طرز شناسایی و راه درمان نوجوانان افسرده را بیان کنید.
افسردگی یکی از شایع‌ترین ناراحتی‌های روانی دوران نوجوانی است. افسردگی به صورت‌های مختلفی ظاهر می‌شود. گاهی افسردگی به صورت حاد و ناگهانی بروز می‌کند؛ مثلا به دنبال از دست دادن والدین. گاهی نیز افسردگی به صورت مزمن خود را نشان می‌دهد؛ یعنی به تدریج شروع شده و دارای سابقه درازمدت در برخورد با بعضی ناکامی‌ها و محرومیت‌ها و جدایی‌هاست. مهم‌ترین علایم و نشانه‌های افسردگی در نوجوانان عبارت است از: شکایت از تنهایی این احساس که کسی او را دوست ندارد. این احساس که باید دارای کمال مطلوب باشد. احساس شدید گناه. این احساس که کسی او را درک نمی‌کند. به شدت خودش را ملامت می‌کند و به راحتی خجالت‌زده می‌شود. همیشه احساس ترس و نگرانی دارد. مضطرب و ناراحت و غمگین است. ضعف در تمرکز حواس دارد. کم‌شدن خواب و اشتها علاقه نداشتن به فعالیت‌های عادی رفتارهای پرخاشگرانه که قبلا نداشته برخورد با افسردگی در نوجوانان 1 دلگرمی دادن و احترام گذاشتن به او می‌تواند عزت نفس تضعیف شده‌اش را دوباره قوت بخشد. 2 فراهم کردن محیط‌های سالم برای مطالعه و ایجاد سرگرمی‌های سازنده علمی و هنری و فرهنگی از اقدامات بسیار موثر برای دور کردن دانش‌آموز از افکار مخرب ذهنی است. 3 استفاده کردن از برنامه‌های تلویزیونی سرگرم‌کننده و جذاب 4 تشویق کردن دانش‌آموزان به ورزش کردن و فراهم کردن ورزش‌های دسته جمعی و شلوغ که تاثیر بیشتری دارد. 5 گردش در محیط‌های دل‌انگیز مثل پارک‌های عمومی، بردن دانش‌آموز به اردوهای مسافرتی کوتاه‌مدت و تغییرات آب و هوا 6 شاد و فعال کردن محیط زندگی دانش‌آموز با همیاری اولیای مدرسه و خانواده و نهادهای مسوول و وابسته 7 ایجاد یک رابطه گرم و صمیمی با دانش‌آموز. 8 در موارد شدید ارجاع کودک یا نوجوان به روان‌پزشک یا روان‌شناس جهت درمان اساسی
عنوان سوال:

طرز شناسایی و راه درمان نوجوانان افسرده را بیان کنید.


پاسخ:

افسردگی یکی از شایع‌ترین ناراحتی‌های روانی دوران نوجوانی است. افسردگی به صورت‌های مختلفی ظاهر می‌شود. گاهی افسردگی به صورت حاد و ناگهانی بروز می‌کند؛ مثلا به دنبال از دست دادن والدین. گاهی نیز افسردگی به صورت مزمن خود را نشان می‌دهد؛ یعنی به تدریج شروع شده و دارای سابقه درازمدت در برخورد با بعضی ناکامی‌ها و محرومیت‌ها و جدایی‌هاست.
مهم‌ترین علایم و نشانه‌های افسردگی در نوجوانان عبارت است از:
شکایت از تنهایی
این احساس که کسی او را دوست ندارد.
این احساس که باید دارای کمال مطلوب باشد.
احساس شدید گناه.
این احساس که کسی او را درک نمی‌کند.
به شدت خودش را ملامت می‌کند و به راحتی خجالت‌زده می‌شود.
همیشه احساس ترس و نگرانی دارد.
مضطرب و ناراحت و غمگین است.
ضعف در تمرکز حواس دارد.
کم‌شدن خواب و اشتها
علاقه نداشتن به فعالیت‌های عادی
رفتارهای پرخاشگرانه که قبلا نداشته
برخورد با افسردگی در نوجوانان
1 دلگرمی دادن و احترام گذاشتن به او می‌تواند عزت نفس تضعیف شده‌اش را دوباره قوت بخشد.
2 فراهم کردن محیط‌های سالم برای مطالعه و ایجاد سرگرمی‌های سازنده علمی و هنری و فرهنگی از اقدامات بسیار موثر برای دور کردن دانش‌آموز از افکار مخرب ذهنی است.
3 استفاده کردن از برنامه‌های تلویزیونی سرگرم‌کننده و جذاب
4 تشویق کردن دانش‌آموزان به ورزش کردن و فراهم کردن ورزش‌های دسته جمعی و شلوغ که تاثیر بیشتری دارد.
5 گردش در محیط‌های دل‌انگیز مثل پارک‌های عمومی، بردن دانش‌آموز به اردوهای مسافرتی کوتاه‌مدت و تغییرات آب و هوا
6 شاد و فعال کردن محیط زندگی دانش‌آموز با همیاری اولیای مدرسه و خانواده و نهادهای مسوول و وابسته
7 ایجاد یک رابطه گرم و صمیمی با دانش‌آموز.
8 در موارد شدید ارجاع کودک یا نوجوان به روان‌پزشک یا روان‌شناس جهت درمان اساسی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین