ج: 1. به نقش الگویی خود توجه داشته باشید؛ پس اگر خودتان لوازم کارتان را پس از اتمام کار در جای خودشان قرار نمی‌دهید؛ این رفتار را اصلاح کنید. 2. اسباب‌بازی‌های او را هر از چند گاهی تصفیه کنید. احتمالا همین الان داخل کمد یا سبد اسباب‌بازی او تکه‌هایی از یک لگوی کهنه یا اسباب‌بازی‌هایی که خراب شده و دیگر مورد توجه او نیستند، وجود دارد. او برای هر بار بازی، سبدی پر از اسباب‌بازی را خالی می‌کند که شاید به نیمی از آن‌ها نیاز نداشته باشد. 3. پس از تصفیه اسباب‌بازی‌ها، قسمتی از اسباب‌بازی‌های سالم و قابل استفاده را نزد خود نگه دارید و آن‌ها را با اسباب‌بازی‌های دیگری که در دسترس او هستند، معاوضه کنید (ر. ک: ص 40 و 41). 4. ریخت و پاش‌های او را هرگز پشت سرش جمع نکنید. اگر اتاقش همیشه تمیز باشد، متوجه نامطلوب بودن بی‌نظمی نخواهد شد. 5. سعی کنید به صورت اشتراکی (با کمک شما و او) اسباب‌بازی‌هایش را جمع کنید، و این خواسته را با مهربانی ولی قاطعانه (و نه تحکم‌آمیز) به او بگویید. انتظار نداشته باشید که همه ریخت و پاش‌هایش را خود به تنهایی جمع کند. به مرور و با افزایش سن، میزان مشارکت او را بیشتر کنید تا جایی که بتواند به تنهایی ریخت و پاش‌هایش را جمع کند و منظم باشد. در مورد نوپایان می‌توانید جمع کردن اشتراکی را با خواندن شعر همراه کنید که خود این رفتار نیز برای آنان نوعی بازی و جذاب است. 6. امکان جمع‌آوری راحت و آسان را برایش فراهم کنید به این معنا که اگر کمد اسباب‌بازی دارد، طبقه‌ای برای اسباب‌بازی‌های بزرگ، و سطل‌هایی آویزان را برای اسباب‌بازی‌های کوچک در نظر بگیرید. 7. در صورتی که به خواسته شما (نظم اشتراکی) تن نداد می‌توانید از روش محرومیت استفاده کنید (محرومیت موردی از آنچه دوست دارد که می‌تواند محرومیت از همان اسباب‌بازی دلخواه او باشد). 8. او را از خطرهای احتمالی ریخت و پاش بودن اسباب‌بازی‌ها آگاه سازید و به او بگویید که ممکن است تکه‌ای از اسباب‌بازی‌های ریز و تیز به پا یا قسمتی از بدن اعضای خانواده آسیب برساند. 9. در صورت همکاری با شما، از تحسین و تشویق او غفلت نکنید.
فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
ج: 1. به نقش الگویی خود توجه داشته باشید؛ پس اگر خودتان لوازم کارتان را پس از اتمام کار در جای خودشان قرار نمیدهید؛ این رفتار را اصلاح کنید.
2. اسباببازیهای او را هر از چند گاهی تصفیه کنید. احتمالا همین الان داخل کمد یا سبد اسباببازی او تکههایی از یک لگوی کهنه یا اسباببازیهایی که خراب شده و دیگر مورد توجه او نیستند، وجود دارد.
او برای هر بار بازی، سبدی پر از اسباببازی را خالی میکند که شاید به نیمی از آنها نیاز نداشته باشد.
3. پس از تصفیه اسباببازیها، قسمتی از اسباببازیهای سالم و قابل استفاده را نزد خود نگه دارید و آنها را با اسباببازیهای دیگری که در دسترس او هستند، معاوضه کنید (ر. ک: ص 40 و 41).
4. ریخت و پاشهای او را هرگز پشت سرش جمع نکنید. اگر اتاقش همیشه تمیز باشد، متوجه نامطلوب بودن بینظمی نخواهد شد.
