راه ورود به مسیر عرفان چیست؟
اگر مقصود شما (عرفان نظری) باشد، برای کسب آن فراگیری منطق، یک دوره فلسفه اسلامی و سپس برخی از متون عرفان نظری چون تمهید القواعد ابن ترکه یا فصوص الحکم ابن عربی نیاز است. اما اگر منظور شما (عرفان عملی) است؛ در یک نگاه کلی با دو مرحله می توان به مسیر عرفان عملی وارد شد: مرحله نخست: کوشش در تحصیل علم کامل به صراط قرآنی تس؛ یعنی، طریق ارائه شده در متون اسلامی را آن چنان که هست، بشناسد. مرحله دوم. به همه آنچه ارائه شده، عمل کند و صراط مستقیم الی الله را در همه ابعاد آن در پیش بگیرد. در هر دو مرحله، مطالعه متونی لازم و ضروری است علاوه بر آنکه به دلیل پیچیدگی موضوع، سختی راه و ظرافت آن در هر دو مرحله خود را از استادی مجرب ، موثق و مورد اطمینان بی نیاز نداند. به هر حال همراهی مرشد و مرید در عرفان عملی ضروری است. در تمامی آنچه گفته شد، هیچ گاه از مدد جویی رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) امیر مومنان (علیه السلام) ، حضرت زهرا (علیه السلام) و امامان (علیه السلام) غافل نباید شد؛ زیرا (بهم فتح الله و بهم یختم) (1) راه ورود و پایان، آن بزرگان هستند. مطمئن باشید اگر صادقانه با آن عزیزان روبه رو شوید، آنان نیز از سر صدق شما را در این راه کمک کرده و عنایت خود را مشمول حالتان قرار خواهند داد؛ به خصوص حضرت ولی عصر (عج) که امام حاضر و زمان ما است. ای مهر! طلوع کن که خوابیم همه در هجر رخت در تب و تابیم همه هر برزن و بام از رخت روشن و ما خفاش و شیم و در حجابیم همه (2) پی نوشتها: 1- مفاتیح الجنان، زیارت جامعه کبیره. 2- امام خمینی (رحمت الله علیه)
عنوان سوال:

راه ورود به مسیر عرفان چیست؟


پاسخ:

اگر مقصود شما (عرفان نظری) باشد، برای کسب آن فراگیری منطق، یک دوره فلسفه اسلامی و سپس برخی از متون عرفان نظری چون تمهید القواعد ابن ترکه یا فصوص الحکم ابن عربی نیاز است.
اما اگر منظور شما (عرفان عملی) است؛ در یک نگاه کلی با دو مرحله می توان به مسیر عرفان عملی وارد شد:
مرحله نخست: کوشش در تحصیل علم کامل به صراط قرآنی تس؛ یعنی، طریق ارائه شده در متون اسلامی را آن چنان که هست، بشناسد.
مرحله دوم. به همه آنچه ارائه شده، عمل کند و صراط مستقیم الی الله را در همه ابعاد آن در پیش بگیرد. در هر دو مرحله، مطالعه متونی لازم و ضروری است علاوه بر آنکه به دلیل پیچیدگی موضوع، سختی راه و ظرافت آن در هر دو مرحله خود را از استادی مجرب ، موثق و مورد اطمینان بی نیاز نداند. به هر حال همراهی مرشد و مرید در عرفان عملی ضروری است.
در تمامی آنچه گفته شد، هیچ گاه از مدد جویی رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) امیر مومنان (علیه السلام) ، حضرت زهرا (علیه السلام) و امامان (علیه السلام) غافل نباید شد؛ زیرا (بهم فتح الله و بهم یختم) (1) راه ورود و پایان، آن بزرگان هستند. مطمئن باشید اگر صادقانه با آن عزیزان روبه رو شوید، آنان نیز از سر صدق شما را در این راه کمک کرده و عنایت خود را مشمول حالتان قرار خواهند داد؛ به خصوص حضرت ولی عصر (عج) که امام حاضر و زمان ما است.
ای مهر! طلوع کن که خوابیم همه
در هجر رخت در تب و تابیم همه
هر برزن و بام از رخت روشن و ما
خفاش و شیم و در حجابیم همه (2)

پی نوشتها:
1- مفاتیح الجنان، زیارت جامعه کبیره.
2- امام خمینی (رحمت الله علیه)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین