ج: این رفتار او ممکن است به جهت دلزدگی از اسباب‌بازی‌ها باشد. اگر در خرید اسباب‌بازی زیاده‌روی می‌کنید، از میزان آن بکاهید. کودکانی که اسباب‌بازی فراوانی در اطراف خود می‌بینند، به اشباع می‌رسند و دیگر از آن‌ها لذت نمی‌برند. اسباب‌بازی‌های موجود را هم به طور کامل در اختیارش قرار ندهید. اسباب‌بازی‌ها را تقسیم کرده، تعدای را در اختیارش بگذارید و تعدادی را پیش خود نگه دارید. می‌توانید به فرزندتان بگویید که مثلا شما فروشنده مغازه اسباب‌بازی هستید و او می‌تواند پس از مدتی، اسباب‌بازی‌هایش را با اسباب‌بازی‌های موجود در مغازه به صورت معامله پایاپای عوض کند. حبس و نگهداری برخی اسباب‌بازی‌های قدیم که مدت زیادی در اختیار او بوده، جذابیت اولیه‌اش را برای فرزندتان بر می‌گرداند. علت دیگر بی‌توجهی فرزند به اسباب‌بازی‌ها ممکن است این باشد که اسباب‌بازی، خوب و جالب است؛ اما بازی با آن در توان او نیست؛ یعنی با سن او تناسب ندارد؛ پس در خرید اسباب‌بازی به این نکته (تناسب با سن) نیز توجه کنید. گاهی فرزند ما برای بازی با برخی اسباب‌بازی‌ها به کمک ما نیاز دارد؛ پس بر بازی او نظارت کنید تا هنگام نیاز از راهنمایی شما بهره‌مند شود. دلیل ور رفتن او با وسایل منزل (رادیو، تلفن، دستگاه کنترل از راه دور و...)، افزون بر بی‌رغبتی‌اش به اسباب‌بازی‌ها، ممکن است نهی بیش از حد شما در دست زدن به این گونه وسایل باشد. یادتان باشد که انسان بر آنچه منع می‌شود، حریص‌تر خواهد شد (الانسان حریص علی ما منع)؛ **زیرنویس=تفسیر شریف لاهیجی، ج 1، ص 292.@ پس اگر ور رفتن با این وسایل، ضرر جدی به آن‌ها نمی‌زند، اجازه دهید در حضور و با نظارت خودتان، کنجکاوی‌اش را ارضا کند.
پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
ج: این رفتار او ممکن است به جهت دلزدگی از اسباببازیها باشد. اگر در خرید اسباببازی زیادهروی میکنید، از میزان آن بکاهید. کودکانی که اسباببازی فراوانی در اطراف خود میبینند، به اشباع میرسند و دیگر از آنها لذت نمیبرند.
اسباببازیهای موجود را هم به طور کامل در اختیارش قرار ندهید. اسباببازیها را تقسیم کرده، تعدای را در اختیارش بگذارید و تعدادی را پیش خود نگه دارید. میتوانید به فرزندتان بگویید که مثلا شما فروشنده مغازه اسباببازی هستید و او میتواند پس از مدتی، اسباببازیهایش را با اسباببازیهای موجود در مغازه به صورت معامله پایاپای عوض کند.
حبس و نگهداری برخی اسباببازیهای قدیم که مدت زیادی در اختیار او بوده، جذابیت اولیهاش را برای فرزندتان بر میگرداند.
علت دیگر بیتوجهی فرزند به اسباببازیها ممکن است این باشد که اسباببازی، خوب و جالب است؛ اما بازی با آن در توان او نیست؛ یعنی با سن او تناسب ندارد؛ پس در خرید اسباببازی به این نکته (تناسب با سن) نیز توجه کنید.
گاهی فرزند ما برای بازی با برخی اسباببازیها به کمک ما نیاز دارد؛ پس بر بازی او نظارت کنید تا هنگام نیاز از راهنمایی شما بهرهمند شود.
دلیل ور رفتن او با وسایل منزل (رادیو، تلفن، دستگاه کنترل از راه دور و...)، افزون بر بیرغبتیاش به اسباببازیها، ممکن است نهی بیش از حد شما در دست زدن به این گونه وسایل باشد. یادتان باشد که انسان بر آنچه منع میشود، حریصتر خواهد شد (الانسان حریص علی ما منع)؛ **زیرنویس=تفسیر شریف لاهیجی، ج 1، ص 292.@ پس اگر ور رفتن با این وسایل، ضرر جدی به آنها نمیزند، اجازه دهید در حضور و با نظارت خودتان، کنجکاویاش را ارضا کند.
