امام علی علیه‌السلام : فَرضَ اللّه‌ ... تَرْکَ شُرْبِ الخَمرِ تَحْصینا للعَقلِ . خداوند برای حفظ عقل ، ترک شرابخواری را واجب گردانید . نهج البلاغة : الحکمة : 252 منتخب میزان الحکمة : 186 ******* امام رضا علیه‌السلام : حَرّمَ اللّه‌ الخَمرَ لِما فیها مِن الفَسادِ ، ومِن تَغْییرِها عُقولَ شارِبِیها ، وحَمْلِها إیّاهُم علی إنْکارِ اللّه عز و جل ، والفِرْیَةِ علَیهِ وعلی رُسُلِهِ ، وسائرِ ما یکونُ مِنهُم مِن الفَسادِ والقَتلِ . خداوند شراب را حرام فرمود ؛ زیرا شراب تباهی می‌آورد ، عقل شرابخواران را دگرگون می‌کند و آنان را به انکار خداوند عز و جل و دروغ وتهمت بستن به او و پیامبرش وا می‌دارد و دیگر اعمالی چون تبهکاری و قتل که از شرابخواران سر می‌زند . عیون أخبار الرضا علیه‌السلام : 2 / 98 / 2 منتخب میزان الحکمة : 186
امام علی علیهالسلام :
فَرضَ اللّه ... تَرْکَ شُرْبِ الخَمرِ تَحْصینا للعَقلِ .
خداوند برای حفظ عقل ، ترک شرابخواری را واجب گردانید .
نهج البلاغة : الحکمة : 252 منتخب میزان الحکمة : 186
*******
امام رضا علیهالسلام :
حَرّمَ اللّه الخَمرَ لِما فیها مِن الفَسادِ ، ومِن تَغْییرِها عُقولَ شارِبِیها ، وحَمْلِها إیّاهُم علی إنْکارِ اللّه عز و جل ، والفِرْیَةِ علَیهِ وعلی رُسُلِهِ ، وسائرِ ما یکونُ مِنهُم مِن الفَسادِ والقَتلِ .
خداوند شراب را حرام فرمود ؛ زیرا شراب تباهی میآورد ، عقل شرابخواران را دگرگون میکند و آنان را به انکار خداوند عز و جل و دروغ وتهمت بستن به او و پیامبرش وا میدارد و دیگر اعمالی چون تبهکاری و قتل که از شرابخواران سر میزند .
عیون أخبار الرضا علیهالسلام : 2 / 98 / 2 منتخب میزان الحکمة : 186
- [سایر] شرابخواری چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] چه کاری از شرابخواری هم بدتر است؟
- [سایر] آیا دلیلی بر شرابخواری راویان صحاح سته وجود دارد؟
- [سایر] ترک کردن شرابخواری برای غیر خدا هم پاداشی دارد؟
- [سایر] خواستگاری دارم که شرابخوار است. آیا شرابخواری میتواند دلیلی بر پاسخ منفی به او باشد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا شیر حیوانات حرام گوشت تابع حرمت حیوان بوده و حرام می باشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] ضابطه در حلال یا حرام بودن آبزیان چیست؟ آیا در صورت حرام بودن، خرید و فروش آنها نیز حرام است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] ضابطه در حلال یا حرام بودن آبزیان چیست؟ آیا در صورت حرام بودن، خرید و فروش آنها نیز حرام است؟
- [آیت الله مظاهری] از چه زمانی محرّمات احرام، حرام می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با سلام آیا منافعی{پول}که از کار کردن با پول حرام بدست می آید حرام است؟ آیا منافعی{پول}که از کار کردن با اموال حرام یا غصبی مثل دزدی بدست می آید هم حرام است؟ با تشکر
- [آیت الله نوری همدانی] اگر به کسی که بدهکار است و نمی تواند بدهی خود را بدهد زکوه بدهد ، بعد بفهمد قرض را در معصیت مصرف کرده ، چنانچه آن بدهکار فقیر باشد می تواند آنچه را به او داده بابت زکوه حساب کند ، ولی اگر چیزی را که گرفته در شرابخواری یا بطور آشکارا در معصیت صرف کرده و از معصیت خود توبه نکرده ، بنابر احتیاط واجب باید چیزی را که به او داده بابت زکوه حساب نکند .
- [امام خمینی] اگر به کسی که بدهکار است و نمی تواند بدهی خود را بدهد زکات بدهد بعد بفهمد قرض را در معصیت مصرف کرده چنانچه آن بدهکار فقیر باشد می تواند آنچه را به او داده بابت زکات حساب کند ولی اگر چیزی را که گرفته در شرابخواری یا به طور آشکارا در معصیت صرف کرده و از معصیت خود توبه نکرده بنابر احتیاط واجب باید چیزی را که به او داده بابت زکات حساب نکند.
- [آیت الله بهجت] ساختن ظرف طلا و نقره برای استعمالِ حرام، حرام است ؛ و در غیر این صورت حرام نیست و نیز مزدی که برای آن می گیرند حرام نیست .
- [آیت الله اردبیلی] تخمِ پرندگان حلال گوشت، حلال و تخمِ پرندگان حرام گوشت، حرام است و اگر بین حلال و حرام مشتبه شود، تخمهایی که دو طرف آن مساوی باشد، حرام است و تخمهایی که یک طرف آن باریکتر باشد، حلال است.
- [آیت الله مظاهری] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است ولی استعمال آنها در مثل زینت اطاق حرام نیست و نگاه داشتن آن نیز حرام نمیباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها، حرام است، حتّی استعمال آنها در زینت اطاق حرام می باشد، ولی نگاه داشتن آنها حرام نمی باشد
- [امام خمینی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها حرام است. ولی استعمال آنها در زینت اتاق حرام نیست. و نگاه داشتن نیز حرام نمی باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خرید و فروش آلات لهو که فقط در حرام استعمال می شود حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محلّ خلوتی که خطر ارتکاب حرام باشد حرام است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تخم حیوانات دریایی حلال، حلال و تخم حیوانات دریایی حرام، حرام است.