این مکان چنان بود که ایشان را از گرما و سرما حفظ نمیکرد. فاطمه بنتعلی میگوید: (یزید دستور داد که اهلبیت امام حسین را به همراه علی بنالحسین در مکانی زندانی کردند که از گرما و سرما در امان نبودند چنان که صورتهای ایشان پوست انداخت).[1] محمّد بنعلی حلبی از امام صادق (ع) نقل میکند: وقتی علی بنالحسین به همراه اسرای اهلبیت را به شام نزد یزید آوردند (او و اسرای اهلبیت ع ) را در خانهای [خراب] جای دادند [میزان خرابی این مکان به حدی بود] که برخی از اسرا گفتند ما را در این خانه جای دادهاند تا بر سر ما فرو ریخته و بدین وسیله ما را بکشند. [2] پی نوشتها: [1]. سید ابنطاووس، المهلوف علی قتلی الطفوف، ص219؛ ابننما حلّی، مُثیرالاحزان، ص103 102. [2] . محمّد بنحسن بنفروخ الصفار، بصائر الدرجات، ص337-338؛ و با اندکی تفاوت: محمّد بنجریر طبری، دلائل الامامة، ص88. منبع:سایت انوار طاها
این مکان چنان بود که ایشان را از گرما و سرما حفظ نمیکرد. فاطمه بنتعلی میگوید: (یزید دستور داد که اهلبیت امام حسین را به همراه علی بنالحسین در مکانی زندانی کردند که از گرما و سرما در امان نبودند چنان که صورتهای ایشان پوست انداخت).[1] محمّد بنعلی حلبی از امام صادق (ع) نقل میکند: وقتی علی بنالحسین به همراه اسرای اهلبیت را به شام نزد یزید آوردند (او و اسرای اهلبیت ع ) را در خانهای [خراب] جای دادند [میزان خرابی این مکان به حدی بود] که برخی از اسرا گفتند ما را در این خانه جای دادهاند تا بر سر ما فرو ریخته و بدین وسیله ما را بکشند. [2]
پی نوشتها:
[1]. سید ابنطاووس، المهلوف علی قتلی الطفوف، ص219؛ ابننما حلّی، مُثیرالاحزان، ص103 102.
[2] . محمّد بنحسن بنفروخ الصفار، بصائر الدرجات، ص337-338؛ و با اندکی تفاوت: محمّد بنجریر طبری، دلائل الامامة، ص88.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] اسرا را از چه راهی به شام بردند؟ نام این مکانها جایی آمده است؟
- [سایر] آیا خرابة شام که اهل بیت امام حسین(ع) مدتی را در آنجا به سر بردند، واقعاً خرابه بود یا با توجه به شأن اهل بیت خرابه محسوب می شده است؟
- [سایر] پس از واقعه عاشورا اسرا و سرها چگونه به شام فرستاده شدند؟ کیفیت آن در منابع آمده است؟
- [سایر] آیا زمان رفت وبرگشت اسرا ء از کربلا به شام وبرگشت در همان سال انجام گرفته است؟
- [سایر] آیا حضرت رقیه در خرابه شام، حضرت فاطمه(س) را در خواب میبیند؟ این قضیه در کجا آمده است؟
- [سایر] آیا زمان رفت وبرگشت اسرا ء از کربلا به شام وبرگشت در همان سال انجام گرفته است؟
- [سایر] نحوه بردن اسرا به شام و دربار یزید چگونه بوده است؟ آیا گزارشی هست که این حالت را توصیف کرده باشد؟
- [سایر] آیا پس از ظهر عاشورا تا کاخ اموی یزید، اسرا را کتک میزدند؟ اینکه مداحان زبانحال در مورد حضرت زینب و حضرت رقیه(س) و سایر بانوان هاشمی میخوانند راست است؟ اینکه هر موقع بچهها را کتک میزدند حضرت زینب واسطه میشدند... اینکه میگویند شمر و حرمله و زجر و... از این قبیل در قافله اسرا بودند و کودکان را سیلی و لگد و تازیانه میزدنند. اینکه میگویند هر جا نام پدرشان را میبردند کتک میخوردند و دختران شام آنها را مسخره میکردند که ما بابا داریم تو نداری... این قضایا آیا واقعیت دارد و دلیل کتک زدنشان چه بوده است؟ آیا اسرای کربلا را غذا نمیدادند؟
- [سایر] پس از جدا کردن سرهای بنی هاشم و آوردن آنها به شام، سرانجام سرهای شهیدان کربلا، از جمله سر مبارک امام حسین(علیه السلام) چه شد؟
- [سایر] سال هاست که روایت شده حضرت رقیه 3 روز بعد از شهادت پدرش در خرابه شام از دنیا رفت. اگر این درست باشد به چه دلیل چند هفته بعد میگویند وفات حضرت رقیه به روایتی . اگر روایتی درست است پس شهادت امام حسین (ع)هم به روایتی باید تغییر داشته باشد.؟
- [آیت الله خوئی] اگر غیر مال التجاره مالی داشته باشد که خمسش را داده یا خمس ندارد، مثلًا چیزی را برای مؤنهاش خریده، باشد چنانچه قیمتش بالا رود، اگر آن را بفروشد خمس مقداری را که بر قیمتش اضافه شده باید بدهد، و همچنین اگر مثلًا درختی را که خریده میوه بیاورد، یا گوسفند چاق شود، در صورتی که مقصود او از نگهداری آنها این بوده که منفعتی از آن ببرد، باید خمس آنچه زیاد شده بدهد. بلکه مقصودش منفعت بردن هم نبوده، باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند زکات را در هشت مورد مصرف کند: (اول): فقیر، و او کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد ولی کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست. (دوم): مسکین، و او کسی است که از فقیر سختتر میگذراند. (سوم): کسی که از طرف امام علیهالسلام یا نایب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی کند و آن را به امام علیه السلام یا نایب امام یا فقرا برساند. (چهارم): کافرهایی که اگر زکات به آنان بدهند به دین اسلام مایل میشوند یا در جنگ به مسلمانان کمک میکنند. (پنجم): خریداری بندههایی که در شدت میباشند و آزاد کردن آنان. (ششم): بدهکاری که نمیتواند قرض خود را بدهد. (هفتم): فی سبیل الله، یعنی کارهایی که میتوان با آنها قصد قربت نمود مثل ساختن مسجد، و مدرسهای که علوم دینیه در آن خوانده میشود، و تنظیف شهر و آسفالت راهها و توسعه آنها و مانند اینها. (هشتم): ابنالسبیل، یعنی مسافری که در سفر درمانده شده و احکام اینها در مسایل آینده گفته خواهد شد.