پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: بستگی به شرایط طرف دارد . بعضی ها آستانه حسی پایین دارند و این جور زندگی برایشان سخت است . حساسیت بالایی دارند و نمی توانند با مادر شوهرکنار بیایند . ولی بعضی ها می توانند . اگر علت خاصی ندارد ، توصیه ما به استقلال است . دوست داریم زوج جوان مستقل باشند . اختلاف سنی با مادرشوهر ، گاهی تنش ایجاد می کند . گاهی مادر شوهر از روی دلسوزی اعمال سلیقه می کنند یا دخالت می کنند . گاهی مسائل خصوصی زن و شوهر را می فهمند و دخالت می کنند و رنج می برند . در تربیت فرزندان دوگانگی پیش می آید . مطلوب این است که مستقل باشند ولی اگر الزامی هست ببینید خودتان چه تیپ آدمی هستید . به هر حال راه سختی است . ببینید آیا می توانید خودتان را انطباق بدهید و تحمل کنید . اگر خواهر شوهر و برادر شوهر هم باشد ، کار سخت تر است. ch3.iribtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
بستگی به شرایط طرف دارد . بعضی ها آستانه حسی پایین دارند و این جور زندگی برایشان سخت است . حساسیت بالایی دارند و نمی توانند با مادر شوهرکنار بیایند . ولی بعضی ها می توانند . اگر علت خاصی ندارد ، توصیه ما به استقلال است . دوست داریم زوج جوان مستقل باشند . اختلاف سنی با مادرشوهر ، گاهی تنش ایجاد می کند . گاهی مادر شوهر از روی دلسوزی اعمال سلیقه می کنند یا دخالت می کنند . گاهی مسائل خصوصی زن و شوهر را می فهمند و دخالت می کنند و رنج می برند . در تربیت فرزندان دوگانگی پیش می آید . مطلوب این است که مستقل باشند ولی اگر الزامی هست ببینید خودتان چه تیپ آدمی هستید . به هر حال راه سختی است . ببینید آیا می توانید خودتان را انطباق بدهید و تحمل کنید . اگر خواهر شوهر و برادر شوهر هم باشد ، کار سخت تر است.
ch3.iribtv.ir
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا زن حق دارد از زندگی در خانه ای که در آنجا پدر شوهر و مادر شوهر زندگی می کنند امتناع و درخواست منزل جداگانه بکند؟
- [سایر] راه رهایی و کاهش تأثیرات دخالت مادر شوهر در زندگی چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا در صورتی که بچه دار شدن موجب بروز خطراتی برای مادر باشد، زن می تواند با اذن شوهر از انعقاد نطفه جلوگیری کند؟ بدون اذن شوهر چطور؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صورتی که زن از شوهر خود مطالبه منزل جدا کند و بگوید در منزلی که پدر و مادر شوهر باشند حاضر به زندگی نیستم، آیا بر شوهر لازم است که به خواسته زن خود جامه عمل بپوشد یا خیر؟ در صورتی که مرد به خواسته زن جامه عمل نپوشاند و زن هم حاضر به زندگی نشود و به منزل پدرش برود و بگوید تا منزل جداگانه تهیه نکنی به خانه ات نمی آیم، آیا زن ناشزه می شود؟ در صورتی که زوج تمکن مالی نداشته باشد و قادر به جدا کردن منزل نباشد، وظیفه اش چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورتی که زن اوّل از شوهر اوّلی خود (غیر از شوهر فعلی) پسری داشته باشد، تکلیف این پسری که از شوهر قبل بوده است با زن و مادر زن شوهر دوّم چیست؟
- [سایر] آیا زن حق دارد از زندگی کردن در خانهای که پدر و مادر شوهر هستند، امتناع ورزد و منزل جداگانهای درخواست کند؟
- [سایر] آیا زن حق دارد از زندگی کردن در خانهای که پدر و مادر شوهر در آن هستند، امتناع ورزد و منزل جداگانهای درخواست کند؟
- [سایر] آیا در دوران عقد - که دختر در خانه پدر و مادر زندگی میکند - برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر زن و شوهر به جهت اختلافات خانوادگی و یا طلاق از همدیگر جدا زندگی می کنند و فرزند نزد مادر باشد آیا نفقه ای که مادر پرداخته است می تواند از پدر فرزند مطالبه نماید؟
- [آیت الله بهجت] آیا مادر زن دوّم به پسر زن اوّل مرد که از همین شوهر فعلی می باشد ، محرم است یا نه؟ و در صورتی که زن اوّل از شوهر اوّلی خود [غیر از شوهر فعلی] پسر داشته باشد، تکلیف آن پسر با زن دوّم این مرد و مادر زن دوّم شوهر فعلی چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شوهر از نذر کردن زن جلوگیری نماید زن نمی تواند در صورتی که وفاء به نذرش منافی با حق شوهر باشد نذر کند بلکه بدون اذن شوهر در این صورت نذر زن باطل است و صحت نذر زن در مال خودش بدون اذن شوهر در غیر حج یا زکات یا احسان به پدر و مادر یا صله ارحام محل اشکال است
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر او است و سزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد. و مادر می تواند برای شیر دادن بچه خود از شوهر طلب مزد کند و اگر زن دیگری که راضی باشد به کمتر از آن مبلغ به کودک شیر بدهد، نباشد شوهر باید مزد مادر را بدهد تا کودک خود را شیر بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] برای شیر دادن بچه بهتر از هرکس مادر او است وسزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد، واگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد، شوهر میتواند بچه را از او گرفته وبه دایه بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر اوست، و سزاوار است که مادر برای شیردادن از شوهر خود مزد نگیرد، و خوب است که شوهر مزد بدهد، و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد، شوهر میتواند بچه را از او گرفته و به دایه بدهد.
- [آیت الله سبحانی] برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر او است و سزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد. و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد، شوهر می تواند بچه را از او گرفته و به دایه بدهد.
- [آیت الله سبحانی] برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر او است و سزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد. و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد، شوهر می تواند بچه را از او گرفته و به دایه بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] برای شیر دادن بچه بهتر از هرکس مادر اوست و سزاوار است که مادر برای شیر دادن فرزند از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد شوهر می تواند بچه را از او گرفته و به دایه بدهد
- [آیت الله نوری همدانی] برای شیر دادن بچّه بهتر از هر کس مادر او است و سزاوار است که مادر برای شیردادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد . و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد ، شوهر می تواند بچّه را از او گرفته و به دایه بدهد .
- [امام خمینی] برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر اوست و سزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد شوهر می تواند بچه را از او گرفته و به دایه بدهد.
- [آیت الله خوئی] برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر اوست و سزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است که شوهر مزد بدهد و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد، شوهر میتواند بچه را از او گرفته و به دایه بدهد.