در آیه شریفه ( سابقوا الی مغفرهٍ من ربّکم و جنه عرضها کعرض السّماء و الارض اُعددّت للذّین امنوا بالله و رسله )(1) می فرماید :برای نیل به آمرزش پروردگارتان و بهشتی که وسعت آن هم چون پهنه آسمان و زمین است و آماده برای کسانی که ایمان به خداوند و فرستادگان او آورده اند بر یکدیگر سبفت گیرید و در حقیقت آیه مذکور، مغفرت پروردگار را، کلید بهشت می داند همان بهشتی که به پهنه آسمان تا زمین است و شبیه همین تعبیر در سوره آل عمران آمده است که می فرماید : ( وسارعوا الی مغفره من ربّکم و جنهٍ عرضها السموات و الارض اعدّت للمتّقین ) (2) : برای رسیدن به آمرزش پروردگارتان و رسیدن به بهشتی که وسعت آن به اندازه آسمانها و زمین است سرعت بگیرید و آن بهشت برای پرهیزکاران مهیا شده است. پی نوشت: 1- حدید / 21. 2- آل عمران / 133. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیه شریفه ( سابقوا الی مغفرهٍ من ربّکم و جنه عرضها کعرض السّماء و الارض اُعددّت للذّین امنوا بالله و رسله )(1) می فرماید :برای نیل به آمرزش پروردگارتان و بهشتی که وسعت آن هم چون پهنه آسمان و زمین است و آماده برای کسانی که ایمان به خداوند و فرستادگان او آورده اند بر یکدیگر سبفت گیرید و در حقیقت آیه مذکور، مغفرت پروردگار را، کلید بهشت می داند همان بهشتی که به پهنه آسمان تا زمین است و شبیه همین تعبیر در سوره آل عمران آمده است که می فرماید : ( وسارعوا الی مغفره من ربّکم و جنهٍ عرضها السموات و الارض اعدّت للمتّقین ) (2) : برای رسیدن به آمرزش پروردگارتان و رسیدن به بهشتی که وسعت آن به اندازه آسمانها و زمین است سرعت بگیرید و آن بهشت برای پرهیزکاران مهیا شده است.
پی نوشت:
1- حدید / 21.
2- آل عمران / 133.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] چرا کلید بهشت، نماز است؟
- [سایر] برای چه اعمالی وعده بهشت داده شده است؟
- [سایر] کلید گنجینه دانش چیست؟
- [سایر] باسلام، چه کسانی در بهشت فردوس با محمد(ص) و آل محمد همنشین خواهند بود؟ انجام چه اعمالی سبب این همنشینی میشود؟ برخی میگویند کسانی هستند که در بهشت تنها یکبار امام حسین(ع) را زیارت میکنند... چرا همنشین شدن با ائمه شرطهای سخت دارد؟
- [سایر] دعا کلید چه گنجینه هایی است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی از اوّل بلوغ بدون توجه به مسأله تقلید، اعمالی انجام داده است و اکنون از حضرتعالی تقلید می کند، تکلیف اعمالی که انجام داده چیست؟
- [سایر] آیا پیامبر(ص) فرمود: (من درب بهشتم و علی کلید آن)؟
- [سایر] آیا پیامبر اسلام(ص) فرمود: من در بهشتم و علی کلید آن است؟
- [سایر] چه اعمالی را انجام دهیم که از مرگ نترسیم ؟
- [سایر] انجام دادن چه اعمالی در روز عاشوار سفارش شده است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد
- [آیت الله سبحانی] احتیاط مستحب آن است که چیز نجسی مانند دستمال که با آن نمی شود عورت را پوشاند و کلید و چاقو همراه نمازگزار نباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط مستحب آن است که چیز نجس که ساتر عورت نباشد مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس همراه نمازگزار نباشد.
- [آیت الله سیستانی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد ، و همچنین لباس نجس که همراه اوست ضرری به نماز نمیرساند .
- [آیت الله اردبیلی] برای اعمالی از وضو که خود میتواند آنها را به تنهایی انجام دهد، نباید کمک بگیرد. * شرط دوازدهم:استعمال آب برای او مانعی نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] وظیفه نفساء در امور واجب و حرام مانند حائض است؛ همچنین اعمالی که برای حائض مستحب و مکروه است، برای نفساء نیز مستحب و مکروه میباشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد و بعید نیست که مطلق لباس نجس که همراه او است ضرری به نماز نرساند.
- [آیت الله خوئی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جائز است همراه نماز گزار باشد، و بعید نیست که مطلق لباس نجس که همراه او است ضرری به نماز نرساند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز آیات بر مستحاضه واجب است و بنابر احتیاط واجب باید برای نماز آیات نیز اعمالی را که برای نمازهای واجب روزانه گفته شد، انجام دهد و اگر در وقت نماز واجب روزانه، نماز آیات بر مستحاضه واجب شود، گرچه بخواهد هر دو را پشت سر هم بجا آورد، احتیاط واجب آن است که برای نماز آیات نیز تمام اعمالی را که برای نماز روزانه بر او واجب است انجام دهد و هر دو را با یک غسل و وضو بجا نیاورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که وظیفه او تیمّم است برای کاری تیمّم کند، تا تیمّم و عذر او باقی است، میتواند اعمالی را که باید با وضو یا غسل انجام داد بجا آورد، ولی اگر با داشتن آب برای نماز میّت یا خوابیدن تیمّم کرده باشد، فقط کاری را که برای آن تیمّم نموده میتواند انجام دهد و چنانچه به خاطر تنگی وقت تیمم کرده باشد، به احتیاط واجب نباید سایر اعمالی را که احتیاج به وضو یا غسل دارند انجام دهد.