پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: رفتار دعوا ، درست نیست . برای اصلاح رفتارها بد ، دعوا درست نیست . برای اصلاح ، راه کار داریم . با دعوا به جایی نمی رسیم . حالا اگر منظورتان این است که خانمتان بهم می ریزد و کلافه میشود و این جوری با شما دعوا می کند ، این بهم ریختگی کاملا طبیعی است . چون حس تملک دارد و مردش را برای خودش می خواهد بویژه که دست می دهید که قُبحش بیشتر است . خدا این گونه کارها را با نامحرم حرام کرده است . زن برادر نامحرم آشنا است و شوهر خواه نامحرم آشنا است . در این احکام هیچ فرقی بین محرم آشنا و غریبه وجود ندارد . اینکه می گویند : مثل خواهر من است و یا نیت من پاک است ، اینها نمی تواند دلیل باشد . بله الان احساس شما نسبت به ایشان مثل خواهر است و به ایشان احساسی ندارید ولی آرام آرام احساس بوجود می آید. من خیلی باور نمی کنم که این احساس خواهری باشد . ولی ما حرف شما را رد نمی کنیم ولی این احساس آرام آرام عوض میشود و شما را به منجلابی می کشاند که دیگر نتوانید از آن در بیایید . متاسفانه این جور ارتباطات لطمه به بنیان خانواده زده است . صیغه محرمیت یک جمله نیست . این جمله مثل عقد معامله اقتصادی نیست . این صیغه یک اثر ماورایی و متافیزیکی دارد . وقتی این صیغه خوانده میشود ، احساس بعضی ها هم عوض میشود . احساس پدر پسر تا قبل از صیغه محرمیت یک جوری دیگر بوده است و بعد از صیغه محرمیت یک جور دیگری است و احساسش عوض میشود . عروس را می بوسد مثل دخترش و یک لذت معنوی می برد . ولی این صیغه محرمیت برادر و زن برادر شما ، احساس شما را عوض نمی کند . مراقب این رفتارها باشید . حرام است زیرا بنیان خانواده را بهم می ریزد . اصلا بنیان خانواده را بهم نمی ریزد ، ببینید چه بلایی سر خانمتان می آید . ما روایت داریم که با نامحرم دست ندهید ولی نگفتند نامحرم غریبه و قیدی نزدند و مطلق گفته اند . بعضی ها در جامعه اسلامی ما نمی دانند که پسر دایی و پسر عمو نامحرم هستند و من پیامک هایی داشته ام و متاثر شده ام ولی از طرف دیگر خوشحال شده ام که این جوانان پاک سرشت هستند که برایشان سوال پیش آمده است و برایشان مهم شده است و خداجو هستند . الان که می داند ، در آنها دغدغه ایجاد شده است . در مورد شوخی با نامحرم از رسول اکرم (ص) داریم : اگر مردی با خانم نامحرم شوخی بکند ، خداوند به ازای هر کلمه ای که با خانم شوخی کرده است ، هزار سال اورا زندانی می کند . در مورد دست دادن می فرماید : کسی که با زن نامحرم دست می دهد ، باعث دشمنی خدا میشود و خدا را دشمن خودش می کند . کسی که با زن نامحرم دست بدهد در روز قیامت او را دست بسته می آورند و دستور می دهد او را در آتش بیفکنید . خداوند که بخیل نیست . این ها برای مصونیت است . حالا اگر شما به این هم معتقد نیستید و یا اصلا عِرق مذهبی ندارند ، زندگی که برایتان مهم است و با این رفتار همسرتان را از دست می دهید . www. ch3.iribtv.ir
چون من با زن برادرم دست می دهم و شوخی می کنم و او مثل خواهر من است ، خانمم با من دعوا می کند . آیا این درست است ؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
رفتار دعوا ، درست نیست . برای اصلاح رفتارها بد ، دعوا درست نیست . برای اصلاح ، راه کار داریم . با دعوا به جایی نمی رسیم . حالا اگر منظورتان این است که خانمتان بهم می ریزد و کلافه میشود و این جوری با شما دعوا می کند ، این بهم ریختگی کاملا طبیعی است . چون حس تملک دارد و مردش را برای خودش می خواهد بویژه که دست می دهید که قُبحش بیشتر است . خدا این گونه کارها را با نامحرم حرام کرده است . زن برادر نامحرم آشنا است و شوهر خواه نامحرم آشنا است . در این احکام هیچ فرقی بین محرم آشنا و غریبه وجود ندارد . اینکه می گویند : مثل خواهر من است و یا نیت من پاک است ، اینها نمی تواند دلیل باشد . بله الان احساس شما نسبت به ایشان مثل خواهر است و به ایشان احساسی ندارید ولی آرام آرام احساس بوجود می آید. من خیلی باور نمی کنم که این احساس خواهری باشد . ولی ما حرف شما را رد نمی کنیم ولی این احساس آرام آرام عوض میشود و شما را به منجلابی می کشاند که دیگر نتوانید از آن در بیایید . متاسفانه این جور ارتباطات لطمه به بنیان خانواده زده است . صیغه محرمیت یک جمله نیست . این جمله مثل عقد معامله اقتصادی نیست . این صیغه یک اثر ماورایی و متافیزیکی دارد . وقتی این صیغه خوانده میشود ، احساس بعضی ها هم عوض میشود . احساس پدر پسر تا قبل از صیغه محرمیت یک جوری دیگر بوده است و بعد از صیغه محرمیت یک جور دیگری است و احساسش عوض میشود . عروس را می بوسد مثل دخترش و یک لذت معنوی می برد . ولی این صیغه محرمیت برادر و زن برادر شما ، احساس شما را عوض نمی کند . مراقب این رفتارها باشید . حرام است زیرا بنیان خانواده را بهم می ریزد . اصلا بنیان خانواده را بهم نمی ریزد ، ببینید چه بلایی سر خانمتان می آید . ما روایت داریم که با نامحرم دست ندهید ولی نگفتند نامحرم غریبه و قیدی نزدند و مطلق گفته اند . بعضی ها در جامعه اسلامی ما نمی دانند که پسر دایی و پسر عمو نامحرم هستند و من پیامک هایی داشته ام و متاثر شده ام ولی از طرف دیگر خوشحال شده ام که این جوانان پاک سرشت هستند که برایشان سوال پیش آمده است و برایشان مهم شده است و خداجو هستند . الان که می داند ، در آنها دغدغه ایجاد شده است . در مورد شوخی با نامحرم از رسول اکرم (ص) داریم : اگر مردی با خانم نامحرم شوخی بکند ، خداوند به ازای هر کلمه ای که با خانم شوخی کرده است ، هزار سال اورا زندانی می کند . در مورد دست دادن می فرماید : کسی که با زن نامحرم دست می دهد ، باعث دشمنی خدا میشود و خدا را دشمن خودش می کند . کسی که با زن نامحرم دست بدهد در روز قیامت او را دست بسته می آورند و دستور می دهد او را در آتش بیفکنید . خداوند که بخیل نیست . این ها برای مصونیت است . حالا اگر شما به این هم معتقد نیستید و یا اصلا عِرق مذهبی ندارند ، زندگی که برایتان مهم است و با این رفتار همسرتان را از دست می دهید .
www. ch3.iribtv.ir
- [سایر] چون من با زن برادرم دست می دهم و شوخی می کنم و او مثل خواهر من است، خانمم با من دعوا می کند. آیا این درست است ؟
- [سایر] حکم شوخی با زنان محرم و خواهر زن و نیز بازی بدون لذت چیست؟
- [سایر] بسیار وسوسه میشوم که درباره گذشته خانمم ، بدانم . آیا درست است ، درباره روابطش از خودش بپرسم ؟
- [سایر] برادرم بین من و همسرش تفاوت قائل می شود؛ مثلاً اگه من و زن داداشم هر دو امتحان داشته باشیم، اون توقع داره زنش دست به سیاه و سفید نزنه و من همه کارها رو انجام بدم و اینکه اگه اون غذا درست کنه خیلی خوبه ولی اگه من درست کنم به درد نخوره. به نظر شما من باید چیکار کنم؟
- [سایر] چطور رابطه ی صمیمانه ای با خواهر و برادرم داشته باشم؟ (من دختر خانواده ام )
- [سایر] من وقتی درباره نقاط مثبت همکاران خانمم صحبت می کنم ، همسرم بهم میریزد . آیا رفتار همسر من درست است ؟
- [سایر] پدر خانمم می گوید: اول خانه و ماشین بگیرید، بعد عروسی کنید و گرنه طلاق. آیا این حرف درست است ؟
- [سایر] شوهر من درباره همسر دوم با من خیلی شوخی میکند و من ناراحت می شوم. آیا این شوخی ها درست است ؟
- [سایر] والدینم با ازدواج برادرم مخالف هستند زیرا این دختر فرزند طلاق است . آیا این درست است ؟
- [سایر] بنده با خانمم سر مراسم عروسی دعوا داریم، ایشون میگن باید با رسم و رسوم ما باشه، خانواده منم میگن که باید طبق رسم ما باشه. لطفا راهنمایی کنید؟
- [آیت الله بروجردی] جواب سلام کسی که از روی مسخره یا شوخی سلام میکند و جواب سلام مرد و زن غیر مسلمان واجب نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ازدواج با زن هایی که با انسان محرم هستند مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر زن حرام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] با دختری که خواهر یا زن برادر انسان او را شیر کامل داده نمی شود ازدواج کرد و همچنین است اگر خواهر زاده یا برادرزاده یا نوه خواهر یا نوه برادر انسان؛ آن دختر را شیر داده باشد.
