ج: این رفتار، طبیعی است و بیشتر در همین سن دیده می‌شود. کودک در این سن، حس تملک دارد و با تمام توان از اسباب‌بازی‌ها یا اشیایی که متعلق به او است، دفاع می‌کند و مایل نیست دیگران (به ویژه همسالان) به آن‌ها دست بزنند. لازم نیست این روحیه را از بین ببرید. شما می‌توانید برای تعدیل آن بکوشید (ر. ک: ج 2، ص 81 و 82). یکی از راه‌هایی که می‌تواند مقداری از حس تملک او را کاهش دهد، این است که ساعتی پیش از آمدن مهمانان به منزل شما، با اسباب‌بازی‌هایش بازی کند؛ البته به میهمان هم توصیه می‌کنیم هنگام حضور در مهمانی، اسباب‌بازی مورد علاقه فرزندش را همراه ببرد تا در صورت نیاز، در اختیار او قرار دهد. این عمل، مقداری از جنجال ناشی از حس تملک فرزند میزبان را می‌کاهد. راهکار دیگر این است که پیش از دیدار همسال، برنامه‌ریزی کنید به این معنا که از فرزندتان بخواهید اسباب‌بازی‌های مورد علاقه خود را جمع کند و فقط چیزهایی را در دسترس بگذارد که مایل است به دوستش بدهد. نکته مهم: فرزندتان را وادار نکنید اسباب‌بازی‌هایش را به دوستش بدهد؛ زیرا این اصرار، او را حریص‌تر می‌کند و بر حس تملک او می‌افزاید؛ اما می‌توانید به او هشدار دهید که اگر برخی از اسباب‌بازی‌هایش را به دوستش ندهد، ناراحت می‌شود و او را ترک می‌کند و ممکن است دیگر به خانه آن‌ها نیاید. توجه داشته باشید که این حس با این شدت ادامه نمی‌یابد. او با افزایش سن، به کودکان دیگر علاقه‌مند می‌شود و از بازی با آن‌ها لذت می‌برد؛ در نتیجه حس بخشش و تعاون در او افزایش خواهد یافت.
فرزند 2 سالهام اسباببازیهایش را به همسالان خود نمیدهد. علت چیست و آیا میشود این روحیه را از بین برد؟
ج: این رفتار، طبیعی است و بیشتر در همین سن دیده میشود. کودک در این سن، حس تملک دارد و با تمام توان از اسباببازیها یا اشیایی که متعلق به او است، دفاع میکند و مایل نیست دیگران (به ویژه همسالان) به آنها دست بزنند.
لازم نیست این روحیه را از بین ببرید. شما میتوانید برای تعدیل آن بکوشید (ر. ک: ج 2، ص 81 و 82). یکی از راههایی که میتواند مقداری از حس تملک او را کاهش دهد، این است که ساعتی پیش از آمدن مهمانان به منزل شما، با اسباببازیهایش بازی کند؛ البته به میهمان هم توصیه میکنیم هنگام حضور در مهمانی، اسباببازی مورد علاقه فرزندش را همراه ببرد تا در صورت نیاز، در اختیار او قرار دهد. این عمل، مقداری از جنجال ناشی از حس تملک فرزند میزبان را میکاهد.
راهکار دیگر این است که پیش از دیدار همسال، برنامهریزی کنید به این معنا که از فرزندتان بخواهید اسباببازیهای مورد علاقه خود را جمع کند و فقط چیزهایی را در دسترس بگذارد که مایل است به دوستش بدهد.
نکته مهم: فرزندتان را وادار نکنید اسباببازیهایش را به دوستش بدهد؛ زیرا این اصرار، او را حریصتر میکند و بر حس تملک او میافزاید؛ اما میتوانید به او هشدار دهید که اگر برخی از اسباببازیهایش را به دوستش ندهد، ناراحت میشود و او را ترک میکند و ممکن است دیگر به خانه آنها نیاید.
توجه داشته باشید که این حس با این شدت ادامه نمییابد. او با افزایش سن، به کودکان دیگر علاقهمند میشود و از بازی با آنها لذت میبرد؛ در نتیجه حس بخشش و تعاون در او افزایش خواهد یافت.
- [سایر] فرزند 2 سالهام اسباببازیهایش را به همسالان خود نمیدهد. علت چیست و آیا میشود این روحیه را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
- [سایر] فرزند 6 سالهام در بازی با همسالان و گاهی هنگام بازی با پدرش تقلب میکند. او را چگونه متوجه کنم که رفتارش درست نیست؟
- [سایر] فرزند 12 سالهام کابوس میبیند. علل آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام شبها دندانهایش را به هم میفشارد. منشأ آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که از راه نامشروع باردار شده، جایز نیست بچه اش را سقط کند و فرزند او حساب می شود فقط ارث از او نمی برد.
- [آیت الله سیستانی] زنی که خرج او بر عهده شوهر است و شوهر خرج او را نمیدهد ، میتواند خرجی خود را بدون اجازه از مال او بردارد ، و اگر ممکن نیست چنانچه ناچار باشد و نتواند به حاکم شرع شکایت برد ، و با کار کردن بخواهد مخارج خود را تهیه کند در موقعی که مشغول تهیه مخارج است ، اطاعت شوهر بر او واجب نیست .
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مردی از دنیا برود و فرزند نداشته باشد، یک چهارم مال او را همسر دائمی او می برد و بقیه را ورثه دیگر و هرگاه از آن زن یا از زن دیگر فرزند داشته باشد، یک هشتم مال به زن او می رسد و بقیه به وارثان دیگر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مردی از دنیا برود و فرزند نداشته باشد، یک چهارم مال او را همسر دائمی او می برد و بقیه را ورثه دیگر و هرگاه از آن زن یا از زن دیگر فرزند داشته باشد، یک هشتم مال به زن او می رسد و بقیه به وارثان دیگر.
- [آیت الله سبحانی] در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست: 1 ربا گرفتن مسلمان از کافر که در پناه اسلام نیستند. 2 ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر. 3 ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر. شرایط خریدار و فروشنده
- [آیت الله مکارم شیرازی] در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست: 1 ربا گرفتن مسلمانان از کفاری که در پناه اسلام نیستند. 2 ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر. 3 ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر میت بیش از یک زن داشته باشد در صورت نداشن فرزند چهار یک اموال او و در صورت داشتن فرزند، هشت یک آن به شرحی که در بالا گفته شد بطور مساوی میان زنان او تقسیم می شود، خواه شوهر با آنها نزدیکی کرده باشد یا نه، اما اگر در مرضی که به آن مرض از دنیا رفته زنی را عقدکرده، در صورتی ارث از او می برد که با او نزدیکی کرده باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .ربا گرفتن و دادن در چند مورد حرام نیست : 1 .بین پدر و فرزند؛ یعنی هر کدام می توانند از دیگری ربا بگیرند; خواه فرزند پسر باشد و خواه دختر و بین مادر و فرزند ربا حرام است . 2 .زن و شوهر می توانند از یکدیگر ربا بگیرند . 3 .مسلمان میتواند از کافری که در پناه اسلام نیست, ربا بگیرد و نمیتواند به او ربا بدهد. ربایی که در موارد یادشده حرام نیست, اعم از ربا در خرید و فروش و ربا در قرض است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وارث میت چند پسر و چند دختر باشند تمام مال بین آنها بگونه ای تقسیم می شود که هر پسر دو برابر هر دختر سهم ببرد مثلا اگر میت دو پسر و سه دختر داشته باشد مال او به 7 قسمت تقسیم می شود و هر پسر 2 سهم و هر دختر 1 سهم می برد.
- [آیت الله مظاهری] شهادت پنج دسته پذیرفته نمیشود گرچه دارای شرایط بیّنه باشند: 1 - شهادت شریک برای شریک در مالی که شریک هستند. 2 - شهادت وصی در چیزهایی که در اختیار اوست. 3 - شهادت خویشان مانند پدر و فرزند. 4 - شهادت دشمن علیه دشمن خود. 5 - شهادت مدّعی برای ادعای خود نظیر قذف (شهادت کسی که به دیگری نسبت زنا بدهد در مورد زنا).