پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : مَنِ ارتَقَبَ المَوتَ سارَعَ‌فی الخَیراتِ ؛ کسی که چشم به راه مرگ باشد ، در کارهای نیک بکوشد . بحار الأنوار : 77 / 171 / 7 منتخب میزان الحکمة : 520 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : أکثِروا ذِکرَ المَوتِ ، فما مِن عَبدٍ أکثَرَ ذِکرَهُ إلاّ أحیا اللّه‌ُ قلبَهُ وهَوَّنَ علَیهِ المَوتَ ؛ مرگ را فراوان یاد کنید ؛ زیرا هیچ بنده‌ای آن را بسیار یاد نکرد ، مگر این که خداوند دلش را زنده گردانید و مردن را بر او آسان ساخت . کنزالعمّال : 42105 منتخب میزان الحکمة : 518 ******* امام صادق علیه‌السلام : ذِکرُ المَوتِ یُمیتُ الشَّهَواتِ فی النَّفسِ ، ویَقلَعُ مَنابِتَ الغَفلَةِ ، ویُقَوّی القلبَ بمَواعِدِ اللّه ، ویُرِقُّ الطَّبعَ ، ویَکسِرُ أعلامَ الهَوی ویُطفِئُ نارَ الحِرصِ ، ویُحَقِّرُ الدُّنیا ؛ یاد مرگ ، خواهش‌های نفس را می‌میراند و رویشگاه‌های غفلت را ریشه‌کن می‌کند و دل را با وعده‌های خدا نیرو می‌بخشد و طبع را نازک می‌سازد و پرچم‌های هوس را درهم می‌شکند و آتش حرص را خاموش می‌سازد و دنیا را در نظر کوچک می‌کند . بحار الأنوار : 6 / 133 / 32 منتخب میزان الحکمة : 518 ******* امام صادق علیه‌السلام : أکثِروا ذِکرَ المَوتِ ؛ فإنّهُ ما أکثَرَ ذِکرَ المَوتِ إنسانٌ إلاّ زَهِدَ فی الدُّنیا ؛ مرگ را فراوان یاد کنید ؛ زیرا هیچ انسانی مرگ را بسیار یاد نکرد ، مگر این که به دنیا بی‌رغبت شد . بحار الأنوار : 82 / 168 / 3 منتخب میزان الحکمة : 518
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
مَنِ ارتَقَبَ المَوتَ سارَعَفی الخَیراتِ ؛
کسی که چشم به راه مرگ باشد ، در کارهای نیک بکوشد .
بحار الأنوار : 77 / 171 / 7 منتخب میزان الحکمة : 520
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
أکثِروا ذِکرَ المَوتِ ، فما مِن عَبدٍ أکثَرَ ذِکرَهُ إلاّ أحیا اللّهُ قلبَهُ وهَوَّنَ علَیهِ المَوتَ ؛
مرگ را فراوان یاد کنید ؛ زیرا هیچ بندهای آن را بسیار یاد نکرد ، مگر این که خداوند دلش را زنده گردانید و مردن را بر او آسان ساخت .
کنزالعمّال : 42105 منتخب میزان الحکمة : 518
*******
امام صادق علیهالسلام :
ذِکرُ المَوتِ یُمیتُ الشَّهَواتِ فی النَّفسِ ، ویَقلَعُ مَنابِتَ الغَفلَةِ ، ویُقَوّی القلبَ بمَواعِدِ اللّه ، ویُرِقُّ الطَّبعَ ، ویَکسِرُ أعلامَ الهَوی ویُطفِئُ نارَ الحِرصِ ، ویُحَقِّرُ الدُّنیا ؛
یاد مرگ ، خواهشهای نفس را میمیراند و رویشگاههای غفلت را ریشهکن میکند و دل را با وعدههای خدا نیرو میبخشد و طبع را نازک میسازد و پرچمهای هوس را درهم میشکند و آتش حرص را خاموش میسازد و دنیا را در نظر کوچک میکند .
بحار الأنوار : 6 / 133 / 32 منتخب میزان الحکمة : 518
*******
امام صادق علیهالسلام :
أکثِروا ذِکرَ المَوتِ ؛ فإنّهُ ما أکثَرَ ذِکرَ المَوتِ إنسانٌ إلاّ زَهِدَ فی الدُّنیا ؛
مرگ را فراوان یاد کنید ؛ زیرا هیچ انسانی مرگ را بسیار یاد نکرد ، مگر این که به دنیا بیرغبت شد .
بحار الأنوار : 82 / 168 / 3 منتخب میزان الحکمة : 518
- [سایر] یاد مرگ چه آثاری دارد؟
- [سایر] پاکیزگی جامه چه آثاری دارد؟
- [سایر] خواندن قرآن چه آثاری دارد؟
- [سایر] طمع چه آثاری دارد؟
- [سایر] عدالت چه آثاری دارد؟
- [سایر] دوستی دنیا چه آثاری دارد؟
- [سایر] نماز خواندن چه آثاری دارد؟
- [سایر] ذکر خدا چه آثاری دارد؟
- [سایر] اعتقاد به جبر چه عوارض و آثاری در جامعه دارد؟
- [سایر] عزاداری برای امام حسین(علیه السلام) دارای چه آثاری است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اجاره با مرگ اجارهدهنده باطل میشود و با مرگ مستأجر، باطل نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی یقه پاره نکند، به خصوص در مرگ غیر پدر و برادر.
- [آیت الله سیستانی] مضاربه اذنیه ، با مرگ هر کدام از مالک و عامل باطل میشود ؛ زیرا با مرگ مالک اموال او به وارث منتقل میشود ، و باقی ماندن مال در دست عامل نیاز به مضاربه جدید دارد . و با مرگ عامل اذن از بین میرود ؛ زیرا اذن مالک به او اختصاص داشته باشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد، و به خود لطمه بزند، و پاره کردن یقه در مرگ غیر پدر و برادر نیز، جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] زمینهایی که صاحب معیّنی ندارد و آثاری از آبادی در آن نیست چه در اصل بایر باشد مانند بیابانها و کوهها و درّهها و چه بعد از آباد شدن بایر شده باشد مثل زمینهایی که صاحبان آنها از آن اعراض کرده باشند ملک حکومت اسلامی است ولی اگر کسی آن را آباد کند مالک میشود مگر در صورتی که حکومت اسلامی ممانعت نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست انسان در مرگ کسی صورت وبدن را بخراشد وبخود لطمه بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطلع شود.
- [آیت الله مظاهری] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
- [آیت الله مظاهری] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطّلع شود.