دانش‌آموز بی‌تمرکز را چگونه بشناسیم؟
دانش‌آموزی که اختلال تمرکز دارد حداقل باید هشت معیار از چهارده معیار زیر را دست‌کم برای مدت 6 ماه داشته باشد: 1) اغلب با دست یا پاهایش بازی می‌کند یا پشت میزش حرکت می‌کند. 2) وقتی از او می‌خواهند در جای خودش بنشیند، به سختی می‌تواند این کار را انجام بدهد. 3) حواسش به آسانی با محرک‌های بیرونی (اشیاء، صداها، تصاویر، مردم و غیره که مستقیما به کاری که در حال انجام آن است، مربوط نیستند) پرت می‌شود. 4) در بازی‌ها یا موقعیت‌های گروهی به سختی می‌تواند منتظر نوبتش بماند. 5) اغلب به پرسش‌ها، پیش از آنکه به طور کامل طرح شوند، پاسخ می‌گوید. 6) در دنبال کردن دستور‌هایی که دیگران به او می‌دهند، دچار مشکل می‌شود (البته نه به دلیل مخالفت با دستورالعمل یا ناتوانی از درک آن) 7) در تمرکز هنگام کار یا فعالیت‌هایش مشکل دارد. 8) اغلب از کاری ناتمام به کاری دیگر می‌پردازد. 9) هنگام بازی نمی‌تواند ساکت و آرام باشد. 10) اغلب زیاد حرف می‌زند. 11) مدام سخن دیگران را قطع می‌کند یا مزاحم آنها می‌شود؛ برای مثال، به وسط بازی کودکان دیگر می‌پرد. 12) اغلب به نظر می‌رسد که به آنچه به او گفته می‌شود گوش نمی‌دهد. 13) معمولا لوازمی همچون اسباب‌بازی، قلم و کتاب را که برای انجام تکالیف یا فعالیت‌ها در مدرسه و خانه لازم است، گم می‌کند. 14) اغلب به فعالیت‌هایی می‌پردازد که از لحاظ فیزیکی خطرناک است (نه به خاطر ماجراجویی) و پیامدهای ممکن را در نظر نمی‌گیرد؛ برای مثال، بدون نگاه کردن به وسط خیابان می‌دود.
عنوان سوال:

دانش‌آموز بی‌تمرکز را چگونه بشناسیم؟


پاسخ:

دانش‌آموزی که اختلال تمرکز دارد حداقل باید هشت معیار از چهارده معیار زیر را دست‌کم برای مدت 6 ماه داشته باشد:
1) اغلب با دست یا پاهایش بازی می‌کند یا پشت میزش حرکت می‌کند.
2) وقتی از او می‌خواهند در جای خودش بنشیند، به سختی می‌تواند این کار را انجام بدهد.
3) حواسش به آسانی با محرک‌های بیرونی (اشیاء، صداها، تصاویر، مردم و غیره که مستقیما به کاری که در حال انجام آن است، مربوط نیستند) پرت می‌شود.
4) در بازی‌ها یا موقعیت‌های گروهی به سختی می‌تواند منتظر نوبتش بماند.
5) اغلب به پرسش‌ها، پیش از آنکه به طور کامل طرح شوند، پاسخ می‌گوید.
6) در دنبال کردن دستور‌هایی که دیگران به او می‌دهند، دچار مشکل می‌شود (البته نه به دلیل مخالفت با دستورالعمل یا ناتوانی از درک آن)
7) در تمرکز هنگام کار یا فعالیت‌هایش مشکل دارد.
8) اغلب از کاری ناتمام به کاری دیگر می‌پردازد.
9) هنگام بازی نمی‌تواند ساکت و آرام باشد.
10) اغلب زیاد حرف می‌زند.
11) مدام سخن دیگران را قطع می‌کند یا مزاحم آنها می‌شود؛ برای مثال، به وسط بازی کودکان دیگر می‌پرد.
12) اغلب به نظر می‌رسد که به آنچه به او گفته می‌شود گوش نمی‌دهد.
13) معمولا لوازمی همچون اسباب‌بازی، قلم و کتاب را که برای انجام تکالیف یا فعالیت‌ها در مدرسه و خانه لازم است، گم می‌کند.
14) اغلب به فعالیت‌هایی می‌پردازد که از لحاظ فیزیکی خطرناک است (نه به خاطر ماجراجویی) و پیامدهای ممکن را در نظر نمی‌گیرد؛ برای مثال، بدون نگاه کردن به وسط خیابان می‌دود.





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین