اینکه هشیار شدید و برایتان آخرت مهم جلوه کرده است بسیار ارزشمند است، در اول و مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که امید وار باشید وهیچ گاه این امور موجب نا امیدی شما نشود چرا که هیچ گاه برای رسیدن به خدا دیر نیست و ناامیدی از نیرنگ های شیطان است و خود گناهی کبیره است خداوند در قرآن می فرماید:(قُلْ یا عِبادِی الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیم)[1]بگو ای بندگان من که به در باره خودتان اسراف کرده اید از رحمت خدا نا امید نشوید همانا خدا تمام گناهان را می بخشد همانا او بخشنده و مهربان است. در ثانی هر کاری هم که کرده باشید راه توبه وبازگشت باز است وهیچ جای نگرانی نیست رَسُولُ اللَّهِ ص فرمودند: التَّائِبُ مِنَ الذَّنْبِ کَمَنْ لَا ذَنْبَ لَه پیامبر اسلام (ص) می فرمایند: توبه کننده از گناه مانند کسی است که اصلا گناهی نکرده است.[2] برای اینکه آینده خوبی داشته باشید کافی است تقوی الهی را رعایت کنید و واجبات خدا را انجام داده و محرمات الهی را ترک نمایید و تا جایی که برایتان امکان داشت به کارهای نیک و محبوب خدا بپردازید. در مورد ترس از مرگ باید گفت که امری ضروری و انسان ساز است و زنده کننده قلوب می باشد و ما در روایات به یاد مرگ بسیار توصیه شده ایم، اما این نباید به وسواس فکری و مختل شدن زندگی و ناامیدی منجر شود. و مطمئن باشید که این ترس و یاد مرگ اصلا جنبه عذاب ندارد و یک نعمت خدادادی است و موجب تقرب و کمال شما می شود. پی نوشتها: [1] الزمر-53 [2] وسائل‌الشیعة ص 86 -16- باب وجوب التوبة من جمیع الذنوب www.shamimm.ir
اینکه هشیار شدید و برایتان آخرت مهم جلوه کرده است بسیار ارزشمند است، در اول و مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که امید وار باشید وهیچ گاه این امور موجب نا امیدی شما نشود چرا که هیچ گاه برای رسیدن به خدا دیر نیست و ناامیدی از نیرنگ های شیطان است و خود گناهی کبیره است خداوند در قرآن می فرماید:(قُلْ یا عِبادِی الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیم)[1]بگو ای بندگان من که به در باره خودتان اسراف کرده اید از رحمت خدا نا امید نشوید همانا خدا تمام گناهان را می بخشد همانا او بخشنده و مهربان است.
در ثانی هر کاری هم که کرده باشید راه توبه وبازگشت باز است وهیچ جای نگرانی نیست رَسُولُ اللَّهِ ص فرمودند: التَّائِبُ مِنَ الذَّنْبِ کَمَنْ لَا ذَنْبَ لَه پیامبر اسلام (ص) می فرمایند: توبه کننده از گناه مانند کسی است که اصلا گناهی نکرده است.[2] برای اینکه آینده خوبی داشته باشید کافی است تقوی الهی را رعایت کنید و واجبات خدا را انجام داده و محرمات الهی را ترک نمایید و تا جایی که برایتان امکان داشت به کارهای نیک و محبوب خدا بپردازید.
در مورد ترس از مرگ باید گفت که امری ضروری و انسان ساز است و زنده کننده قلوب می باشد و ما در روایات به یاد مرگ بسیار توصیه شده ایم، اما این نباید به وسواس فکری و مختل شدن زندگی و ناامیدی منجر شود. و مطمئن باشید که این ترس و یاد مرگ اصلا جنبه عذاب ندارد و یک نعمت خدادادی است و موجب تقرب و کمال شما می شود.
پی نوشتها:
[1] الزمر-53
[2] وسائلالشیعة ص 86 -16- باب وجوب التوبة من جمیع الذنوب
www.shamimm.ir
- [سایر] چگونه میتوانم از وحشتی که مرگ در ذهنم ایجاد کرده رهایی یابم؟
- [سایر] عوامل ترس از مرگ چیست؟
- [سایر] علت ترس از مرگ چیست؟
- [سایر] چگونه می توانم از وحشتی که مرگ در ذهنم ایجاد کرده، رهایی یابم؟
- [سایر] ترس از مرگ نتیجه ی چیست؟
- [سایر] ریشه ترس از مرگ چیست؟
- [سایر] علت ترس از مرگ چیست؟
- [سایر] علت ترس از مرگ چیست؟ و راه غلبه بر این ترس چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر ترس از نبش قبر توسط دشمن وجود داشته باشد میت را باید چکار کرد؟
- [سایر] سلام. من خیلی خیال پردازم، میخواست ببینم چکار باید بکنم تا از این وضعیت رهایی یابم؛ چون خیلی از این وضعیت خسته شدم.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اجاره با مرگ اجارهدهنده باطل میشود و با مرگ مستأجر، باطل نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی یقه پاره نکند، به خصوص در مرگ غیر پدر و برادر.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی مقداری آب بیمنّت به او ببخشد، باید قبول کند. 3 ترس از ضرر:
- [آیت الله مظاهری] اگر برای گرفتن حقّ خودش یا ترس از کارشکنی مجبور شود رشوه بدهد، جایز است، ولی برای گیرنده، حرام است.
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی مقداری آب بی منّت به او ببخشد ، باید قبول کند . سوم از موارد تیمم : ترس از استعمال آب .
- [آیت الله سیستانی] مضاربه اذنیه ، با مرگ هر کدام از مالک و عامل باطل میشود ؛ زیرا با مرگ مالک اموال او به وارث منتقل میشود ، و باقی ماندن مال در دست عامل نیاز به مضاربه جدید دارد . و با مرگ عامل اذن از بین میرود ؛ زیرا اذن مالک به او اختصاص داشته باشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد، و به خود لطمه بزند، و پاره کردن یقه در مرگ غیر پدر و برادر نیز، جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست انسان در مرگ کسی صورت وبدن را بخراشد وبخود لطمه بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطلع شود.