امیر المؤمنین علیٌّ علیه‌السلام فی وَصِیَّتِهِ لاِبنِهِ‌الحَسَنِ علیه‌السلام: اِعلَمْ أنَّ الَّذی بِیَدِهِ خَزائنُ مَلَکُوتِ الدُّنیا وَالآخِرَةِ قَد أذِنَ لِدُعائکَ ، وتَکَفَّلَ لاِءجابَتِکَ ، وَأمَرَکَ أن تَسألَهُ لِیُعطِیَکَ ، وَهُوَ رَحیمٌ کَریمٌ ، لَم یَجعَلْ بَینَکَ وَبَینَهُ مَن یَحجُبُکَ عَنهُ ، وَلَم یُلْجِئْکَ إلی مَن یَشفَعُ لَکَ إلَیهِ ... ثُمَّ جَعَلَ فی یَدِکَ مَفاتیحَ خَزائنِهِ بِما أذِنَ فیهِ مِن مَسألَتِهِ ، فَمَتی شِئتَ استَفتَحتَ بِالدُّعاءِ أبوابَ خَزائنِهِ ؛ امام علی علیه‌السلام در وصیّت به امام حسن علیه‌السلام(فرمودند) : بدان، آن کسی که خزاین ملکوت دنیا و آخرت در دست اوست به تو اجازه داده است تا او را بخوانی و اجابت دعای تو را ضمانت کرده است و به تو فرمان داده است که از او بخواهی تا به تو عطا کند و او مهربان و بخشنده است . میان تو و خودش حجابی ننهاده و تو را به آوردن واسطه و میانجی وادار نکرده است ... سپس کلیدهای خزائن و گنجینه‌هایش را که همان دعا کردن و خواستن از اوست ، در اختیار تو نهاده است ؛ پس هر گاه تو بخواهی ، با دعا کردن درهای گنجینه‌های او را می‌گشایی . بحار الأنوار : 77 / 204 / 1
دعا کلید چه گنجینه هایی است؟
امیر المؤمنین علیٌّ علیهالسلام
فی وَصِیَّتِهِ لاِبنِهِالحَسَنِ علیهالسلام: اِعلَمْ أنَّ الَّذی بِیَدِهِ خَزائنُ مَلَکُوتِ الدُّنیا وَالآخِرَةِ قَد أذِنَ لِدُعائکَ ، وتَکَفَّلَ لاِءجابَتِکَ ، وَأمَرَکَ أن تَسألَهُ لِیُعطِیَکَ ، وَهُوَ رَحیمٌ کَریمٌ ، لَم یَجعَلْ بَینَکَ وَبَینَهُ مَن یَحجُبُکَ عَنهُ ، وَلَم یُلْجِئْکَ إلی مَن یَشفَعُ لَکَ إلَیهِ ... ثُمَّ جَعَلَ فی یَدِکَ مَفاتیحَ خَزائنِهِ بِما أذِنَ فیهِ مِن مَسألَتِهِ ، فَمَتی شِئتَ استَفتَحتَ بِالدُّعاءِ أبوابَ خَزائنِهِ ؛
امام علی علیهالسلام در وصیّت به امام حسن علیهالسلام(فرمودند) :
بدان، آن کسی که خزاین ملکوت دنیا و آخرت در دست اوست به تو اجازه داده است تا او را بخوانی و اجابت دعای تو را ضمانت کرده است و به تو فرمان داده است که از او بخواهی تا به تو عطا کند و او مهربان و بخشنده است . میان تو و خودش حجابی ننهاده و تو را به آوردن واسطه و میانجی وادار نکرده است ... سپس کلیدهای خزائن و گنجینههایش را که همان دعا کردن و خواستن از اوست ، در اختیار تو نهاده است ؛ پس هر گاه تو بخواهی ، با دعا کردن درهای گنجینههای او را میگشایی .
بحار الأنوار : 77 / 204 / 1
- [سایر] کلید گنجینه دانش چیست؟
- [سایر] کلید بهشت در چه اعمالی است؟
- [سایر] چرا کلید بهشت، نماز است؟
- [سایر] شهاب مرادی عزیز سلام 8روز دیگه عصر چهارشنبه،آزمونی قراره بدم که براش تلاش هایی هم کردم.کنکور ارشده. امیدم به خداست اما توکله خونم پایین اومده!(وقت دعا و توسل ندارم_(تروخدا جوونای امروز رو ببین شهاب!:) الآن باید خوندهامو جمع بندی کنم و یادآوری. اما پدربزرگم بستریه و من امشب همراهشون. شهاب عزیز،خواهشی دارم. میخوام لطف کنی و خصوصا برای من دعا کنی. میگن وسط نماز شب میشه کلید آسمونو گرفت. چقدر بده این خلاصه نویسی.همه حرفامو خوردم.
- [سایر] آیا پیامبر(ص) فرمود: (من درب بهشتم و علی کلید آن)؟
- [سایر] آیا پیامبر اسلام(ص) فرمود: من در بهشتم و علی کلید آن است؟
- [سایر] 1. دستی که با کرم چرب شده و با ادرار نجس شود، آیا فقط با آب خالی پاک میشود؟ یا لازم است چربی دست را بر طرف کنیم؟ 2. اگر با آن دست که خیس و چرب است کلید برق را خاموش کنیم، آیا کلید برق هم نجس میشود؟ 3. آیا دیگران که بعداً با دست خیس برق را خاموش میکنند هم دستشان نجس میشود؟ 4. کلید برق چگونه پاک میشود؟
- [سایر] لطفا این حدیث را شرح دهید. امام علی علیه السلام فرمودند: فی سَعَةِ الاَْخْلاقِ کُنُوزُ الاَْرْزاقِ؛ اخلاق خوش کلید گنج های روزی است(1).
- [سایر] لطفا این حدیث را شرح دهید. امام صادق علیه السّلام فرمودند: اَلغَضَبُ مِفتاحُ کُلِّ شَرّ؛ خشم، کلید هر بدی است. (1)
- [آیت الله خامنه ای] تایپ آیات قرآن یا اسامی معصومین و اسماءالله بدون وضو چه حکمی دارد به خصوص با توجه به اینکه روی دستگاه تایپ یا صفحه کلید کامپیوتر، حروف برجسته می باشند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد
- [آیت الله سبحانی] احتیاط مستحب آن است که چیز نجسی مانند دستمال که با آن نمی شود عورت را پوشاند و کلید و چاقو همراه نمازگزار نباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط مستحب آن است که چیز نجس که ساتر عورت نباشد مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس همراه نمازگزار نباشد.
- [آیت الله سیستانی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد ، و همچنین لباس نجس که همراه اوست ضرری به نماز نمیرساند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد و بعید نیست که مطلق لباس نجس که همراه او است ضرری به نماز نرساند.
- [آیت الله خوئی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جائز است همراه نماز گزار باشد، و بعید نیست که مطلق لباس نجس که همراه او است ضرری به نماز نرساند.
- [آیت الله علوی گرگانی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد اگرچه قصد دعا بهتر است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] گفته شد، و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که چیز نجسی که با آن می شود عورت را پوشاند همراه نمازگزار نباشد، امّا همراه بودن چیز نجسی که نمی شود عورت را با آن پوشاند مانند دستمال کوچک و کلید و چاقو و پول نجس مانعی ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .حمل چیز متنجّس که با آن عورت پوشانده می شود , اگر از مردار یا حیوان حرامگوشت نباشد و فقط همراه نمازگزار باشد نه لباس او نماز را باطل نمی کند, چنان که حمل دستمال،کلید، چاقو و قلمِ نجسشده در نماز, مانعی ندارد.