5. سعی کنید به صورت اشتراکی (با کمک شما و او) اسباببازیهایش را جمع کنید، و این خواسته را با مهربانی ولی قاطعانه (و نه تحکمآمیز) به او بگویید. انتظار نداشته باشید که همه ریخت و پاشهایش را خود به تنهایی جمع کند. به مرور و با افزایش سن، میزان مشارکت او را بیشتر کنید تا جایی که بتواند به تنهایی ریخت و پاشهایش را جمع کند و منظم باشد.
در مورد نوپایان میتوانید جمع کردن اشتراکی را با خواندن شعر همراه کنید که خود این رفتار نیز برای آنان نوعی بازی و جذاب است.
6. امکان جمعآوری راحت و آسان را برایش فراهم کنید به این معنا که اگر کمد اسباببازی دارد، طبقهای برای اسباببازیهای بزرگ، و سطلهایی آویزان را برای اسباببازیهای کوچک در نظر بگیرید.
7. در صورتی که به خواسته شما (نظم اشتراکی) تن نداد میتوانید از روش محرومیت استفاده کنید (محرومیت موردی از آنچه دوست دارد که میتواند محرومیت از همان اسباببازی دلخواه او باشد).
8. او را از خطرهای احتمالی ریخت و پاش بودن اسباببازیها آگاه سازید و به او بگویید که ممکن است تکهای از اسباببازیهای ریز و تیز به پا یا قسمتی از بدن اعضای خانواده آسیب برساند.
9. در صورت همکاری با شما، از تحسین و تشویق او غفلت نکنید.
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] فرزند 2 سالهام اسباببازیهایش را به همسالان خود نمیدهد. علت چیست و آیا میشود این روحیه را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 2 سالهام اسباببازیهایش را به همسالان خود نمیدهد. علت چیست و آیا میشود این روحیه را از بین برد؟
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] برای فرزند 5 سالهام چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام علاقه فراوانی به نقاشی دارد. برای شکوفایی استعداد او چه کنم؟
- [سایر] فرزند 5 ساله ام صبحانه نمیخورد. از چه راهکارهایی میتوانم او را به صبحانه خوردن وا دارم؟
- [سایر] فرزند 5 ساله ام صبحانه نمی خورد. از چه راهکارهایی می توانم او را به صبحانه خوردن وا دارم؟
- [سایر] فرزند 6 سالهام در بازی با همسالان و گاهی هنگام بازی با پدرش تقلب میکند. او را چگونه متوجه کنم که رفتارش درست نیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] فرو بردن آب دهان، اگرچه به واسطه خیال کردن ترشی ومانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله مظاهری] فرو بردن آب دهان گرچه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله بروجردی] فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطهی خیال کردنِ ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن آب دهان، اگرچه به واسطه تصوّر کردن مزه ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فرو بردن آب دهان؛ اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطه خیالکردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله سیستانی] فرو بردن آب دهان، اگرچه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله خوئی] فرو بردن آب دهان، اگرچه بواسط خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله سیستانی] اگر در عقد شرکت شرط کنند کسی که کار میکند ، یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند ، یا کار او با اهمیت تر از کار دیگری است بیشتر منفعت ببرد ، باید آنچه را شرط کردهاند به او بدهند . و همچنین اگر شرط کنند کسی که کار نمیکند ، یا بیشتر کار نمیکند ، یا کار او با اهمیتتر از کار دیگری نیست ، بیشتر منفعت ببرد ، باز هم شرط صحیح است ، و باید آنچه شرط کردهاند به او بدهند .
- [آیت الله خوئی] اگر در عقد شرکت شرط کنند کسی که کار میکند یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند بیشتر منفعت ببرد، باید آنچه را شرط کردهاند به او بدهند ولی اگر شرط کنند کسی که کار نمیکند، یا بیشتر کار نمیکند بیشتر منفعت ببرد، شرط باطل است اگرچه اظهر این است که شرکت آنان صحیح است و به نسبت مال منفعت بین آنها تقسیم میشود.