برخی می گویند: تنها راه نجات بشر از ظلم و بی عدالتی و رسیدن به سعادت ، تک قطبی کردن جهان و به اصطلاح نظم نوین جهانی است . و برخی از نظریه پردازان به جهت اقتدار تمام عیار و همه جانبه ی آمریکا این کار را تنها ساخته آمریکایی ها می دانند. نظریه تک قطبی کردن جهان از گذشته های بسیار دور بین فلاسفه و دانشمندان عالم مطرح بوده است . فیلسوف یونانی((زیو))350 سال قبل از میلاد می گوید:((بر جمیع مردم عالم است که از یک نظام جهانی واحد پیروی کنند تا سعادت و نجات یابند)). لذا اسکندر که معاصر زیو بود درصدد برآمد تا با اتکا بر قدرت خویش این نظریه را به اجرا گذارد. بلتاک نویسنده یونانی صد سال قبل از میلاد با طرح حکومت واحد جهانی می گوید:((بر مردم است که سعی نموده تا مجتمع واحدی را تشکیل دهند و از قانون واحدی پیروی کنند)). ولیام لوید (1838) از فیلسوفان متاءخر آمریکایی می گوید:((هرگز بشر نمی تواند به دوستی و زندگی مسالمت آمیز برسد مگر آنکه حکومت واحد جهانی تاءسیس نماید)). (1) دانتی ، ادیب مشهور ایتالیایی می گوید:((لازم است تا کل مردم زمین نسبت به یک حکومت و حاکم خاضع باشند تا آرامش و صلح به جهان سایه افکند)). (2) راسل می گوید:((عالم در انتظار مصلحی است که تمام مردم را تحت یک پرچم و شعار درآورد)). جورج بوش پدر می گوید:((نظم نوین عبارت است از صلح و دموکراسی برای همه جهان تحت رهبری ایالات متحده)). او نیز در سخنرانی خود در کنگره می گوید:((در میان ملتهای جهان تنها آمریکاست که هم از ارزش های اخلاقی و هم از ابزار لازم برای پشتیبانی از نظم جهانی برخوردار است)). اشکال : 1- در خود آمریکا نظریه پردازانی از قبیل کیسینجر و دیگران وجود دارند که اقتدار مطرح آمریکا را مردود می شمارند. برژینسکی به گونه ای ناتوانی آمریکا را ترسیم کرده و می گوید:((هر چند آمریکا در حال حاضر داعیه ی پرستیژ جهانی دارد و کمتر کشوری می تواند داعیه ی رقابت با او را داشته باشد ... اما استمرار قدرت و موقعیت آمریکا در صحنه جهانی و داخلی از جنبه های زیادی آسیب پذیر است)). 2- زمینه پذیرش تک قطبی کردن جهان بسیار کم است خصوصا آنکه وضعیت بسیار فاجعه آمیز اقتصادی آمریکا اجازه چنین بلندپروازی را به او نمی دهد. 3- این نظریه غافل از آن است که هرگز ملت ها زیر بار سلطه بیگانگان نخواهند رفت . گر چه ما اصل نظریه را رد نمی کنیم و معتقدیم که تنها راه نجات ملت ها در سایه وحدت حکومت جهانی است ولی آن را با تاءییدات الهی و رهبری معصوم که همان امام زمان علیه السلام است امکان پذیر می دانیم . پی نوشتها: 1- اسلام و عقل ، ص 210. 2- اسلام و عقل ، ص 210. منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
برخی می گویند: تنها راه نجات بشر از ظلم و بی عدالتی و رسیدن به سعادت ، تک قطبی کردن جهان و به اصطلاح نظم نوین جهانی است . و برخی از نظریه پردازان به جهت اقتدار تمام عیار و همه جانبه ی آمریکا این کار را تنها ساخته آمریکایی ها می دانند.
نظریه تک قطبی کردن جهان از گذشته های بسیار دور بین فلاسفه و دانشمندان عالم مطرح بوده است .
فیلسوف یونانی((زیو))350 سال قبل از میلاد می گوید:((بر جمیع مردم عالم است که از یک نظام جهانی واحد پیروی کنند تا سعادت و نجات یابند)). لذا اسکندر که معاصر زیو بود درصدد برآمد تا با اتکا بر قدرت خویش این نظریه را به اجرا گذارد. بلتاک نویسنده یونانی صد سال قبل از میلاد با طرح حکومت واحد جهانی می گوید:((بر مردم است که سعی نموده تا مجتمع واحدی را تشکیل دهند و از قانون واحدی پیروی کنند)).
ولیام لوید (1838) از فیلسوفان متاءخر آمریکایی می گوید:((هرگز بشر نمی تواند به دوستی و زندگی مسالمت آمیز برسد مگر آنکه حکومت واحد جهانی تاءسیس نماید)). (1)
دانتی ، ادیب مشهور ایتالیایی می گوید:((لازم است تا کل مردم زمین نسبت به یک حکومت و حاکم خاضع باشند تا آرامش و صلح به جهان سایه افکند)). (2)
راسل می گوید:((عالم در انتظار مصلحی است که تمام مردم را تحت یک پرچم و شعار درآورد)).
جورج بوش پدر می گوید:((نظم نوین عبارت است از صلح و دموکراسی برای همه جهان تحت رهبری ایالات متحده)). او نیز در سخنرانی خود در کنگره می گوید:((در میان ملتهای جهان تنها آمریکاست که هم از ارزش های اخلاقی و هم از ابزار لازم برای پشتیبانی از نظم جهانی برخوردار است)).
اشکال :
1- در خود آمریکا نظریه پردازانی از قبیل کیسینجر و دیگران وجود دارند که اقتدار مطرح آمریکا را مردود می شمارند.
برژینسکی به گونه ای ناتوانی آمریکا را ترسیم کرده و می گوید:((هر چند آمریکا در حال حاضر داعیه ی پرستیژ جهانی دارد و کمتر کشوری می تواند داعیه ی رقابت با او را داشته باشد ... اما استمرار قدرت و موقعیت آمریکا در صحنه جهانی و داخلی از جنبه های زیادی آسیب پذیر است)).
2- زمینه پذیرش تک قطبی کردن جهان بسیار کم است خصوصا آنکه وضعیت بسیار فاجعه آمیز اقتصادی آمریکا اجازه چنین بلندپروازی را به او نمی دهد.
3- این نظریه غافل از آن است که هرگز ملت ها زیر بار سلطه بیگانگان نخواهند رفت .
گر چه ما اصل نظریه را رد نمی کنیم و معتقدیم که تنها راه نجات ملت ها در سایه وحدت حکومت جهانی است ولی آن را با تاءییدات الهی و رهبری معصوم که همان امام زمان علیه السلام است امکان پذیر می دانیم .
پی نوشتها:
1- اسلام و عقل ، ص 210.
2- اسلام و عقل ، ص 210.
منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] خانواده های تک قطبی چند نوع می باشند ؟
- [سایر] شبهه: با توجه به فلسفی بودن خاستگاه قوانین بشر در جهان و فرادینی بودن آن، نمیتوان با فقه سنتی، حقوق بشر دینی، اسلامی و سنتی به وجود آورد.
- [سایر] شبهه: با توجه به فلسفی بودن خاستگاه قوانین بشر در جهان و فرادینی بودن آن، نمیتوان با فقه سنتی، حقوق بشر دینی، اسلامی و سنتی به وجود آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا بهشت و جهنم و زندگی بشر در جهان آخرت برای همیشه جاوید میماند یا پایانی دارد؟ متشکرم
- [سایر] آیا خوردن پنگوئن (که نوعی حیوان قطبی است) اشکال دارد؟
- [سایر] جایی سراغ ندارم پیامبر اسلام (ص) معجزه کرده باشد، چطور آن را به امامان نسبت می دهید؟ اصل بنای اسلام برای نجات بشر و تکامل او بوده، هرچه با این اصل جور در نیاید، باید آن را خرافه دانست.
- [سایر] سلام علیکم؛ مگر در زمان حضرت نوح طوفانی بزرگ رخ نداد و همه جهان را آب گرفت و کشتی ایشان بالای کوه به گل نشست؟ و ایشان از هر حیوان یک جفت سوار کشتی کردند؟ پس چگونه ببر آمریکایی به آمریکا رفت و خرس قطبی به قطب رفت؟ در حالیکه جدا شدن قارهها از یکدیگر مربوط به 200 میلیون سال پیش است؟ با تشکر
- [سایر] ایمان؛ سرمایه بشر است یا سربار بشر؟
- [سایر] آیا تک تک راویان حدیث رفع موثق هستند یا نه؟ لطفاً با ذکر منبع پاسخ فرمائید.
- [سایر] آیا الحاق ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر به معنای پذیرش حقوق بشر غربی نیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر برای ان که کسی را از غرق شدن نجات دهد سر در اب فرو برد اگر چه نجات دادن او واجب باشد روزه اش باطل می شود
- [آیت الله اردبیلی] اگر برای آن که کسی را از غرق شدن نجات دهد سر خود را در آب فرو برد، اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزه او باطل میشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر برای آن که کسی را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگر چه نجات دادن او واجب باشد، روزهاش باطل میشود.
- [امام خمینی] اگر برای آنکه کسی را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزه اش باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که برای نجات غریق مجبور است سر را در آب فرو ببرد روزه اش اشکال دارد، ولی به عنوان نجات جان مسلمانی این کار واجب است و بعداً قضا کند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر برای آنکه کسی را از غرق شدن نجات دهد ، سر را در آب قفرو برد ، اگر چه نجات دادن او واجب باشد ، روزه اش باطل می شود . 7-باقیماندن بر جنابت و حیض ونفاس تا اذان صبح
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر برای آن که کسی را از غرق شدن نجات دهد سر را در آب فرو برد، اگر چه نجات دادن او واجب باشد روزه اش بنابر احتیاط واجب باطل می شود. 8 باقیماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح
- [آیت الله علوی گرگانی] بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است از گرسنگی یا تشنگی بمیرد، نان و آب داده و او را از مرگ نجات دهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سر به زیر آب بردن برای روزهدار همیشه حرام نیست، بلکه ممکن است به جهتی همچون نجات دادن کسی جایز یا لازم باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] بر هر مسلمان واجب است به مسلمان دیگری که نزدیک است از گرسنگی یا تشنگی بمیرد نان و اب داده و او را از مرگ نجات دهد