- [سایر] پسر 3 سالهام با اسباببازیهایش کمتر بازی میکند و بیشتر با وسایل منزل ور میرود. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] همسرم دائم با پسر 3 سالهام بازیهای ترسناک میکند و در بازی، نقش موجودات وحشتناک را به عهده میگیرد. آیا پیامد منفی نخواهد داشت؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] پسر 7 ساله ام وسایل منزل و اسباب بازی هایش را خراب می کند. با این رفتار او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 7 ساله ام وسایل منزل و اسباب بازی هایش را خراب می کند. با این رفتار او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 5 / 3 سالهام گاهی در مکانهای نامناسبی مانند دیوار خانه ادرار میکند. علت این رفتار او چیست و چگونه با این مشکل مواجه شوم؟
- [سایر] پسر 8 سالهام تحمل باختن در بازی را ندارد. چگونه آستانه تحمل او را بالا ببرم؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بدن و لباس یا وسائل شخصی فرد مسلمانی نجس شود و او از ما جدا شود بعد از اینکه مجدّداً او را دیدیم لباس و بدن و وسائل او با شرایط زیر محکوم به طهارت است: 1 بداند که لباس یا بدن یا وسائل او نجس شده است. 2 استفاده از آن وسائل مشروط به طهارت باشد. 3 احتمال اینکه او بدن و لباس و وسائل را تطهیر کرده، وجود داشته باشد.
- [آیت الله مظاهری] استعمال سیگار و تریاک و هرویین و سایر دخانیات روزه را باطل میکند. 3 - اماله کردن:
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آنچه مرد برای زن خریده وبه او هدیه نموده ملک زن شده و جزءاموال میت محسوب نمیشود ولی آنچه خریده و در اختیار زن قرار داده مثل اکثر وسائل منزل جزءاموال او محسوب شده و بین ورثه تقسیم می شود.
- [آیت الله سیستانی] خرجهائی را که انسان برای بدست آوردن فائده میکند ، مانند دلاّلی و حمّالی ، و همچنین نقصی که بر آلات و وسائل او وارد میشود ، میتواند از منفعت ، کسر نماید و نسبت به آن مقدار ، خمس لازم نیست .
- [آیت الله بهجت] کر بودن آب به سه راه ثابت میشود: 1 خود انسان یقین کند یا اطمینان داشته باشد بنابر اظهر؛ 2 دو مرد عادل خبر دهند؛ 3 کسی که آب در اختیار اوست بگوید آب کُر است. مثلاً صاحب منزل بگوید: حوض منزل کُر است. آب قلیل
- [آیت الله سیستانی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل ، و عروسی پسر ، و جهیزیه دختر و زیارت و مانند اینها میرساند ، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد ، خمس ندارد .
- [آیت الله سبحانی] اگر پدر بمیرد چهار چیز مال پسر بزرگ تر است: 1 قرآن 2 انگشتری 3 شمشیر 4 لباسی را که پوشیده یا برای پوشیدن گرفته و دوخته است، اگرچه نپوشیده باشد، و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد، چنانچه مورد استعمال است، یا برای استعمال مهیّا شده، مال پسر بزرگتر است.
- [آیت الله سیستانی] هرگاه بخواهند ارث را تقسیم کنند ، برای بچهای که در شکم است که اگر زنده بدنیا بیاید ارث میبرد ، در صورتی که معلوم باشد یکی است یا متعدد ، پسر است یا دختر ، هر چند با کمک وسائل علمی باشد باید سهم او یا آنها را نگهدارد ، و اگر معلوم نباشد ، پس اگر احتمال معتبری داده شود که متعدد است ، به مقدار عدد محتمل باید سهم پسر نگه دارند ، و چنانچه مثلاً یک پسر یا یک دختر بدنیا آمد ، زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم کنند .
- [آیت الله مظاهری] پولی را که صرف خریدن وسایل حرام نظیر خریدن آلات لهو و لعب میکند باید خمس آن را بدهد، همچنین اگر بیشتر از شأنش لوازم زندگی تهیه کند نظیر ماشین گران قیمت برای افراد معمولی و یا در مخارج افراط کند نظیر جهیزیههای تشریفاتی یا خرجهای تشریفاتی در سوگواریها و مهمانیها و عروسیها و عزاها، خمس مقدار زیادی را باید بدهد.
- [آیت الله خوئی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل و عروسی پسر و جهیزیه دختر و زیارت و مانند اینها میرساند، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد و زیادهروی هم نکرده باشد خمس ندارد.