الإمام علیّ علیه‌السلام : العَسَلُ شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ ولا داءَ فیهِ ؛ یُقِلُّ البَلغَمَ ، ویَجلُو القَلبَ . امام علی علیه‌السلام : عسل ، شفای هر بیماری‌ای است و بیماری‌ای هم در آن نیست؛ بلغم را کم می‌کند و دل را جلا می‌دهد. مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 359 ، حدیث 1172 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 294 ، حدیث 18 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 234 ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : أکثِروا مِنَ الباذَنجانِ عِندَ جِدادِ النَّخلِ ؛ فَإِنَّهُ شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ ، ویَزیدُ فی بَهاءِ الوَجهِ ، ویُلَیِّنُ العُروقَ ، ویَزیدُ فی ماءِ الصُّلبِ . امام صادق علیه‌السلام : در هنگام خرماچینی ، فراوان بادنجان (/ بادمجان) بخورید؛ چرا که شفای هر درد است ، بر روشنیِ چهره می‌افزاید ، رگ‌ها را نرم می‌کند و آب کمر (نیروی جنسی) را افزون می‌سازد. مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 398 ، حدیث 1355 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 223 ، حدیث 7 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 236
الإمام علیّ علیهالسلام :
العَسَلُ شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ ولا داءَ فیهِ ؛ یُقِلُّ البَلغَمَ ، ویَجلُو القَلبَ .
امام علی علیهالسلام :
عسل ، شفای هر بیماریای است و بیماریای هم در آن نیست؛ بلغم را کم میکند و دل را جلا میدهد.
مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 359 ، حدیث 1172 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 294 ، حدیث 18 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 234
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
أکثِروا مِنَ الباذَنجانِ عِندَ جِدادِ النَّخلِ ؛ فَإِنَّهُ شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ ، ویَزیدُ فی بَهاءِ الوَجهِ ، ویُلَیِّنُ العُروقَ ، ویَزیدُ فی ماءِ الصُّلبِ .
امام صادق علیهالسلام :
در هنگام خرماچینی ، فراوان بادنجان (/ بادمجان) بخورید؛ چرا که شفای هر درد است ، بر روشنیِ چهره میافزاید ، رگها را نرم میکند و آب کمر (نیروی جنسی) را افزون میسازد.
مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 398 ، حدیث 1355 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 223 ، حدیث 7 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 236
- [سایر] کدام خوردنی ها شفابخش هر دردی هستند؟
- [سایر] شفابخش دردهای شکمی چیست؟
- [سایر] چگونه قرآن، شفابخش است؟
- [سایر] چگونه میتوان به ساحت دین نفس الامری راه یافت و از آن نسخه شفابخش آگاه شد؟
- [سایر] اینکه اسلام گفته از باقیمانده غذای مؤمن بخورید که شفابخش است، آیا منافاتی با بهداشت ندارد؟
- [سایر] بهترین خوردنی برای مریض چیست؟
- [سایر] شرایط شیر خوردنی که باعث محرمیت میشود، چیست؟
- [سایر] کدام خوردنی است که از هفتاد بیماری جلوگیری می کند؟
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به این که سجده بر چیزهای خوردنی صحیح نیست، سجده کردن بر چیزهایی که در بعضی از کشورها از چیزهای خوردنی است، ولی در کشوری دیگر خوردنی نیست، چه حکمی دارد؟ سجده کردن بر گیاهی که از غذاهای حیوانات است، ولی در موارد کمی، انسان نیز از آن استفاده میکند، چه صورتی دارد؟
- [سایر] در ذیل آیات 196 سوره بقره گفته شده؛ (هرکس از عمره تمتع به حج باز آید هرچه میسّر و مقدور اوست از جنس شتر و گاو و گوسفند قربانی کند). کشتن این همه حیوان چه دردی از مردم دوا میکرد. رسوم عبادی که دردی از درد مردم دوا نکند،به چه کار میآید؟ این رسم نه تنها دردی را دوا نمیکند، بلکه برای عرب بدبخت از نظر بهداشتی صد در صد دارای مشکلاتی هم بوده است؟
- [آیت الله خوئی] خرید و فروش دواهای نجس خوردنی اگرچه جائز است ولی باید نجاستش را به مشتری بگویند و همچنین است اگر خوردنی نباشد ولی در معرض این باشد که خوراک یا بدن مشتری آلوده به نجاست شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده بر برگ مو تا وقتی که معمولا خوردنی است جایز نیست
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خرید و فروش دواهای نجس خوردنی اگرچه جایز است ولی باید نجاستش را به مشتری بگویند و همچنین است اگر خوردنی نباشد ولی در معرض این باشد که خوراک یا بدن مشتری آلوده به نجاست شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خرید و فروش دواهای نجس خوردنی اگر چه جائز است ولی باید نجاستش را به مشتری بگویند.
- [آیت الله وحید خراسانی] خرید و فروش دواهای نجس خوردنی در صورتی که منفعت عقلایی حلالی غیر از خوردن نداشته باشند باطل است و در صورتی که داشته باشند صحیح است ولی باید نجاستش را به مشتری بگویند و اگر خوردنی نباشد خرید و فروشش جایز است ولی باید به طوری که در مساله قبل گذشت به مشتری اعلام شود
- [آیت الله سیستانی] سجده بر گیاهی که خوردن آن در بعضی از شهرها معمول است و در شهرهای دیگر معمول نیست ، در صورتی که در آنجاها هم خوردنی محسوب شود ، صحیح نیست . و نیز سجده بر میوه نارس بنابر احتیاط صحیح نیست .
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده بر گلهایی که خوراکی نیستند صحیح است و اما دواهای خوراکی که از زمین می روید چنانچه خود انها خوردنی باشد سجده بر انها صحیح نیست و بنابر احتیاط مستحب بر دواهایی که می جوشانند یا دم می کنند و از اب انها استفاده می کنند سجده نکند
- [آیت الله وحید خراسانی] منشا مالیت یکی از دو امر است اول ان که برای چیزی منافع و خواصی باشد که موجب رغبت عقلا به ان چیز شود مانند خوردنی ها و اشامیدنی ها و پوشیدنی ها دوم ان که مقامی که صاحب اعتبار است برای ان چیز اعتبار مالیت کند مانند اسکناس ها و تمبرها که حکومتها به انها ارزش و مالیت می دهند
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده بر میوه نارس صحیح نیست و سجده بر گیاهی که خوردن آن در بعضی از مناطق معمول است و در منطقههای دیگر معمول نیست صحیح نمیباشد؛ بلی اگر چیزی در نوع مناطق خوردنی نباشد کسی که در آن مناطق است میتواند بر آن سجده کند.
- [آیت الله بهجت] ظرفی که از پوست سگ یا خوک یا مردار ساخته شده ، خوردن و آشامیدن از آن ظرف حرام است در صورتی که بداند ظرف موجب نجاست خوردنی می شود ؛ ولی اگر علم نداشت بنا بر احتیاط اجتناب کند ؛ و همچنین نباید آن ظرف را در وضو و غسل و کارهایی که باید با چیز پاک انجام داد ، استعمال کند . بلکه احتیاط واجب آن است که چرم سگ و خوک و مردار را، اگر چه ظرف هم نباشد در استعمالاتی که مشروط به طهارت نیست هم استعمال نکنند .