در سلسله مطالب اعتقادی، بحث خداشناسی کلیدی ترین بحث ها است که مطالب بسیار گسترده ای را شامل می شود. شما برای تبلیغ و توضیح این مسائل، باید دو مطلب را رعایت کنید؛ اول این که بحث های مناسب و منطقی انتخاب کنید، دوم آن که روحیه و سطح علمی مخاطبان به طور دقیق رعایت شود. در قسمت اول مسائل زیر را در نظر داشته باشید: 1. شما باید مباحثی از خداشناسی را انتخاب کنید که عمومیت بیشتری داشته باشد تا بتوان به راحتی آنها را توضیح داد. 2. از پرداختن به مباحث دقیق خداشناسی پرهیز داشته باشید. 3. مباحث مربوطه را با سیر منطقی مناسب مطرح کرده و از گزافه گویی و مغلق گفتاری بپرهیزید. 4 . مباحث خداشناسی را به تفکیک، بیان کنید و از روش های ساده و مثال های متنوع کمک بگیرید. از فطرت خداجوی جوانان در این بحث ها استفاده کنید. 5. برای فهم این مطالب فرصت کافی برای تفکر و نتیجه گیری به جوانان داده شود. 6. از کتاب هایی استفاده کنید که مباحث را روشن و دسته بندی شده ارائه کرده اند. در قسمت دوم نیز به مطالب زیر دقت کنید: 1. مباحثی از خداشناسی را مطرح کنید که با توجه به سابقۀ علمی جوانان مورد نظر، هم خوانی داشته باشد و اگر قصد مطرح کردن مسائلی فراتر از سطح علمی آنان داشتید حتماً مقدمات آن را رعایت کنید. 2. جوانان روحیۀ انتقاد و تشکیک دارند، هرگز با این خصوصیت مبارزه نکنید، ولی مراقب باشید که آنان را در شک باقی نگذارید. 3. می توانید برای پر بار تر شدن جلسات از آنان بخواهید برخی از کتاب های سادۀ خداشناسی را مطالعه کنند. کتاب هایی که در آن عجایب خلقت آمده است با روحیه جوانان سازگار تر است. 4. سعی کنید در ابتدای بحث خداشناسی، فواید، نتایج و آثار آن را برای جوانان توضیح دهید تا با توجه به اهمیت و نقش آن در زندگی دنیا و زندگی اخروی، به این بحث ها توجه کنند. منبع: http://farsi.islamquest.net
در سلسله مطالب اعتقادی، بحث خداشناسی کلیدی ترین بحث ها است که مطالب بسیار گسترده ای را شامل می شود. شما برای تبلیغ و توضیح این مسائل، باید دو مطلب را رعایت کنید؛ اول این که بحث های مناسب و منطقی انتخاب کنید، دوم آن که روحیه و سطح علمی مخاطبان به طور دقیق رعایت شود.
در قسمت اول مسائل زیر را در نظر داشته باشید:
1. شما باید مباحثی از خداشناسی را انتخاب کنید که عمومیت بیشتری داشته باشد تا بتوان به راحتی آنها را توضیح داد.
2. از پرداختن به مباحث دقیق خداشناسی پرهیز داشته باشید.
3. مباحث مربوطه را با سیر منطقی مناسب مطرح کرده و از گزافه گویی و مغلق گفتاری بپرهیزید.
4 . مباحث خداشناسی را به تفکیک، بیان کنید و از روش های ساده و مثال های متنوع کمک بگیرید. از فطرت خداجوی جوانان در این بحث ها استفاده کنید.
5. برای فهم این مطالب فرصت کافی برای تفکر و نتیجه گیری به جوانان داده شود.
6. از کتاب هایی استفاده کنید که مباحث را روشن و دسته بندی شده ارائه کرده اند.
در قسمت دوم نیز به مطالب زیر دقت کنید:
1. مباحثی از خداشناسی را مطرح کنید که با توجه به سابقۀ علمی جوانان مورد نظر، هم خوانی داشته باشد و اگر قصد مطرح کردن مسائلی فراتر از سطح علمی آنان داشتید حتماً مقدمات آن را رعایت کنید.
2. جوانان روحیۀ انتقاد و تشکیک دارند، هرگز با این خصوصیت مبارزه نکنید، ولی مراقب باشید که آنان را در شک باقی نگذارید.
3. می توانید برای پر بار تر شدن جلسات از آنان بخواهید برخی از کتاب های سادۀ خداشناسی را مطالعه کنند. کتاب هایی که در آن عجایب خلقت آمده است با روحیه جوانان سازگار تر است.
4. سعی کنید در ابتدای بحث خداشناسی، فواید، نتایج و آثار آن را برای جوانان توضیح دهید تا با توجه به اهمیت و نقش آن در زندگی دنیا و زندگی اخروی، به این بحث ها توجه کنند.
منبع: http://farsi.islamquest.net
- [سایر] آیا می توان از راه خودشناسی به خداشناسی رسید؟
- [سایر] لطفا قدری درباره توحید و خداشناسی برایم توضیح دهید. (البته می دانم که بحث گسترده ای است اما مختصرا درباره آن توضیح دهید.)
