امام علی علیه‌السلام : أفضَلُ العِبادَةِ العَفافُ ؛ برترین عبادت ، پاکدامنی است. الکافی : 2 / 468 / 8 ******* امام علی علیه‌السلام : أفضَلُ العِبادَةِ غَلَبَهُ العادَةِ ؛ برترین عبادت ، چیره آمدن بر عادت است . غرر الحکم : 2873 ******* امام علی علیه‌السلام : أفضَلُ العِبادَةِ الزَّهادَةُ ؛ برترین عبادت ، بی‌رغبتی به دنیاست . غرر الحکم : 2872 ******* امام صادق علیه‌السلام : أفضَلُ العِبادَةِ العِلمُ بِاللّه والتَّواضُعُ لَهُ ؛ برترین عبادت ، شناخت خدا و فروتنی برای اوست . تحف العقول : 364 ******* امام صادق علیه‌السلام : أفضَلُ العِبادَةِ إدمانُ التَّفَکُّرِ فیاللّه وفی قُدرَتِهِ ؛ برترین عبادت ، اندیشیدن مداوم درباره خدا و قدرت اوست . الکافی : 2 / 55 / 3 ******* امام جواد علیه‌السلام : أفضَلُ العِبادَةِ الإخلاصُ ؛ برترین عبادت ، اخلاص است . تنبیه الخواطر : 2 / 109
عبادت های برتر چیست؟
امام علی علیهالسلام :
أفضَلُ العِبادَةِ العَفافُ ؛
برترین عبادت ، پاکدامنی است.
الکافی : 2 / 468 / 8
*******
امام علی علیهالسلام :
أفضَلُ العِبادَةِ غَلَبَهُ العادَةِ ؛
برترین عبادت ، چیره آمدن بر عادت است .
غرر الحکم : 2873
*******
امام علی علیهالسلام :
أفضَلُ العِبادَةِ الزَّهادَةُ ؛
برترین عبادت ، بیرغبتی به دنیاست .
غرر الحکم : 2872
*******
امام صادق علیهالسلام :
أفضَلُ العِبادَةِ العِلمُ بِاللّه والتَّواضُعُ لَهُ ؛
برترین عبادت ، شناخت خدا و فروتنی برای اوست .
تحف العقول : 364
*******
امام صادق علیهالسلام :
أفضَلُ العِبادَةِ إدمانُ التَّفَکُّرِ فیاللّه وفی قُدرَتِهِ ؛
برترین عبادت ، اندیشیدن مداوم درباره خدا و قدرت اوست .
الکافی : 2 / 55 / 3
*******
امام جواد علیهالسلام :
أفضَلُ العِبادَةِ الإخلاصُ ؛
برترین عبادت ، اخلاص است .
تنبیه الخواطر : 2 / 109
- [سایر] چه می شود که یک عبادت، عبادت برتر می شود ؟
- [سایر] علم برتر است یا عبادت؟
- [سایر] تحصیل تفکر صحیح با چه روشهایی ممکن است؟( منظورم تفکری است که از هفتاد سال عبادت برتر است)
- [سایر] رأی چه کسی برتر است؟
- [سایر] عدالت برتر است یا سخاوت؟
- [سایر] آرزوهای برتر از نظر قرآن چیست؟
- [سایر] چرا نام حضرت زینب(س) به عنوان یکی از چهار زن برتر عالم از زبان پیغمبر نمی باشد؟ آیا حضرت مریم برتر از حضرت زینب (س) می باشند؟
- [سایر] خداوند در قرآن صریحاً حضرت مریم را بر زنان جهان برتر قرار داده است چرا ما حضرت فاطمه را برتر از ایشان می دانیم؟
- [سایر] شبهه: پوشش اسلامی یعنی همان عفاف پس حجاب برتر و غیر برتر ندارد و با مانتو نیز می توان پوشش اسلامی داشت.
- [سایر] چند نوع عبادت و عبادت کننده داریم؟
- [آیت الله سبحانی] اجیر باید واجبات میت را نیابتاً انجام دهد و عبادت های او را قضا نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مبتدیه و مضطربه و ناسیه و زنی که عادت عددیه دارد اگر خونی ببینند که نشانه های حیض را داشته باشد باید عبادت را ترک کنند و چنانچه بعد بفهمند حیض نبوده باید عبادتهایی را که به جا نیاورده اند قضا نمایند و اگر خونی ببینند که نشانه های حیض را نداشته باشد باید عبادت را به جا اورند مگر ناسیه در صورتی که یقین به تحقق عادت پیدا کند که تا احتمال بقای عادت را می دهد باید عبادت را ترک کند
- [آیت الله اردبیلی] (اِعتکاف) آن است که انسان به قصد عبادت کردن در مسجد بماند؛ بلکه اگر تنها با ماندن در مسجد نیز قصد عبادت کند، کافی است، هرچند عبادت دیگری انجام ندهد. اعتکاف عمل مستحبّی است که درباره آن بسیار سفارش شده است. روایت شده است که رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: (اعتکاف ده روز در ماه رمضان معادل دو حجّ و دو عمره است)(1) و نیز روایت شده که خود آن حضرت دهه آخر ماه رمضان در مسجد اعتکاف میکردند(2).
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که عادت حیضش کمتر از ده روز است ، اگر بیشتر از روزهای عادتش خون نفاس ببیند ، باید به اندازة روزهای عادت خود نفاس قرار دهد و بعد از آن تا روز دهم می تواند عبادت را ترک نماید یا کارهای مستحاضه را انجام دهد ، ولی ترک عبادت یک روز یا دو روز خیلی خوب است پس اگر از ده روز بگذرد ، به اندازة عادتش نفاس و بقیه استحاضه است و اگر عبادت را ترک کرده ، باید قضا کند .
- [امام خمینی] زنی که عادت حیضش کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهای عادتش خون نفاس ببیند، باید به اندازه روزهای عادت خود نفاس قرار دهد، و بعداز آن تا روز دهم می تواند عبادت را ترک نماید یا کارهای مستحاضه را انجام دهد.ولی ترک عبادت، یک روز یا دو روز خیلی خوب است. پس اگر از ده روز بگذرد، به روزهای عادتش حیض است و بقیه استحاضه است، و اگر عبادت را ترک کرده باید قضا کند.
- [آیت الله خوئی] زنی که عادت حیضش کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهای عادتش خون نفاس ببیند، باید به اندازة روزهای عادت خود نفاس قرار دهد، و بعد از آن واجب است یک روز عبادت را ترک نماید، و بعد جائز است احکام مستحاضه را جاری یا عبادت را تا ده روز ترک نماید، و اگر خون از ده روز بگذرد، باید روزهای بعد از عادت تا روز دهم را هم استحاضه قرار دهد، و عبادتهائی را که در آن روزها بهجا نیاورده قضا نماید، مثلًا زنی که عادت او شش روز بوده اگر بیشتر از شش روز خون ببیند، باید شش روز را نفاس قرار دهد و روز هفتم نیز عبادت را ترک کند و در روز هشتم و نهم و دهم مخیر است بین عبادت را ترک کند یا کارهای استحاضه را بهجا آورد، و اگر بیشتر از ده روز خون دید، از روز بعد از عبادت او استحاضه میباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چند روز را حیض قرار دهد و عبادت نکند، بعد بفهمد حیض نبوده است. باید نمازهایی که در آن روزها به جا نیاورده قضا نماید. و اگر چند روز را به گمان این که حیض نیست عبادت کند، بعد بفهمد حیض بوده، چنان چه آنروزها را روزه گرفته باید قضا نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چند روز را حیض قرار دهد و عبادت نکند، بعد بفهمد حیض نبوده است، باید نماز و روزه ای را که در آن روزها بجا نیاورده قضا نماید، و اگر چند روز را به گمان این که حیض نیست عبادت کند، بعد بفهمد حیض بوده، چنانچه آن روزها را روزه گرفته باید قضا نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چند روز را حیض قرار دهد و عبادت نکند، بعد بفهمد حیض نبوده است، باید نماز وروزه ای را که در آن روز ها بجا نیاورده قضا نماید . و اگر چند روز را به گمان اینکه حیض نیست عبادت کند ، بعد بفهمد حیض بوده ، چنانچه آن روز ها را روزه گرفته ، باید قضا نماید
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بعضی از روزها را حیض قرار دهد و عبادت نکند و بعد بفهمد حیض نبوده است باید نماز و روزه ای را که در ان روزها به جا نیاورده قضا نماید و اگر به گمان این که حیض نیست عبادت کند و بعد بفهمد حیض بوده چنانچه ان روزها را روزه گرفته باشد باید قضا نماید