امام راحل همواره بر حضور پرشور مردم در انتخابات شایسته، تأکید فراوان داشتند و میفرمودند: (امید است ملت مبارز متعهد با مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروهها، آرای خود را به اشخاصی دهند که به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشند و از تمایلات چپ و راست، بری باشند و به حسن سابقه و تعهد به قوانین اسلام و خیرخواهی امت معروف و موصوف باشند.)1 همچنین میفرمایند: (کسانی را انتخاب کنید که صددرصد مسلمان و معتقد به احکام اسلام و متعهد به اجرأی احکام اسلام و مخالف مکتبهای انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشند.)2 بنابراین شرایط و صلاحیتهای لازم از دیدگاه امام خمینی رحمتاللهعلیه عبارت است: صددرصد مسلمان بودن، نداشتن انحراف اعتقادی، مخالفت با مکاتب انحرافی، عدم انحراف اخلاقی، متفکر بودن، خیرخواهی، تعهد، دلسوزی و درخدمت اسلام و مردم بودن، وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و پایبندی و التزام به اجرای احکام اسلامی. امام خامنهای دامت برکاته نیز در توصیههای مهم انتخاباتی خود میفرمایند: (مردم سالاری دینی با حرف ایجاد نمیشود، بلکه نیازمند شرکت و حضور و اراده ملت و ارتباط فکری، عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور است و تحقق این مسئله جز با انتخابات صحیح، همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست. توجه کنید که انتخابات فقط ابزاری برای دردست گرفتن قدرت نیست، بلکه وسیلهای است برای ارتقای توان کشور، افزایش اقتدار ملی و آبرومند کردن ملت. بنابراین در تبلیغات و رفتار خود به این مسایل اهمیت دهید و مبادا کسی در فعالیت انتخابی خود به گونهای حرف بزند و رفتار کند که دشمن را به طمع بیندازد.)3 پینوشتها: 1. صحیفه نور، ج 12، ص 177 2. همان. 3. مجله مبلغان، ش 115 eporsesh.com
امام راحل همواره بر حضور پرشور مردم در انتخابات شایسته، تأکید فراوان داشتند و میفرمودند: (امید است ملت مبارز متعهد با مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروهها، آرای خود را به اشخاصی دهند که به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشند و از تمایلات چپ و راست، بری باشند و به حسن سابقه و تعهد به قوانین اسلام و خیرخواهی امت معروف و موصوف باشند.)1
همچنین میفرمایند: (کسانی را انتخاب کنید که صددرصد مسلمان و معتقد به احکام اسلام و متعهد به اجرأی احکام اسلام و مخالف مکتبهای انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشند.)2
بنابراین شرایط و صلاحیتهای لازم از دیدگاه امام خمینی رحمتاللهعلیه عبارت است: صددرصد مسلمان بودن، نداشتن انحراف اعتقادی، مخالفت با مکاتب انحرافی، عدم انحراف اخلاقی، متفکر بودن، خیرخواهی، تعهد، دلسوزی و درخدمت اسلام و مردم بودن، وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و پایبندی و التزام به اجرای احکام اسلامی.
امام خامنهای دامت برکاته نیز در توصیههای مهم انتخاباتی خود میفرمایند: (مردم سالاری دینی با حرف ایجاد نمیشود، بلکه نیازمند شرکت و حضور و اراده ملت و ارتباط فکری، عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور است و تحقق این مسئله جز با انتخابات صحیح، همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست. توجه کنید که انتخابات فقط ابزاری برای دردست گرفتن قدرت نیست، بلکه وسیلهای است برای ارتقای توان کشور، افزایش اقتدار ملی و آبرومند کردن ملت. بنابراین در تبلیغات و رفتار خود به این مسایل اهمیت دهید و مبادا کسی در فعالیت انتخابی خود به گونهای حرف بزند و رفتار کند که دشمن را به طمع بیندازد.)3
پینوشتها:
1. صحیفه نور، ج 12، ص 177
2. همان.
3. مجله مبلغان، ش 115
eporsesh.com
- [سایر] شرایط رهبری از دیدگاه امام راحل(ره)؟
- [سایر] دیدگاه وهابیت نسبت به امامت چیست؟
- [سایر] نظر امام راحل راجع به دکتر علی شریعتی چیست؟
- [سایر] نظرتان در مورد نظریه آقای سریع القلم مشار رئیس جمهور که در کتاب ایران و جهانی شدن گفته اند که راه پیشرفت ایران تعامل با غرب است چیست؟؟؟مگر این خلاف سخنان و رهنمودهای امام راحل و امام خامنه ای نیست؟؟؟؟
- [سایر] چرا بگوییم امام خامنه ای؟
- [سایر] آیا امام راحل رأی مردم را از عوامل مشروعیت نظام میدانستند؟
- [سایر] نقش امام خامنه ای در انقلاب چه بود ؟
- [سایر] امام خامنه ای چگونه با مسئله لیبرالیسم برخورد کرده اند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب با اجازه جناب عالی به فتوای حضرت امام(قدس سره) باقی مانده ام، تا چه زمانی می توانم همچنان به فتوای آن امام راحل باقی بمانم؟
- [سایر] سلام . مگر تشکیل حکومت اسلامی واجب نیست ؟ پس چرا امام راحل در این رابطه رأی گیری کردند ؟
- [آیت الله بهجت] نماز خواندن جلوتر یا مساوی قبر پیامبر صلیاللهعلیهوآله و امام علیهالسلام در صورتی که بیادبی نسبت به آنها نباشد، بنابر اظهر مکروه است، ولی احتیاط مستحب این است که بهطور کلی از این کار مخصوصاً از جلوتر ایستادن اجتناب شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر دروغی را که دیگری ساخته عمداً به خدا و پیغمبر و امام نسبت دهد روزهاش باطل میشود؛ ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر از قول خدا یا پیغمبر یا امام حرف راستی را بگوید، بعد بگوید: دروغ گفتم، یا در شب دروغی را به آنان نسبت دهد و فردای آن که روزه میباشد بگوید: آنچه دیشب گفتم راست است، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ، نقل کند، بنا بر احتیاط نباید به خداوند یا پیامبر صلی الله علیه و آله یا امام علیهالسلام نسبت دهد، بلکه باید مثلاً چنین بگوید: چنین روایت شده است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر سر از سجده بردارد و ببیند امام در سجده است؛ چنانچه به خیال اینکه سجده اول امام است؛ به قصد اینکه با امام سجده کند به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده؛ سجده دوم او حساب می شود و اگر به خیال اینکه سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد که سجده اول امام بوده؛ باید به قصد سجده با امام سجده را تمام کند و دوباره با امام به سجده رود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مسلمانان به اذن امام علیه السلام با کفار جنگ کنند و چیزهایی در جنگ به دست اورند به انها غنیمت گفته می شود و نسبت به منقول از انها مخارجی را که برای غنیمت کرده اند مانند مخارج نگهداری و حمل و نقل ان و نیز مقداری را که امام علیه السلام صلاح می داند به مصرفی برساند و چیزهایی که مخصوص به امام علیه السلام است باید از غنیمت کنار بگذارند و خمس بقیه ان را بدهند و در صورتی که جنگ بدون اذن امام علیه السلام باشد و غنیمتی به دست اورند اگر در زمان حضور باشد تمام ان مال امام علیه السلام است و اگر در زمان غیبت باشد بعد از کسر مخارج بنابر احتیاط خمس انرا بدهند
- [آیت الله سبحانی] کسی که یک رکعت از امام عقب مانده وقتی امام تشهد رکعت آخر را می خواند نیم خیز بنشیند و صبر کند تا امام تشهد نماز را بگوید و بعد برخیزد. شرائط امام جماعت:
- [آیت الله اردبیلی] مأموم نباید جلوتر از امام بایستد و به احتیاط واجب باید کمی عقبتر از امام بایستد؛ ولی اگر مأموم فقط یک مرد باشد، بنابر احتیاط واجب باید در سمت راست امام بایستد و میتواند مساوی با امام بایستد و چنانچه قدّ مأموم بلندتر از امام باشد و در رکوع و سجود سر او جلوتر از امام باشد، اشکالی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] یاد گرفتن سحر و عمل به آن حرام است، مگر این که به وسیله افراد متعهد و لایقی برای باطل کردن سحر و یا روشن کردن اذهان مردم نسبت به کسی که با توسّل به سحر، ادّعای نبوّت یا امامت و امثال آن را دارد، باشد که در حدّ ضرورت اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] اگر سر از سجده بردارد و ببیند امام در سجده است، چنانچه به خیال اینکه سجده اول امام است، به قصد اینکه با امام سجده کند به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده، سجده دوم مأموم حساب میشود و نمازش صحیح است، و اگر به خیال اینکه سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد سجده اول امام بوده، سجده اول او خواهد بود و بقیه نماز را با امام میخواند.