- [سایر] چرا غالباً با مطرح شدن بحث تهاجم فرهنگی، اذهان متوجه نوجوان و جوان می شود؟ مگر تنها عناصر موجود در فرهنگ یک جامعه، نوجوانان و جوانان اند؟
- [سایر] چرا جوانان ایرانی در محل اقامت امام خمینی در نوفل لوشاتو دیوار انسانی تشکیل داده بودند؟
- [سایر] چگونه می توان میزان تاثیر گزاری بر دیگران به ویژه جوانان را افزایش داد؟
- [سایر] لطفاً موضع گیری ولایت را در قبال خبر (مکر) تازه آمریکا که در حال بررسی پیشنهاد دو انجمن اسلامی برای ساخت مسجد بزرگ چند طبقه با هزینه هنگفت (مسجد ضرار) در محل حادثه ساختگی 11 سپتامبر است و ماهیت این گونه انجمن ها بفرمایید؟
- [سایر] به نظر من همجنس گرایی به هیچ عنوان اختلال یا بیماری نیست؛ چون در سال 1973 از لیست اختلالات در انجمن روانشناسان دنیا حذف شده. حالا اینکه فردی از دینی پیروی می کنه که این پدیده رو ممنوع می دونه یک بحث شخصیه. اما با یک جستجوی ساده انگلیسی در گوگل می تونید بخونید که چرا و در چه تاریخی انجمن بین المللی روانشناسان دنیا و آمریکا آن را از بیماری ها و اختلالات حذف کردند. حالا جواب شما چیست؟
- [سایر] بهترین راه خداشناسی چیست؟
- [سایر] برای تحقیق در مورد خداشناسی چه کتاب هایی مناسب است؟
- [سایر] موانع خداشناسی و عوامل بیتوجّهی به معرفت فطری چیست؟
- [آیت الله مظاهری] استعمال دخانیات نظیر سیگار، قلیان و پیپ، مخصوصاً برای جوانان، سزاوار نیست. و امید است این عیب به طور کلّی از دامن مسلمانان زدوده شود.
- [آیت الله بهجت] قصد اقامت در دو محل نزدیک به هم در صورتی که یک محل حساب نشود و به حد مسافت شرعی هم نرسد صحیح نیست، مگر اینکه با تعدد محل، اقامت واحده محسوب شود، ولی اگر شخص در یک محل قصد اقامت کند و شبها و قسمت عمده روز را در آن محل که قصد اقامت کرده بماند و برای انجام کاری که در محل دیگر دارد مقداری از روز را به آن محل برود بهطوریکه به اقامت او در محل اول ضرری نزند، و سپس به محل اقامت برگردد مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی از مستأجر سابق که مدّت اجارهاش گذشته است آن محل را اجاره کند، اجارهاش صحیح نیست و توقّف او در محل حرام و غصب است، مگر به اجازه صاحب محل و اگر به محل خسارت وارد شود یا تلف شود، ضامن است و مادامی که توقّف نموده است، باید اجرةالمثل را به صاحب محلّ بپردازد.
- [امام خمینی] اگر کسی از مستأجر سابق که مدت اجارهاش گذشته است، آن محل را اجاره کند، اجارهاش صحیح نیست. مگر به اجازه صاحب محل، و توقفش در محل حرام و غصب است، و اگر به محل خسارت وارد شود یا تلف شود، موجب ضمان است برای این شخص، و مادامی که توقف نموده است، باید مثل مال الاجاره را به صاحب محل بپردازد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] روغن و شیره اگر روان باشد هرگاه نقطه ای از آن نجس شود تمام آن نجس می شود، اما اگر روان نباشد، بطوری که از جایی به جایی سرایت کند فقط محل ملاقات نجس است و می توان آن را برداشت و دور ریخت.
- [آیت الله مکارم شیرازی] روغن و شیره اگر روان باشد هرگاه نقطه ای از آن نجس شود تمام آن نجس می شود، اما اگر روان نباشد، بطوری که از جایی به جایی سرایت کند فقط محل ملاقات نجس است و می توان آن را برداشت و دور ریخت.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن بگوید حائضم یا از حیض پاک شدهام ، چنانچه محل اتهام نباشد باید حرف او را قبول کرد ، ولی اگر محل اتهام باشد قبول حرف او محل اشکال است .
- [آیت الله اردبیلی] اگر شخصی در یک محل ملکی داشته باشد، چنانچه آن جا را محلّ زندگی خود قرار نداده باشد و عرفا در آن محل مسافر محسوب شود، باید نماز خود را در آن جا شکسته بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که در دو محل زندگی می کند مثلا شش ماه در شهری و شش ماه در شهر دیگر می ماند هر دو محل وطن اوست و همچنین اگر بیشتر از دو محل برای زندگی خود اختیار کرده باشد به طوری که عرفا گفته شود ان جا محل و مسکن دایمی اوست