ریشه ترس از مرگ چیست؟
ترس از مرگ در اکثر مردم وجود دارد. لذا پس از تحلیل و بررسی این مسأله می بینیم که ریشه این ترس را یکی از دو مطلب زیر تشکیل می دهد. 1- بسیاری از مردم مرگ را به معنی فنا و نیستی و نابودی تفسیر می کنند. بدیهی است انسان از فنا و نیستی وحشت دارد، اگر انسان مرگ را به این معنی تفسیر کند حتماً از آن گریزان خواهد بود، لذا حتی در بهترین حالات زندگی و در اوج پیروزی، فکر این مطلب،که روزی این زندگی پایان می یابد، شهد زندگی را در کام آنان زهر می کند، و همیشه از این نظر نگرانند. 2- افرادی که مرگ را پایان زندگی نمی دانند و مقدمه ای برای زندگی در سرائی وسیع تر و عالی تر می بینند اما به خاطر اعمال خود و خلاف کاری ها از مرگ وحشت دارند، زیرا مرگ را آغاز رسیدن به نتائج شوم اعمال خود می بینند، بنابراین، برای فرار از محاسبه الهی و کیفر اعمال، میل دارند هر چه بیشتر مرگ را به عقب بیندازند. ولی پیغمبران بزرگ خدا از یک سو ایمان به زندگی جاویدان بعد از مرگ را در دل ها زنده کردند و چهره ظاهری وحشتناک مرگ را در نظرها دگرگون ساخته، چهره واقعی آن را که دریچه ای به زندگی عالی تر است به مردم نشان دادند و از سوی دیگر، دعوت به (پاکی عمل) کردند تا وحشت از مرگ به خاطر کیفر اعمال نیز زائل گردد، بنابراین، مردم با ایمان از پایان زندگی و مرگ به هیچ وجه وحشت ندارند.(1) پی نوشت: 1. تفسیر نمونه، ج 1، ص 414. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

ریشه ترس از مرگ چیست؟


پاسخ:

ترس از مرگ در اکثر مردم وجود دارد. لذا پس از تحلیل و بررسی این مسأله می بینیم که ریشه این ترس را یکی از دو مطلب زیر تشکیل می دهد.
1- بسیاری از مردم مرگ را به معنی فنا و نیستی و نابودی تفسیر می کنند. بدیهی است انسان از فنا و نیستی وحشت دارد، اگر انسان مرگ را به این معنی تفسیر کند حتماً از آن گریزان خواهد بود، لذا حتی در بهترین حالات زندگی و در اوج پیروزی، فکر این مطلب،که روزی این زندگی پایان می یابد، شهد زندگی را در کام آنان زهر می کند، و همیشه از این نظر نگرانند.
2- افرادی که مرگ را پایان زندگی نمی دانند و مقدمه ای برای زندگی در سرائی وسیع تر و عالی تر می بینند اما به خاطر اعمال خود و خلاف کاری ها از مرگ وحشت دارند، زیرا مرگ را آغاز رسیدن به نتائج شوم اعمال خود می بینند، بنابراین، برای فرار از محاسبه الهی و کیفر اعمال، میل دارند هر چه بیشتر مرگ را به عقب بیندازند. ولی پیغمبران بزرگ خدا از یک سو ایمان به زندگی جاویدان بعد از مرگ را در دل ها زنده کردند و چهره ظاهری وحشتناک مرگ را در نظرها دگرگون ساخته، چهره واقعی آن را که دریچه ای به زندگی عالی تر است به مردم نشان دادند و از سوی دیگر، دعوت به (پاکی عمل) کردند تا وحشت از مرگ به خاطر کیفر اعمال نیز زائل گردد، بنابراین، مردم با ایمان از پایان زندگی و مرگ به هیچ وجه وحشت ندارند.(1)

پی نوشت:
1. تفسیر نمونه، ج 1، ص 414.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین