؤالاتی را مطرح و در جلسات بعدی سکوت می‌کند. این نشان می‌دهد که همان سؤال‌های اصلی و کلیدی جلسه اول برایش مهم بوده و سؤالات بعدی اهمیتی ندارد؛ زیرا در خود قدرت انطباق می‌بیند و می‌داند که با وجود وجوه مشترک در مسائل اصلی، با بقیه اختلافات می‌تواند کنار بیاید و خود را وفق دهد. در صورتی که خواسته‌های شما را بدون چون و چرا می‌پذیرد، احتمال عاشق و کر و کور شدن وی وجود دارد؛ زیرا امکان ندارد دو نفر با دو ژن و وراثت متفاوت، دو محیط و دو تربیت گوناگون، در همه مسائل تفاهم داشته باشند؛ حتی دو خواهر یا دو برادر نیز با وجود اشتراک در محیط و تربیت، با هم تفاهم کامل ندارند. اگر به فرض در همه مسائل تفاهم دارید، باز هم مقداری چون و چرا به ویژه از طرف دختر لازم است. بهتر است که پسر، خیلی راحت و سهل به دختر نرسد تا قدر او را بیشتر بداند.
خواستگاری دارم که سؤالی مطرح نمیکند و در برابر پرسشهای من نیز ساکت مینشیند. آیا مشکلی وجود دارد؟
ممکن است کمرو باشد )ر.ک: ص 67 و 68( و احتمال دارد که خواستگاری بر او تحمیل شده باشد؛ به ویژه اگر در جمع به او اجازه صحبت نمیدهند. در این صورت حتما با پرسشهای روشن و پیاپی اطمینان یابید که با پای خود و با رضایت کامل آمده است.
احتمال دیگر این است که شما را از نظر ظاهر نپسندیده و انگیزهای برای گفتوگو ندارد و نمیتواند با این مسأله کنار بیاید.
گاهی شخص در جلسه اول گفتوگو، مطالب و سؤالاتی را مطرح و در جلسات بعدی سکوت میکند. این نشان میدهد که همان سؤالهای اصلی و کلیدی جلسه اول برایش مهم بوده و سؤالات بعدی اهمیتی ندارد؛ زیرا در خود قدرت انطباق میبیند و میداند که با وجود وجوه مشترک در مسائل اصلی، با بقیه اختلافات میتواند کنار بیاید و خود را وفق دهد.
در صورتی که خواستههای شما را بدون چون و چرا میپذیرد، احتمال عاشق و کر و کور شدن وی وجود دارد؛ زیرا امکان ندارد دو نفر با دو ژن و وراثت متفاوت، دو محیط و دو تربیت گوناگون، در همه مسائل تفاهم داشته باشند؛ حتی دو خواهر یا دو برادر نیز با وجود اشتراک در محیط و تربیت، با هم تفاهم کامل ندارند. اگر به فرض در همه مسائل تفاهم دارید، باز هم مقداری چون و چرا به ویژه از طرف دختر لازم است. بهتر است که پسر، خیلی راحت و سهل به دختر نرسد تا قدر او را بیشتر بداند.
