رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : ماءُ الرَّجُلِ أبیَضُ وماءُ المَرأَةِ أصفَرُ ، فَإِذَا اجتَمَعا فَعَلا مَنِیُّ الرَّجُلِ مَنِیَّ المَرأَةِ أذکَرا بِإِذنِ اللّه‌ِ ، وإذا عَلا مَنِیُّ المَرأَةِ مَنِیَّ الرَّجُلِ آنَثا بِإِذنِ اللّه‌ِ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : آب مرد ، سفید و آب زن ، زرد است . چون در برِ هم آیند و مَنیِ مرد بر منیِ زن ، چیرگی یابد .به اذن خداوند ، نرینه آورند و چون مَنیِ زن بر مَنیِ مرد برتری یابد ، به اذن خداوند ، مادینه آورند . صحیح مسلم ، جلد 1 ، صفحه 252 ، حدیث 34 ، المستدرک علی الصحیحین ، جلد 3 ، صفحه 548 ، حدیث 6039 کلاهما عن ثوبان ، مسند ابن حنبل ، جلد 1 ، صفحه 597 ، حدیث 2514 عن ابن عبّاس نحوه ، کنز العمّال ، جلد 16 ، صفحه 483 ، حدیث 45563؛ علل الشرائع ، صفحه 96 ، حدیث 5 ، الاحتجاج ، جلد 1 ، صفحه 115 ، حدیث 30 کلاهما عن ثوبان نحوه ، بحار الأنوار ،ج 60 ، صفحه 336 ، حدیث 10 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 658 www.hadithcity.com
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
ماءُ الرَّجُلِ أبیَضُ وماءُ المَرأَةِ أصفَرُ ، فَإِذَا اجتَمَعا فَعَلا مَنِیُّ الرَّجُلِ مَنِیَّ المَرأَةِ أذکَرا بِإِذنِ اللّهِ ، وإذا عَلا مَنِیُّ المَرأَةِ مَنِیَّ الرَّجُلِ آنَثا بِإِذنِ اللّهِ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
آب مرد ، سفید و آب زن ، زرد است . چون در برِ هم آیند و مَنیِ مرد بر منیِ زن ، چیرگی یابد .به اذن خداوند ، نرینه آورند و چون مَنیِ زن بر مَنیِ مرد برتری یابد ، به اذن خداوند ، مادینه آورند .
صحیح مسلم ، جلد 1 ، صفحه 252 ، حدیث 34 ، المستدرک علی الصحیحین ، جلد 3 ، صفحه 548 ، حدیث 6039 کلاهما عن ثوبان ، مسند ابن حنبل ، جلد 1 ، صفحه 597 ، حدیث 2514 عن ابن عبّاس نحوه ، کنز العمّال ، جلد 16 ، صفحه 483 ، حدیث 45563؛ علل الشرائع ، صفحه 96 ، حدیث 5 ، الاحتجاج ، جلد 1 ، صفحه 115 ، حدیث 30 کلاهما عن ثوبان نحوه ، بحار الأنوار ،ج 60 ، صفحه 336 ، حدیث 10 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 658
www.hadithcity.com
- [سایر] جنین چگونه پسر یا دختر می شود؟
- [سایر] چه کاری موجب پسر شدن جنین می شود؟
- [سایر] خوردن چه چیزی موجب پسر شدن جنین می شود؟
- [سایر] سن مناسب برای ازدواج پسر؟ تفاوت سنی دختر با پسر (اگر دختر 4 سال از پسر بزرگ باشد مشکل دارد)؟
- [سایر] ترجیح پسر بر دختر؟!
- [آیت الله علوی گرگانی] خانواده پسر با پرداخت صد هزار تومان به خانواده دختر فقط به توافق رسیدند که دختر را به عقد پسر در آورند، الان چهار سال است از پسر خبری نیست، آیا دختر میتواند ازدواج کند؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا با ازدواج مردی که فرزند پسر دارد با زنی که فرزند دختر دارد, آن پسر و دختر را بر یکدیگر محرم می کند؟ ج) ازدواج آن مرد و زن، موجب محرمیت پسر و دختر نمی شود. س: آیا آن پسر و دختر بر والدین و اجداد این زن و مرد محرم می شوند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] مردی دارای دو زن است و از هر دو دارای اولاد است و میدانیم که اولاد پسر و اولاد اولاد پسر این زن با آن دیگر زن محرم است حال آیا اولاد دختر آن زن (مثل پسر دختر و پسر پسر دختر) نیز به این زن دیگر محرم میباشند یا نه؟
- [سایر] ازدواج دختر مسلمان با پسر مسیحی؟
- [سایر] آیا دوستی دختر و پسر اشکال دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد سهم پسر دختر 13 و سهم دختر پسر 23 خواهد بود و در صورت متعدّد بودن نوادگان، سهم پسر دو برابر سهم دختر است، بنابراین نوادگان دختری 13 سهم خود را به گونهای تقسیم میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد و نوادگان پسری هم 23 سهم خود را به این شکل تقسیم میکنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر میت اولاد نداشته باشد نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میت را می برد مثلا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد مال را سه قسمت می کنند یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند
- [آیت الله سیستانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوه پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را میبرد ، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را میبرد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ، و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت میکنند : یک قسمت را به پسرِ دختر ، و دو قسمت را به دخترِ پسر میدهند . و در ارث بردن نوهها ، نبودن پدر و مادر شرط نیست . ارث دسته دوم
- [آیت الله نوری همدانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوة پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را می برد و نوة دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را می برد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت می کنند ، یک قسمت را به پسر دختر ، و دو قسمت را به دختر پسر ، می دهند . ارث دستة دوّم
- [آیت الله بهجت] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او، اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او، اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد؛ مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند. ارث طبقه دوم