عَن مُحَمَّدِ بنِ الفَضلِ النَّیسابورِیِّ عَن بَعضِ رِجالِهِ عَن أبی عَبدِ اللّه‌ِ علیه‌السلامقالَ : سَأَلَهُ رَجُلٌ عَنِ الجُبنِ فَقالَ : داءٌ لا دَواءَ فیهِ . فَلَمّا کانَ بِالعَشِیِّ دَخَلَ الرَّجُلُ عَلی أبی عَبدِاللّه‌ِ علیه‌السلام فَنَظَرَ إلَی الجُبنِ عَلَی الخِوانِ ، فَقالَ : جُعِلتُ فِداکَ ! سَأَلتُکَ بِالغَداةِ عَنِ الجُبنِ ، فَقُلتَ لی : إنَّهُ هُوَ الدّاءُ الَّذی لا دَواءَ لَهُ ، وَالسّاعَةَ أراهُ عَلَی الخِوانِ ! قالَ : فَقالَ لی : هُوَ ضارٌّ بِالغَداةِ نافِعٌ بِالعَشِیِّ ، ویَزیدُ فی ماءِ الظَّهرِ ؛ به نقل از محمّد بن فضل نیشابوری ، از یکی از مردانش -: مردی درباره پنیر از امام صادق علیه‌السلام پرسید . فرمودند : (دردی است . درمانی هم در آن نیست) . چون شامگاهان فرا رسید ، همان مرد بر امام صادق علیه‌السلام وارد شد و نگاه خود را به پنیری که بر سفره بود ، افکند و پرسید : قربانت شوم! صبحگاهان ، از تو درباره پنیر پرسیدم و به من گفتی : آن ، دردی است و درمانی در آن نیست ؛ امّا اکنون ، آن را بر سفره می‌بینم ! ؟ فرمودند: (پنیر ، صبحگاهان ، زیانبارْ و شامگاهان ، سودمند است و آب کمر را افزون می‌سازد) . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 340 ، حدیث 3
عَن مُحَمَّدِ بنِ الفَضلِ النَّیسابورِیِّ عَن بَعضِ رِجالِهِ عَن أبی عَبدِ اللّهِ علیهالسلامقالَ : سَأَلَهُ رَجُلٌ عَنِ الجُبنِ فَقالَ : داءٌ لا دَواءَ فیهِ . فَلَمّا کانَ بِالعَشِیِّ دَخَلَ الرَّجُلُ عَلی أبی عَبدِاللّهِ علیهالسلام فَنَظَرَ إلَی الجُبنِ عَلَی الخِوانِ ، فَقالَ : جُعِلتُ فِداکَ ! سَأَلتُکَ بِالغَداةِ عَنِ الجُبنِ ، فَقُلتَ لی : إنَّهُ هُوَ الدّاءُ الَّذی لا دَواءَ لَهُ ، وَالسّاعَةَ أراهُ عَلَی الخِوانِ !
قالَ : فَقالَ لی : هُوَ ضارٌّ بِالغَداةِ نافِعٌ بِالعَشِیِّ ، ویَزیدُ فی ماءِ الظَّهرِ ؛
به نقل از محمّد بن فضل نیشابوری ، از یکی از مردانش -: مردی درباره پنیر از امام صادق علیهالسلام پرسید .
فرمودند : (دردی است . درمانی هم در آن نیست) .
چون شامگاهان فرا رسید ، همان مرد بر امام صادق علیهالسلام وارد شد و نگاه خود را به پنیری که بر سفره بود ، افکند و پرسید : قربانت شوم! صبحگاهان ، از تو درباره پنیر پرسیدم و به من گفتی : آن ، دردی است و درمانی در آن نیست ؛ امّا اکنون ، آن را بر سفره میبینم ! ؟
فرمودند: (پنیر ، صبحگاهان ، زیانبارْ و شامگاهان ، سودمند است و آب کمر را افزون میسازد) .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 340 ، حدیث 3
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن پنیر مکروه است؟
- [سایر] خوردن پنیر با خربزه چه فوایدی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا خوردن پنیر به تنهایی کراهت دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا خوردن پنیر به تنهایی مکروه است، اگر کراهت دارد آیا مختص به روز است یعنی اگر شب خورده شود کراهت ندارد؟
- [آیت الله سیستانی] حکم پنیر با توجه به استفاده از مایه پنیر در آن چیست؟
- [سایر] وقتی اسرا را بردند شام آنها را کجا نگهداری میکردند؟ این خرابه شام چجور جایی بوده؟
- [سایر] پنیر چه خواصی دارد؟
- [سایر] شام نخوردن چه پیامدی دارد؟
- [سایر] چرا باید پنیر را با گردو بخوریم؟
- [سایر] با توجه به بازگشت حضرت زینب(سلام الله علیها) از شام به مدینه،چرا قبر ایشان در شام است؟
- [آیت الله خوئی] اگر بره و بزغاله پیش از آن که علفخوار شوند بمیرند، پنیر مایهای کهدر شیردان آنها میباشد پاک است، ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر برّه وبزغاله پیش از آن که علفخوار شوند بمیرند، پنیر مایهای که در شیردان آنها میباشد پاک است ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بره و بزغاله بمیرند، پنیر مایه ای که در شیردان آنها می باشد پاک است، ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بره و بزغاله پیش از آنکه علفخوار شوند بمیرند؛ پنیر مایه ای که در شیردان آنها می باشد پاک است ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ضامن و طلبکار شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودنِ ضامن را به هم بزنند، به هم خوردن آن محلّ اشکال است.
- [آیت الله سبحانی] معامله جنس های مختلفی که از یک ریشه گرفته شده است با تفاوت، اشکال دارد، مثل این که ده کیلو روغن را به بیست کیلو پنیر بفروشند، یا به پنجاه کیلو شیر، یا پانزده کیلو کره.
- [آیت الله مکارم شیرازی] معامله جنسهای مختلفی که از یک ریشه گرفته شده است با تفاوت اشکال دارد، مثل این که ده کیلو روغن را به بیست کیلو پنیر بفروشند، یا به پنجاه کیلو شیر، یا پانزده کیلو کره.
- [آیت الله سیستانی] اگر برّه و بزغاله پیش از آنکه علفخوار شوند بمیرند ، پنیر مایهای که در شیردان آنها میباشد پاک است ، ولی چنانچه ثابت نشود که مایع است باید ظاهر آن را که با بدن میته ملاقات کرده است بشویند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بره و بزغاله پیش از آن که علفخوار شوند بمیرند، پنیر مایه ای که در شیردان آنها می باشد، پاک است ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بره و بزغاله پیش از ان که علفخوار شوند بمیرند پنیر مایه ای که در شیردان انها می باشد پاک است ولی ظاهر ان را بنابر احتیاط باید اب کشید