- [سایر] در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سوالاتی مطرح شود؟
- [سایر] در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سوالاتی مطرح شود ؟
- [سایر] در جلسه دوم خواستگاری چه سوالاتی باید مطرح شود ؟
- [سایر] در زمان خواستگاری چه سوالاتی مطرح شود؟ در چه زمینه هایی باشد؟
- [سایر] با عرض سلام و ادب سوالی از خدمتتون داشتم.در صورتیکه بعد از جلسات خواستگاری به این نتیجه برسیم که فرد مقالب شرایط ازدواج را از لحاظ ما دارد و میتوانیم زندگی خوبی با هم داشته باشیم آیا باز هم نیاز به جلسات مشاوره پیش از ازدواج هست؟ در این جلسات آیا همان سوالات متداول جلسات خواستگاری مطرح میشود یا خیر؟ اگر ممکنه در مورد این مشاوره ها توضیح مبسوطی ارائه فرمائید؟ با تهیات
- [سایر] خواستگاری در محیطی مثل محیط دانشگاه چگونه باید باشد و بزرگتر بودن دختر از پسر چه مشکلی بوجود می آورد؟
- [سایر] آیا در گفتگوهای هنگام خواستگاری باید کارهای اشتباه خود مانند رابطه های با نامحرم قبل از ازدواج را مطرح کرد؟
- [سایر] هر وقت خواستگاری برایم میآید، اضطراب شدیدی تمام وجودم را فرامیگیرد؛ به گونهای که گمان میکند مشکلی دارم. چه کنم؟
- [سایر] در مراسم خواستگاری برای شناخت کامل شخص مقابل سوالات مهم و اساسی که باید مطرح شود چیست ؟
- [سایر] آیا لازم است جلسات گفتوگوی خواستگاری به جلسه سوم هم کشیده شود؟ در این صورت چه سؤالهایی راباید مطرح کرد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بر اثر بروز مشکلی مستأجر نتوانست - حتّی با اجاره دادن به دیگری - از مورد اجاره استفاده ببرد، چنانچه مشکل، مشکلی عمومی باشد معلوم میشود اجاره از اوّل باطل بوده است؛ مثلاً اگر ماشینی را برای حمل کالا در منطقهای اجاره کردند و در مدت اجاره جنگ یا سیل مانع تردّد در آن منطقه شد، این اجاره باطل است و اگر مشکل، مشکل خاص مستأجر باشد، پس چنانچه استفاده از مورد اجاره برای او - ولو با اجاره دادن - ممکن نبود یا در وضعیتی قرار گرفت که چنین استفادهای از نظر شرعی برای او حرام بود، در این دو صورت نیز اجاره باطل است و اگر این مشکل - عمومی یا خصوصی - تنها نسبت به قسمتی از زمان اجاره پیش آمد، اجاره نسبت به آن مقدار باطل بوده و نسبت به بقیه آن مستأجر اختیار فسخ دارد و در غیر این موارد بروز مشکل اجاره را باطل نمیکند.
- [آیت الله اردبیلی] زکات از واجبات بزرگ الهی است که در قرآن و روایات در کنار نماز و اعتقاد به آخرت قرار گرفته است و هدف از آن تأمین اجتماعی، تعدیل ثروت، تأمین زندگی فقرا، ایجاد تسهیلات و منافع عمومی و دینی و جذب غیر مسلمانان به اسلام است و یقینا اگر ثروتمندان زکات اموال خویش را بپردازند، فقر از جامعه اسلامی رخت برمیبندد. امام صادق علیهالسلام میفرماید: (همانا خداوند عزّوجلّ در اموال ثروتمندان برای فقرا به اندازه کفایت آنان واجب فرموده است و اگر میدانست آن مقدار کفایت نمیکند، هر آینه بر آن میافزود. آنچه بر سر فقرا آمده است به سبب کاستی الهی نیست، بلکه به علّت منع حقوق آنان از سوی کسانی است که حقوق فقرا را ادا نمیکنند و به درستی اگر مردم حقوق مستمندان را ادا میکردند، آنان در رفاه زندگی میکردند.)(1) با برچیده شدن فقر از جامعه، امنیت اجتماعی نیز حاکم میگردد؛ علی علیهالسلام میفرماید: (اموال خویش را با زکات پاسداری کنید.)(2) پرداختن زکات موجب رهایی از عذاب الهی(3) و حافظ جان و مال است و خداوند عزّوجلّ میفرماید: (هر آنچه را در راه خداوند انفاق میکنید خداوند به شما باز میگرداند و او بهترین روزی دهندگان است.)(4) نماز با پرداختن زکات است که به ثمر مینشیند چنانکه در روایت آمده است: (آن کسی که نماز به پایدارد و زکات نپردازد =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 1 از (أبواب ما تجب فیه الزکاة)،ح2،ج9،ص10. 2 نهج البلاغه، صبحی صالح، حکمت 146. 3 (آنان را که طلا و نقره گنجینه میکنند و آن را در راه خداوند انفاق نمیکنند، به عذاب دردناک بشارت ده.)، توبه(9):34. 4 سبأ(34):39. گویا نماز نخوانده است.)(1)