- [آیت الله بروجردی] با دختری که خواهر، یا زن برادر انسان او را شیر کامل داده نمیشود ازدواج کرد و همچنین است اگر خواهر زاده، یا برادر زاده، یا نوهی خواهر، یا نوهی برادر انسان آن دختر را شیر داده باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود ، با زنهائی که به واسطة شیر خوردن، خواهر زاده و برادر زادة زن او شده اند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند ، نمی تواند با دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی به واسطة شیر خوردن ، دختر و خواهر و مادر او شده اند ازدواج نماید .
- [آیت الله مظاهری] اگر زن را طلاق رجعی دهد، در بین عدّه نمیتواند خواهر او را عقد نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت زن یا شوهر و برادر یا خواهر مادری به همراه برادر یا خواهر پدری یا پدر و مادری باشند، به خاطر ارث بردن زن یا شوهر، از سهم برادر و خواهر مادری چیزی کم نمیشود و از سهم برادر و خواهر پدر و مادری یا پدری کم میشود، مثلاً اگر وارث میّت شوهر و برادر و خواهر مادری و برادر و خواهر پدر و مادری او باشند، نصف مال به شوهر میرسد و 13 آن را به برادر و خواهر مادری میدهند و آنچه میماند سهم برادر و خواهر پدر و مادری است، بنابراین 36 سهم شوهر و 26 سهم برادر و خواهر مادریست که به طور مساوی تقسیم میکنند و16 سهم برادر و خواهر پدر و مادریست که آن را طوری تقسیم میکنند که هر برادری دو برابر خواهر ببرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود، با زنهایی که بواسطه شیر خوردن، خواهر زاده یا برادر زاده زن او شده اند ازدواج کند. و نیز اگر با پسری لواط کند، نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی بواسطه شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شده اند ازدواج نماید. به همان نحو که سابقاً در دختر و خواهر و مادر نسبی گفته شد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر وارث میت فقط برادر و خواهر و زن او باشد؛ زن یک چهارم مال را ارث می برد و خواهر و برادر به طوری که در مسائل گذشته گفته شد بقیه را ارث می برند. و نیز اگر زنی بمیرد و وارث او فقط خواهر و برادر و شوهر او باشد؛ شوهر نصف مال را می برد و خواهر و برادر به طوری که در مسائل پیش گفته شد ارث خود را می برند. ولی برای آنکه زن یا شوهر ارث می برند؛ از سهم برادر و خواهر مادری چیزی کم نمی شود و از سهم برادر و خواهر پدر و مادری یا پدری کم می شود؛ مثلا اگر وارث میت شوهر و برادر و خواهر مادری و برادر و خواهر پدر و مادری او باشد؛ نصف مال به شوهر می رسد و یک قسمت از سه قسمت اصل مال را به برادر و خواهر مادری می دهند و آنچه می ماند مال برادر و خواهر پدر و مادری است؛ پس اگر همه مال او شش تومان باشد، سه تومان به شوهر و دو تومان به برادر و خواهرمادری و یک تومان به برادر و خواهر پدر و مادری می دهند. و اگر میت یک برادر یا یک خواهر مادری و یک یا چند خواهر پدری و مادری باشد؛ شش یک مال سهم خواهر مادری و بقیه سهم خواهر پدری و مادری است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.