الإمام علیّ علیه‌السلام : نَهی رَسولُ اللّه‌ِ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم . . . عَنِ السِّواکِ فِی الحَمّامِ . امام علی علیه‌السلام : پیامبر خدا از مسواک زدن در حمّام ، نهی فرمودند . بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 328 ، حدیث 1 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396 ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : إیّاکَ وَالسِّواکَ فِی الحَمّامِ ؛ فَإِنَّهُ یورِثُ وَباءَ الأَسنانِ . امام صادق علیه‌السلام : از مسواک زدن در حمّام ، حذر کن ؛ چرا که وبای دندان‌ها را در پی می‌آورد . بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 71 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396 ******* الإمام الکاظم علیه‌السلام : السِّواکُ فِی الخَلاءِ یورِثُ البَخَرَ . امام کاظم علیه‌السلام : مسواک زدن در آبریزگاه ، بد بویی دهان را در پی می‌آورد . کتاب من لا یحضره الفقیه ، جلد 1 ، صفحه 52 ، حدیث 110 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396
الإمام علیّ علیهالسلام :
نَهی رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله و سلّم . . . عَنِ السِّواکِ فِی الحَمّامِ .
امام علی علیهالسلام :
پیامبر خدا از مسواک زدن در حمّام ، نهی فرمودند .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 328 ، حدیث 1 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
إیّاکَ وَالسِّواکَ فِی الحَمّامِ ؛ فَإِنَّهُ یورِثُ وَباءَ الأَسنانِ .
امام صادق علیهالسلام :
از مسواک زدن در حمّام ، حذر کن ؛ چرا که وبای دندانها را در پی میآورد .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 71 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396
*******
الإمام الکاظم علیهالسلام :
السِّواکُ فِی الخَلاءِ یورِثُ البَخَرَ .
امام کاظم علیهالسلام :
مسواک زدن در آبریزگاه ، بد بویی دهان را در پی میآورد .
کتاب من لا یحضره الفقیه ، جلد 1 ، صفحه 52 ، حدیث 110 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396
- [سایر] در چه محلهایی نباید مسواک زد؟
- [سایر] چرا نباید در حمام، مسواک زد؟
- [سایر] چرا نباید در حمام، مسواک زد؟
- [سایر] اگر وسیله ای برای مسواک زدن یافت نشود، چگونه باید مسواک زد؟
- [سایر] اگر وسیله ای برای مسواک زدن یافت نشود، چگونه باید مسواک زد؟
- [سایر] با سلام . بنده دانشجوی دندانپزشکی هستم در رابطه با نحوه ی استفاده از چوب مسواک (چوب اراک) اگه به طور کامل توضیح بفرمایید ممنون میشم . مثلا اینکه آیا لازم هست حتما یک روز در آب بماند ؟؟ چون من این کار رو نمیکنم و فقط کمی با دندانم سر چوب رو له میکنم و خودش نرم میشه ولی بعد از 30 ثانیه تماس با بزاقم , میشه مثل پنبه ! و دیگه نمیشه باش مسواک زد :| و اینکه جنس خوبش چه ویژگیهایی داره و موقع خرید از کجا میشه فهمید جنسش خوبه ?? هر چند وقت یک بار باید سر چوب عوض بشه ?? و آیا لازم هست بعد از مصرف , مسواک شسته بشه یا نه ؟؟؟ ممنون
- [سایر] چگونه مسواک بزنیم؟
- [سایر] مسواک زدن چه فوایدی دارد؟
- [سایر] مسواک زدن چه فوایدی دارد؟
- [سایر] چگونه مسواک بزنیم؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یکی از محلهایی که مسافر میتواند نماز را شکسته یا تمام بخواند (و تفصیل آن در مسأله 1390 آمده است) قصد کند که نماز را شکسته بخواند و پس از سربرداشتن از سجده دوم بین رکعت دوم و سوم شک کند، میتواند بنا را بر رکعت سوم بگذارد و نماز را چهار رکعتی تمام کرده و سپس به دستور شک عمل کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر روزهدار عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن وآشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان وآب، چه معمول نباشد مثل خاک وشیره درخت وچه کم باشد یا زیاد، حتّی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد ودوباره به دهان ببرد ورطوبت آن را فرو ببرد، روزه او باطل میشود مگر آن که رطوبت مسواک در آب دهان به طوری ازبین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- [امام خمینی] اگر روزه دار عمدا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل می شود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد مثل خاک و شیره درخت، و چه کم باشد یا زیاد. حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل می شود، مگر آنکه رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر روزهدار عمداً چیزی را بخورد یا بیاشامد، روزهی او باطل میشود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد مثل خاک و شیرهی درخت و چه کم باشد یا زیاد، حتّی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزهی او باطل میشود، مگر این که رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- [آیت الله مظاهری] اگر روزهدار عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد مثل خاک و شیره درخت، و چه کم باشد یا زیاد، حتّی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد روزه او باطل میشود مگر آنکه رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل می شود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب چه معمول نباشد مثل خاک و شیره درخت و چه کم باشد یا زیاد، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد روزه او باطل می شود. مگر آنکه رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار عمدا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز مثل نان و آب، معمول باشد یا مثل خاک و شیره درخت، معمول نباشد، چه کم باشد و چه زیاد، حتّی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل میشود، مگر آن که رطوبت مسواک در آب دهان به گونهای از بین برود که به آن رطوبت خارج گفته نشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن از روی عمد روزه را باطل می کند، خواه از چیزهای معمولی باشد مانند نان و آب و یا غیر معمولی مانند برگ درختان، کم باشد یا زیاد، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورده، دوباره داخل دهان کند و رطوبت آن را فرو برد روزه اش باطل می شود، مگر آن که رطوبت مسواک کم باشد و در آب دهان از بین برود.
- [آیت الله سیستانی] اگر روزهدار با التفات به اینکه روزه دارد عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد، مثل خاک و شیره درخت، و چه کم باشد، چه زیاد، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه باطل میشود، مگر آنکه رطوبت مسواک در آب دهان بهطوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] حرف زدن در هنگام خطبه جائز نیست، امام باشد یا مأموم، چنانچه حرف زد مرتکب حرام شده ولی موجب بطلان خطبه ونماز نمیشود.