رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : الزُّکامُ جُندٌ مِن جُنودِ اللّه‌ِ عز و جل ، یَبعَثُهُ اللّه‌ُ عز و جل عَلَی الدّاءِ فَیُزیلُهُ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : زُکام ، سربازی از سربازان خداوند عز و جل است که خدای عز و جل ، آن را به سرکوب درد بر می‌انگیزد و درد را از میان می‌بَرَد . بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 184 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 332 ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : کانَ رَسولُ اللّه‌ِ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم لا یَتَداوی مِنَ الزُّکامِ ، ویَقولُ : (ما مِن أحَدٍ إلاّ وبِهِ عِرقٌ مِنَ الجُذامِ ، فَإِذا أصابَهُ الزٌکامُ قَمَعَهُ) . امام صادق علیه‌السلام : پیامبر خدا ، زکام را درمان نمی‌کردند و می‌فرمودند: (هیچ کس نیست که رگی از جذام در او نباشد ؛ و چون زکام به شخص برسد ، این رگ را درهم می‌کوبد) . الکافی ، جلد 8 ، صفحه 382 ، حدیث 579 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 185 ، حدیث 8 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 332 ******* رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : لا تَکرَهوا أربَعَةً : . . . وَالزُّکامَ ؛ فَإِنَّهُ یَقطَعُ عُروقَ الجُذامِ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : چهار چیز را ناخوشایند مدارید : . . . و زکام را ؛ چرا که رگ‌های جذام را به‌کلّی از میان می‌بَرَد . طبّ النبیّ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ، صفحه 12 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 301 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 504 ******* رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : ما مِن إنسانٍ إلاّ وفی رَأسِهِ عِرقٌ مِنَ الجُذامِ ، فَیَبعَثُ اللّه‌ُ عَلَیهِ الزُّکامَ فَیُذیبُهُ، وإذا وَجَدَ أحَدُکُم فَلیَدَعهُ ولا یُداویهِ ، حَتّی یَکونَ اللّه‌ُ یُداویهِ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : هیچ انسانی نیست ، مگر این که در سرِ او رگی از جذام هست . پس خداوند ، زکام را به نابودی آن بر می‌انگیزد و زکام آن را می‌سوزانَد . هر گاه کسی از شما زکام یافت ، آن را واگذارد و درمان نکند ، تا آن که خداوند خود ، آن را درمان سازد . کنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 54 ، حدیث 28334 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 504
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
الزُّکامُ جُندٌ مِن جُنودِ اللّهِ عز و جل ، یَبعَثُهُ اللّهُ عز و جل عَلَی الدّاءِ فَیُزیلُهُ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
زُکام ، سربازی از سربازان خداوند عز و جل است که خدای عز و جل ، آن را به سرکوب درد بر میانگیزد و درد را از میان میبَرَد .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 184 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 332
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
کانَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله و سلّم لا یَتَداوی مِنَ الزُّکامِ ، ویَقولُ : (ما مِن أحَدٍ إلاّ وبِهِ عِرقٌ مِنَ الجُذامِ ، فَإِذا أصابَهُ الزٌکامُ قَمَعَهُ) .
امام صادق علیهالسلام :
پیامبر خدا ، زکام را درمان نمیکردند و میفرمودند: (هیچ کس نیست که رگی از جذام در او نباشد ؛ و چون زکام به شخص برسد ، این رگ را درهم میکوبد) .
الکافی ، جلد 8 ، صفحه 382 ، حدیث 579 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 185 ، حدیث 8 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 332
*******
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
لا تَکرَهوا أربَعَةً : . . . وَالزُّکامَ ؛ فَإِنَّهُ یَقطَعُ عُروقَ الجُذامِ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
چهار چیز را ناخوشایند مدارید : . . . و زکام را ؛ چرا که رگهای جذام را بهکلّی از میان میبَرَد .
طبّ النبیّ صلی الله علیه و آله و سلّم ، صفحه 12 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 301 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 504
*******
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
ما مِن إنسانٍ إلاّ وفی رَأسِهِ عِرقٌ مِنَ الجُذامِ ، فَیَبعَثُ اللّهُ عَلَیهِ الزُّکامَ فَیُذیبُهُ، وإذا وَجَدَ أحَدُکُم فَلیَدَعهُ ولا یُداویهِ ، حَتّی یَکونَ اللّهُ یُداویهِ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
هیچ انسانی نیست ، مگر این که در سرِ او رگی از جذام هست . پس خداوند ، زکام را به نابودی آن بر میانگیزد و زکام آن را میسوزانَد . هر گاه کسی از شما زکام یافت ، آن را واگذارد و درمان نکند ، تا آن که خداوند خود ، آن را درمان سازد .
کنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 54 ، حدیث 28334 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 504
- [سایر] چگونه می توان زکام را در تابستان درمان کرد و چه کاری موجب ایمنی از زکام در زمستان است؟
- [سایر] زکام چگونه درمان می شود؟
- [سایر] زکام شدن از ابتلا به کدام بیماری جلوگیری می کند؟
- [آیت الله خامنه ای] کسی که حسّ بویایی ندارد یا به علت زکام و سرماخوردگی بویی را احساس نمی کند، استعمال طیب و عطر زدن به بدن و لباس و گرفتن بینی از بوی بد بر او حرام است یا نه؟
- [سایر] عنبر چه فایده ای دارد؟
- [سایر] استفراغ چه فایده ای دارد؟
- [سایر] فایده های حجاب چیست؟
- [سایر] فایده زیارت قبور چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] هنگامی که مبتلا به بیماری زکام بودم، مقداری از اخلاط سر و سینه در دهانم جمع شده بود که به جای بیرون انداختن، آن را فرو بردم، آیا روزه ام صحیح است یا خیر؟ در بعضی از روزهای ماه مبارک رمضان در منزل یکی از اقوام بودم که بر اثر زکام و خجالت و حیا مجبور شدم با خاک، تیمم بدل از غسل واجب بکنم و تا نزدیک ظهر غسل نکردم. این کار برای چند روز تکرار شد، آیا روزه ام در آن روزها صحیح است یا خیر؟
- [سایر] سرفه چه فایده ای دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست چیزی که فایده حلال و حرام هر دو دارد به قصد فایده حرام عاریه بدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا جائز است که بانک این فائده را بگیرد؟ ظاهراً بلکه قطعاً گرفتن این فائده جائز نیست برای این که فائدهای است برای قرض و آن ربا است ولی بنابر آنچه در اول مسائل بانکی گفته شد چنانچه به یکی از آن عناوین شرعی تطبیق کند، مانعی ندارد بلکه میتوان گفت که گرفتن این فائده صحیح باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خرجهایی را که انسان برای به دستآوردن فایده میکند، مانند دلالی و حمالی -که عینش یا عوضش باقی نمیماند- جزء مخارج کسب است که اگر به خود آن خرجها خمس تعلق نگرفته، از فایده کسب میتوان جای آن گذاشت، و آن مقدار را جزء فایده محسوب نکرد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که از کسب و تجارت فائده ای برده، اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست، می تواند مخارج سال خود را فقط از فائده کسب بردارد و به مصرف برساند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسب حساب کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده اگر مال دیگری هم دارد که خمس ان واجب نیست می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسبش حساب کند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که از کسب و تجارت فائده ای برده؛ اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست؛ می تواند مخارج سال خود را فقط از فائده کسبش صرف کند.
- [امام خمینی] کسی که از کسب و تجارت فایده ای برده، اگر مال دیگری هم دارد که خمس آن واجب نیست، می تواند مخارج سال خود را فقط از فایده کسب حساب کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فائده میکند، مانند دلاّلی و حمّالی میتواند جز مخارج سالیانه حساب نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی برای فرار از خمس منفعت سال خود را ببخشد فایده ندارد و باید خمس آن را بدهد.