طبّ الأئمّة عن علیّ بن یقطین : کَتَبتُ إلی أبِی الحَسَنِ الرِّضا علیه‌السلام : إنّی أجِدُ بَرداً شَدیداً فی رَأسی ، حَتّی إذا هَبَّت عَلَیَّ الرِّیاحُ کِدتُ أن یُغشی عَلَیَّ . فَکَتَبَ إلَیَّ : عَلَیکَ بِسُعوطِ العَنبَرِ وَالزَّنبَقِ بَعدَ الطَّعامِ ، تُعافی مِنهُ بِإِذنِ اللّه‌ِ - جَلَّ جَلالُهُ - . طبّ الأئمة علیهم‌السلام- به نقل از علی بن یقطین: به امام رضا علیه‌السلام نوشتم که در سرم ، سردیِ شدیدی حس می‌کنم ، به گونه‌ای که چون بادی به من می‌خورد ، چیزی نمی‌مانَد که از هوش بروم. امام در پاسخ برایم چنین نوشت: (بر تو باد انفیه عنبر و زنبق ، پس از غذا خوردن ، تا به اذن خداوند - جلّ جلاله - عافیت یابی). طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 87 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 143 ، حدیث 3 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 264
طبّ الأئمّة عن علیّ بن یقطین :
کَتَبتُ إلی أبِی الحَسَنِ الرِّضا علیهالسلام : إنّی أجِدُ بَرداً شَدیداً فی رَأسی ، حَتّی إذا هَبَّت عَلَیَّ الرِّیاحُ کِدتُ أن یُغشی عَلَیَّ .
فَکَتَبَ إلَیَّ : عَلَیکَ بِسُعوطِ العَنبَرِ وَالزَّنبَقِ بَعدَ الطَّعامِ ، تُعافی مِنهُ بِإِذنِ اللّهِ - جَلَّ جَلالُهُ - .
طبّ الأئمة علیهمالسلام- به نقل از علی بن یقطین: به امام رضا علیهالسلام نوشتم که در سرم ، سردیِ شدیدی حس میکنم ، به گونهای که چون بادی به من میخورد ، چیزی نمیمانَد که از هوش بروم.
امام در پاسخ برایم چنین نوشت: (بر تو باد انفیه عنبر و زنبق ، پس از غذا خوردن ، تا به اذن خداوند - جلّ جلاله - عافیت یابی).
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 87 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 143 ، حدیث 3 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 264
- [سایر] روغن زنبق (رازقی) چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] زکام چه فایده ای دارد؟
- [سایر] عنبر چه فایده ای دارد؟
- [سایر] استفراغ چه فایده ای دارد؟
- [سایر] فایده های حجاب چیست؟
- [سایر] فایده زیارت قبور چیست؟
- [سایر] سرفه چه فایده ای دارد؟
- [سایر] توانگری چه فایده ای دارد؟
- [سایر] شپشک چه فایده ای دارد؟
- [سایر] فایده غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست چیزی که فایده حلال و حرام هر دو دارد به قصد فایده حرام عاریه بدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا جائز است که بانک این فائده را بگیرد؟ ظاهراً بلکه قطعاً گرفتن این فائده جائز نیست برای این که فائدهای است برای قرض و آن ربا است ولی بنابر آنچه در اول مسائل بانکی گفته شد چنانچه به یکی از آن عناوین شرعی تطبیق کند، مانعی ندارد بلکه میتوان گفت که گرفتن این فائده صحیح باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خرجهایی را که انسان برای به دستآوردن فایده میکند، مانند دلالی و حمالی -که عینش یا عوضش باقی نمیماند- جزء مخارج کسب است که اگر به خود آن خرجها خمس تعلق نگرفته، از فایده کسب میتوان جای آن گذاشت، و آن مقدار را جزء فایده محسوب نکرد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که از کسب و تجارت فائده ای برده، اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست، می تواند مخارج سال خود را فقط از فائده کسب بردارد و به مصرف برساند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسب حساب کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده اگر مال دیگری هم دارد که خمس ان واجب نیست می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسبش حساب کند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که از کسب و تجارت فائده ای برده؛ اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست؛ می تواند مخارج سال خود را فقط از فائده کسبش صرف کند.
- [امام خمینی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده، اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست، می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسب حساب کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فائده میکند، مانند دلاّلی و حمّالی میتواند جز مخارج سالیانه حساب نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی برای فرار از خمس منفعت سال خود را ببخشد فایده ندارد و باید خمس آن را بدهد.