به نظر می‌رسد به نوعی پاسخ این سؤال شما در پاسخ سؤال اول و سوم ارایه شده باشد. در هر صورت برای این که در زمان ازدواج کمتر دچار احساسات شویم می‌بایست نکات ذیل را رعایت کنیم. برای هر انسانی لازم است که یک (راهنمای دانا) برگزیند و در همه امور مهم زندگی‌اش، با او مشورت کند هر چند که برای یافتن چنین راهنمایی، لازم باشد زحمت‌هایی را تحمل کند، زیرا راهنما در زندگی انسان، تأثیر به‌سزایی دارد. تکیه به رأی خود و مشورت نکردن، براینوجوانان خطرناک است. خصوصا در مسأله (انتخاب همسر) و ممکن است پشیمانی‌های غیرقابل جبرانی به بار آورد. خداوند در توصیف مؤمنان می‌فرماید: (آنان اهل مشورتند)، (شوری، آیه 38) و چه امری مهمتر از انتخاب همسر؟! پس در همه مراحلازدواج و تشکیل زندگی مشترک، باید با این (راهنمای دانا) مشورت کرد و مسائل را (گام به گام) با او درمیان گذارد. دوم این که تحقیق کنیم و راه‌های تحقیق و چگونگی پیمودن آنها را مطالعه کنیم و بررسی کنیم. میزان تحقیق برای همه یکسان نیست زیرا فرد مورد تحقیق هر چه آشناتر باشد، تحقیق کمتری می‌طلبد و هر چه ناآشناتر باشد، بیشتر. کسانی که بخواهند با خویشان و آشنایانخود ازدواج کنند، کارشان آسان‌تر است و شاید لازم نباشد که همه مسائلی را که درباره تحقیق بیان می‌شود رعایت کنند، هر چند که آنان نیز از تحقیق و مشورت و بررسی همه جوانب، بی‌نیاز نیستند. در هر حال باید شناخت کافی و همه‌جانبه حاصل شود. سوم این که گفتگوی مستقیم داشته باشید. لازم و ضروری است که دختر و پسر (مذاکره مستقیم) داشته باشند و در فضای آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران، مسائل و نظرات خود را بررسی کنند. این گفتگو باید خونسردانه و با آمادگی قبلی باشد و بین تصمیم گفتگو وانجام آن فاصله باشد تا بتوانند خود را آماده کرده و آنچه را می‌خواهند مطرح کنند یادداشت نمایند. یکی از فایده‌های مهم این گفتگوها این است که: از سخنان شخص و صحبت با او، می‌توان مقدار زیادی به مکنونات درونی‌اش پی برد و از احوال و صفاتش آگاه شد. این یکی از اصولروان‌شناسی است که امام علی(ع) این‌گونه بیان می‌فرماید: (انسان هر چه را در دل و درونش پنهان کند، از لغزش‌های زبان و حالت‌های چهره‌اش آشکار می‌شود)، (نهج‌البلاغه، صبحی صالح، حکمت 26). چهارم این که، این گونه افراد قبل از تصمیم نهایی جهت ازدواج، سعی کنید همدیگر را نبینید اگر چه عقل سلیم حکم می‌کند که دو همسری که باید یک عمر با هم زندگی کنند لازم است علاوه بر هماهنگی‌ها و مسائلی که تاکنون بیان شد، چهره ظاهری همدیگر را بپسندند و اینپسندیدن مستلزم دیدن یکدیگر است. اما تحقیقات نشان داده بیشتر ازدواج‌های احساسی به خاطر این بوده است که دختران و پسران با دیدن خواستگار خود احساسی عمل کرده‌اند. بهتر است فاکتور دیدن در خصوص این گونه افراد که بیشتر حالت احساسی دارند آخرین مرحلهباشد. پنجم این که به خدا توکل کنید و از او طلب خیر و هدایت بخواهید و از او کسب تکلیف کنید. www.eporsesh.com
به نظر میرسد به نوعی پاسخ این سؤال شما در پاسخ سؤال اول و سوم ارایه شده باشد. در هر صورت برای این که در زمان ازدواج کمتر دچار احساسات شویم میبایست نکات ذیل را رعایت کنیم.
برای هر انسانی لازم است که یک (راهنمای دانا) برگزیند و در همه امور مهم زندگیاش، با او مشورت کند هر چند که برای یافتن چنین راهنمایی، لازم باشد زحمتهایی را تحمل کند، زیرا راهنما در زندگی انسان، تأثیر بهسزایی دارد. تکیه به رأی خود و مشورت نکردن، براینوجوانان خطرناک است. خصوصا در مسأله (انتخاب همسر) و ممکن است پشیمانیهای غیرقابل جبرانی به بار آورد. خداوند در توصیف مؤمنان میفرماید: (آنان اهل مشورتند)، (شوری، آیه 38) و چه امری مهمتر از انتخاب همسر؟! پس در همه مراحلازدواج و تشکیل زندگی مشترک، باید با این (راهنمای دانا) مشورت کرد و مسائل را (گام به گام) با او درمیان گذارد.
دوم این که تحقیق کنیم و راههای تحقیق و چگونگی پیمودن آنها را مطالعه کنیم و بررسی کنیم. میزان تحقیق برای همه یکسان نیست زیرا فرد مورد تحقیق هر چه آشناتر باشد، تحقیق کمتری میطلبد و هر چه ناآشناتر باشد، بیشتر. کسانی که بخواهند با خویشان و آشنایانخود ازدواج کنند، کارشان آسانتر است و شاید لازم نباشد که همه مسائلی را که درباره تحقیق بیان میشود رعایت کنند، هر چند که آنان نیز از تحقیق و مشورت و بررسی همه جوانب، بینیاز نیستند. در هر حال باید شناخت کافی و همهجانبه حاصل شود.
سوم این که گفتگوی مستقیم داشته باشید. لازم و ضروری است که دختر و پسر (مذاکره مستقیم) داشته باشند و در فضای آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران، مسائل و نظرات خود را بررسی کنند. این گفتگو باید خونسردانه و با آمادگی قبلی باشد و بین تصمیم گفتگو وانجام آن فاصله باشد تا بتوانند خود را آماده کرده و آنچه را میخواهند مطرح کنند یادداشت نمایند. یکی از فایدههای مهم این گفتگوها این است که: از سخنان شخص و صحبت با او، میتوان مقدار زیادی به مکنونات درونیاش پی برد و از احوال و صفاتش آگاه شد. این یکی از اصولروانشناسی است که امام علی(ع) اینگونه بیان میفرماید: (انسان هر چه را در دل و درونش پنهان کند، از لغزشهای زبان و حالتهای چهرهاش آشکار میشود)، (نهجالبلاغه، صبحی صالح، حکمت 26).
چهارم این که، این گونه افراد قبل از تصمیم نهایی جهت ازدواج، سعی کنید همدیگر را نبینید اگر چه عقل سلیم حکم میکند که دو همسری که باید یک عمر با هم زندگی کنند لازم است علاوه بر هماهنگیها و مسائلی که تاکنون بیان شد، چهره ظاهری همدیگر را بپسندند و اینپسندیدن مستلزم دیدن یکدیگر است. اما تحقیقات نشان داده بیشتر ازدواجهای احساسی به خاطر این بوده است که دختران و پسران با دیدن خواستگار خود احساسی عمل کردهاند. بهتر است فاکتور دیدن در خصوص این گونه افراد که بیشتر حالت احساسی دارند آخرین مرحلهباشد.
پنجم این که به خدا توکل کنید و از او طلب خیر و هدایت بخواهید و از او کسب تکلیف کنید.
www.eporsesh.com
- [سایر] خانم ابوالحسنی ضمن تشکر از توضیحاتتون میخواستم بدونم مسئله سن رو چقدر ملاک قرار بدهم یه سوال مهم اینکه موقع تصمیم گیری چطور احساسی نشوم و با منطق و تدبیر تصمیم بگیرم چون همونطور که میدونید تو شرایط ازدواج ادم خیلی سخت میتونه احساساتشو کنترل کنه
- [سایر] آیا پیامبر با دختران کم سن و سال ازدواج میکرد؟
- [سایر] علت افسردگی برخی دختران در اول ازدواج چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا ازدواج با دختران سنی جایز است؟
- [آیت الله بهجت] آیا ازدواج مردان کهن سال با دختران جوان جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا ازدواج مردان کهن سال با دختران جوان جایز است؟
- [سایر] آیا سِنّی که برای ازدواج دختران گذاشته اند متناسب است؟
- [سایر] چرا دختران امام موسی بن جعفر ازدواج نکردند؟
- [سایر] وهابیت راهکار ازدواج دختران مجرد را چه می داند؟
- [سایر] سن ازدواج دختران در وهابیت از چند سالگی است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله مظاهری] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.
- [امام خمینی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او تاخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او تاخیر بیندازند.
- [آیت الله بروجردی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.نبش قبر
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگری دفن او تاخیر بیفتد باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او تاخیر بیندازند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول دفن او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند یا به جهت دیگری دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز شب دفن را تا شب اوّل قبر او تأخیر بیندازند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او به تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او به تأخیر بیندازند.
- [آیت الله سبحانی] اگر بخواهند میّت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگری دفن او را به تأخیر اندازند، باید نماز لیلة الدفن را تا شب اول قبر او تأخیر بیندازند. نبش قبر