چرا قرآن ، غیبتِ دیگران را به خوردن گوشت برادر مرده تشبیه کرده است ؟
دلائل متعددی برای این تشبیه قرآن بیان شده است : ( أیٌحِبٌ أحدکم أن یأکل لحم أخیه مَیتاً ) (1) 1- مٌرده ، روح ندارد تا از خود دفاع کند و شخصی هم که مورد غیبت قرار می گیرد ، حضور ندارد تا از خود دفاع کند . 2- غیبت ، ریختن آبرو است و آبرو که رفت ، قابل جبران نیست . همان گونه که گوشت مرده ، اگر کنده شود ، قابل جبران نیست . اگر مالی گم شود ، قابل جبران است اما آبرو که رفت ، دیگر جبرانش شبیه محال است و تفاوتی هم نمی کند که به قصد جدی باشد یا از روی شوخی و مزاح ، زیرا در هر دو صورت ، آبروی طرف می ریزد . 3- گوشت به تدریج رشد می کند ولی یکباره خورده می شود ، آبرو هم به تدریج پیدا می شود ولی غیبت کننده یک مرتبه آن را می ریزد . انسان سالها زحمت کشیده تا وجهه و آبرویی کسب کرده است و شما با غیبت کردن ، نتیجه زحمات او را نابود می کنید . پی نوشت: 1- سوره حجرات ، آیه 12. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
عنوان سوال:

چرا قرآن ، غیبتِ دیگران را به خوردن گوشت برادر مرده تشبیه کرده است ؟


پاسخ:

دلائل متعددی برای این تشبیه قرآن بیان شده است : ( أیٌحِبٌ أحدکم أن یأکل لحم أخیه مَیتاً ) (1)
1- مٌرده ، روح ندارد تا از خود دفاع کند و شخصی هم که مورد غیبت قرار می گیرد ، حضور ندارد تا از خود دفاع کند .
2- غیبت ، ریختن آبرو است و آبرو که رفت ، قابل جبران نیست . همان گونه که گوشت مرده ، اگر کنده شود ، قابل جبران نیست .
اگر مالی گم شود ، قابل جبران است اما آبرو که رفت ، دیگر جبرانش شبیه محال است و تفاوتی هم نمی کند که به قصد جدی باشد یا از روی شوخی و مزاح ، زیرا در هر دو صورت ، آبروی طرف می ریزد .
3- گوشت به تدریج رشد می کند ولی یکباره خورده می شود ، آبرو هم به تدریج پیدا می شود ولی غیبت کننده یک مرتبه آن را می ریزد .
انسان سالها زحمت کشیده تا وجهه و آبرویی کسب کرده است و شما با غیبت کردن ، نتیجه زحمات او را نابود می کنید .
پی نوشت:
1- سوره حجرات ، آیه 12.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین