طبّ الأئمّة عن عبداللّه‌ بن سنان : شَکا رَجُلٌ إلی أبی عَبدِاللّه‌ِ علیه‌السلام الوَضَحَ والبَهَقَ ، فَقالَ: اُدخُلِ الحَمّامَ وَاخلُطِ الحِنّاءَ بِالنّورَةِ وأطلِ بِهِما ؛ فَإِنَّکَ لا تُعانی بَعدَ ذلِکَ شَیئاً. قالَ الرَّجُلُ : فَوَاللّه‌ِ مافَعَلتُهُ إلاّ مَرَّةً واحِدَةً ، فَعافانِیَ اللّه‌ُ مِنهُ ، وما عادَ بَعدَ ذلِکَ. طبّ الأئمّة علیهم‌السلام- به نقل از عبد اللّه‌ بن سنان: مردی نزد امام صادق علیه‌السلام از لک و پیسی اظهار ناخرسندی کرد . فرمود : (به حمّام برو و حنا را به نوره درآمیز و بر محل بمال ؛ چه ، پس از این کار ، هیچ ناراحتی‌ای نخواهی داشت) . آن مرد می‌گوید : به خداوند سوگند ، تنها یک بار این کار را انجام دادم و خداوند ، مرا بهبود بخشید و آن بیماری [دیگر] باز نگشت . طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 71 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 211 ، حدیث 4 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 514
خاصیت درمانی نوره چیست؟
طبّ الأئمّة عن عبداللّه بن سنان :
شَکا رَجُلٌ إلی أبی عَبدِاللّهِ علیهالسلام الوَضَحَ والبَهَقَ ، فَقالَ: اُدخُلِ الحَمّامَ وَاخلُطِ الحِنّاءَ بِالنّورَةِ وأطلِ بِهِما ؛ فَإِنَّکَ لا تُعانی بَعدَ ذلِکَ شَیئاً.
قالَ الرَّجُلُ : فَوَاللّهِ مافَعَلتُهُ إلاّ مَرَّةً واحِدَةً ، فَعافانِیَ اللّهُ مِنهُ ، وما عادَ بَعدَ ذلِکَ.
طبّ الأئمّة علیهمالسلام- به نقل از عبد اللّه بن سنان: مردی نزد امام صادق علیهالسلام از لک و پیسی اظهار ناخرسندی کرد . فرمود : (به حمّام برو و حنا را به نوره درآمیز و بر محل بمال ؛ چه ، پس از این کار ، هیچ ناراحتیای نخواهی داشت) .
آن مرد میگوید : به خداوند سوگند ، تنها یک بار این کار را انجام دادم و خداوند ، مرا بهبود بخشید و آن بیماری [دیگر] باز نگشت .
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 71 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 211 ، حدیث 4 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 514
- [سایر] نوره کشیدن چه فوایدی دارد؟
- [سایر] بهترین فاصله ی زمانی نوره کشیدن چند روز است؟
- [سایر] نوره کشیدن چه ویژگی ای دارد؟
- [سایر] حنا مالیدن پس از نوره کشیدن چه اثری دارد؟
- [سایر] ایا روایاتی درباره اهمیت و اداب استفاده از نوره برای از بین بردن موهای زائد بدن داریم؟
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از غسل، انسان متوجه شود لایه ای از رسوبات نوره روی ناخن اوست چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زن حامله که مبتلا به سرطان رحم شده است و درمان آن به اشعه درمانی نیاز دارد و دادن اشعه هم باعث ناقص الخلقه شدن جنین میشود آیا میتوان قبل از اشعه درمانی سقط درمانی کرد؟ در صورت جواز چند درصد احتمال ایجاد ناهنجاری در مصرف دارو، اشعه درمانی و شیمی درمانی موجب تجویز سقط جنین میباشد؟
- [سایر] تربت امام حسین علیه السّلام چرا خاصیت شفادهی دارد؟وچه گونه جسم روحانی امام (علیه السلام) بر خاک اثرگذاشته است ؟
- [سایر] تربت امام حسین علیه السلام چرا خاصیت شفادهی دارد؟ و چگونه جسم روحانی امام (ع) بر خاک اثرگذاشته است؟
- [سایر] با توجه به اینکه تراشیدن ریش با تیغ حرام است آیا زدودن ریش بوسیله نوره (واجبی) هم حرام می باشد؟آیا مشکلی برای صورت ایجاد نمی کند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] سلت که دانه ایست به نرمی گندم و خاصیت جو دارد و علس که مثل گندم است و خوراک مردمان صنعا می باشد، زکاتشان بنابر احتیاط واجب باید داده شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] سُلْت که دانه ای است به نرمی گندم و خاصیّت جو، زکات ندارد ولی عَلَس که مثل گندم است و خوراک مردم صنعا می باشد، بنابر احتیاط واجب زکات دارد.
- [آیت الله بروجردی] سُلْت که دانهایست به نرمی گندم و خاصیت جو دارد و عَلَس که مثل گندم است و خوراک مردمان صنعا میباشد، زکاتشان بنا بر احتیاط واجب باید داده شود.شرایط واجب شدن زکات
- [امام خمینی] سلت که دانه ای است به نرمی گندم و خاصیت جو دارد زکات ندارد،ولی علس که مثل گندم است و خوراک مردمان صنعا می باشد، زکاتش بنابر احتیاط واجب باید داده شود
- [آیت الله نوری همدانی] سلت که دانه ای است به نرمی گندم و خاصیت جو دارد و علس که مثل گندم است و خوراک مردم صنعا می باشد ، زکوه هر دو بنابر احتیاط واجب باید داده شود . شرایط واجب شدن زکات
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سلت که دانه ای است به نرمی گندم و خاصیت جو دارد و علس که مثل گندم است و خوراک مردمان صنعا می باشد؛ بنابراحتیاط واجب باید از آنها زکاه داده شود. شرایط واجب شدن زکاه
- [آیت الله شبیری زنجانی] در برخی چیزها زکات مستحبّ است مانند: 1 - غلّاتِ (غیر گندم و جو و خرما و کشمش)؛ روییدنیهایی که به سرعت فاسد نمیگردند همچون برنج و عدس و ماش و ذرّت و سلت (که دانهایست به نرمی گندم و خاصیّت جو را دارد). 2 - سرمایه تجارت و کسب و کار.
- [آیت الله بهجت] (سُلْت) که دانهای است به نرمی گندم و خاصیت جو را دارد و (عَلَس) که مثل گندم است و خوراک مردم صنعا میباشد، در صورتی که به آنها جو و گندم بگویند زکات دارد و در غیر این صورت زکات در آنها واجب نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] مالیّت مال دو قسم است: یکی آن که مال ذاتاً دارای منافع و خواصّی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیّت به آن رغبت مینمایند وبدینجهت قیمت وارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات ومانند اینها ودیگری آن که ذاتاً ارزش ومزیّتی ندارد بلکه ارزش وقیمتش اعتباری است مثل: تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معیّن کرده است از یک ریال بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات وداد سراها برای چسباندن باظهارنامهها و در محاضر رسمی برای اسناد معاملات وغیر اینها قبول مینماید، و از اینجهت ارزش ومالیّت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیّت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.
- [آیت الله خوئی] مالیت مال دو قسم است: یکی آنکه مال ذاتاً دارای منافع و خواصی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیت به آن رغبت مینمایند و بدین جهت قیمت و ارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات و مانند اینها. دیگری آنکه ذاتاً ارزش و مزیتی ندارد بلکه ارزش و قیمتش اعتباری است: مثل تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معین کرده است از یک ریال کمتر یا بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات و دادسراها برای چسباندن به اظهارنامه و در محاضر رسمی برای اسناد و معاملات و غیر اینها قبول مینماید، و از این جهت ارزش و مالیت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.